„Старовремците“ спечелиха Суперкупата на НАЛБ за първи път

1200

Отборът на Олд Таймърс триумфира със Суперкупата на Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2018/2019 след драматична победа над София Лайънс.

Мачът за Суперкупата на НАЛБ се проведе на 23.09.2018 година, като ТУК може да откриете повече информация.

След като спечелиха шампионата в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018, „Старовремците“ бяха пределно мотивирани да продължат да пишат история. В крайна сметка, след изключително интригуващ двубой, тимът на Олд Таймърс се поздрави с победата. Отборът спечели с 65:62, като трябва да отчетем и че състезателите на София Лайънс имаха стрелба от зоната за три точки в последните секунди, с която можеха да пратят срещата в продължение. ТУК може да откриете повече информация.

Разбира се, трябва да поздравим отбора на София Лайънс, който определено имаше по-добра игрова практика в последните месеци (от Олд Таймърс не бяха играли в официален мач от 09.06.2018 година, когато триумфираха след 3 мача във финалната серия в първа дивизия). „Лъвовете“ спечелиха турнира за купата на НАЛБ на 21.07.2018 година, а на 22.09.2018 година част от тима се включи и във възпоменателния мач „Веселин Господинов“.

Най-полезен състезател в срещата стана Христо Гатев от Олд Таймърс, който за пореден път демонстрира класата си. След като спечели приза за най-полезен състезател в плейофите в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018, Гатев стана най-резултатен в Мача за Суперкупата на НАЛБ и завърши с най-висок коефициент на полезно действие, въпреки че престоя на терена по-малко от 19 минути. Христо Гатев завърши с 18 точки (5/6 за 2 точки, 2/4 за 3 точки и 2/4 от линията за наказателни удари) и 9 борби. Огнян Тодоров от „Старовремците“ се отчете с 14 точки и 10 борби, а Мартин Славов приключи с 11 точки, 5 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки.

За София Лайънс най-резултатен стана Валери Ассев със своите 13 точки, към които добави и 8 борби. Павел Весели завърши с 12 точки, 9 борби и 5 асистенции, а Васил Костов остана с 10 точки и 4 борби. С 11 асистенции, 8 точки и 6 борби приключи Иван Петков.

На вашето внимание представяме и повече информация за Мача за Суперкупата на НАЛБ през годините:

Припомняме и че именно НАЛБ е първата организация в България с Мач за Суперкупата. Цялата история на НАЛБ може да откриете ТУК:

2015 година – Брикс
2016 година – Брикс
2017 година – Ботев 2012
2018 година – Олд Таймърс

След като стартира участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол през сезон 2013/2014, отборът на Олд Таймърс бързо се превръща в един от най-силните тимове в НАЛБ.

Още през същата кампания тимът завършва на трето място в редовния сезон, а след това губи финалната серия, оставайки със сребърните медали. През сезон 2014/2015 „Старовремците“ отново остават в подножието на върха – на второ място. През последните две кампании тимът завършва на второ място в редовния сезон в първа дивизия от първенството на НАЛБ, но след това грабва титлата. Двукратен шампион, а вече напълно заслужено и носител на Суперкупата на НАЛБ. Оставащи предизвикателства пред Олд Таймърс обаче съвсем не липсват.

Поздравяваме отново отборите на Олд Таймърс и София Лайънс за участието в четвъртото издание на Мача за Суперкупата на НАЛБ!

И така… Носител на Суперкупата на НАЛБ за сезон 2018/2019 е Олд Таймърс: Александър Александров, Михаил Димитров, Христо Гатев, Атанас Даракчиев, Огнян Тодоров, Станимир Сираков, Калоян Недев, Горан Кошанин, Тихомир Димитров, Мартин Славов, Лъчезар Радев, Андреан Атанасов, Михаил Александров. Треньор: Христо Гатев.

Индивидуалните статистики на всички състезатели, взели участие в Мача за Суперкупата, са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му.

За още информация и много интересни снимки, не спирайте да ни следите и във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG