Ави Митрани – MVP на първия кръг в III дивизия

832

Ави Митрани от отбора на Стрийт Бенгърс е най-полезният състезател на първия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Митрани ще получи наградата си в Неделя, на 15.10.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Любимец от 16:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Стрийт Бенгърс играе втория си сезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Още в началото на шампионата обаче тимът демонстрира изключителната си амбиция за големи успехи през настоящата кампания. Освен с нова емблема и чисто нова екипировка, тимът може да се похвали и с първи състезател, който стига до приза за MVP в дивизията през сезон 2017/2018. В първия кръг в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 отборът на Стрийт Бенгърс се наложи изключително драматично над Джедай Мастърс с 63:62. Срещата премина повече от любопитно. След първите 10 минути отборът на Джедай Мастърс имаше преднина от 14 точки (19:5). Втората част обаче беше спечелена категорично от Стрийт Бенгърс с 34:10, като тимът се оттегли на полувремето с аванс от 10 точки. В третата четвърт преднината на Стрийт Бенгърс се увеличи, като преди последните 10 минути отборът на Джедай Мастърс изоставаше с 18 точки. В решителната част обаче „Джедаите“ направиха истински щурм, като я спечелиха със 17 точки разлика (26:9) и малко не им достигна да се поздравят с успех. Много силен мач за победителите от Стрийт Бенгърс изигра Ави Митрани. Роденият в Тел Авив 20-годишен състезател завърши с 21 точки, 14 борби (7 в нападение), 4 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър за почти 34 минути на терена. Срещу Митрани бяха извършени и цели 6 нарушения, а коефициентът, който той постигна в двубоя, е 25. Ави Митрани се състезава в НАЛБ от сезон 2016/2017, като преди настоящата кампания има 12 мача в кариерата си в НАЛБ, за които записва средни показатели от 14.0 точки и 7.8 борби. В 13-ия си мач напълно заслужено достига и до първото си индивидуално отличие в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, а от Стрийт Бенгърс определено могат да бъдат доволни, че Митрани е част от тима.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Ави Митрани от Стрийт Бенгърс. Той постигна коефициент от 25, а тимът му се наложи с 1 точка разлика над Джедай Мастърс. По този начин Митрани събра 24 точки за класацията. Веднага след него остана Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 23 точки за класацията (коефициент от 31 и победа на тима му над Любимец с 8 точки разлика). Трети с 22 точки за класацията е Йоаннис Кесисис от Мечките – коефициент от 25 и победа на тима му с 3 точки разлика над Балкан Ботевград. Тома Дончев от Фаворит-Кърджали е с 20 точки (коефициент от 28). Топ 5 допълва Стефан Стефанов от Скравена с 18 точки за класацията (коефициент от 21 и победа на тима му с 3 точки разлика над Фантомс).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Александър Анастасов от Ремонт Експерт – 33. Втори е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 31. На трето място е Тома Дончев от Фаворит-Кърджали с 28. На четвърто място се нарежда Ангел Братанов от Ремонт Експерт с 26. Ави Митрани от Стрийт Бенгърс и Йоаннис Кесисис от Мечките са с коефициент от по 25.

Най-много точки в кръга вкара Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали – 30. 29 реализира Тома Дончев отново от отбора на Фаворит-Кърджали, а след тях с по 24 са Стефан Стефанов от Скравена и Иван Иванов от Любимец. Йоаннис Кесисис от Мечките и Ангел Братанов от Ремонт Експерт завършиха с по 22 точки.

Най-много борби в кръга овладяха Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Людмил Пиронков от Ботев 2012 Б – по 18. Петър Данчев от Ремонт Експерт и Мирослав Михайлов от Ръш Баскетбол са с по 17. Топ 5 допълва Ави Митрани от Стрийт Бенгърс с 14 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Борислав Георгиев от Скравена – 8. На второ място е Димитър Семерджиев от Фаворит-Кърджали със 7. Петър Данчев от Ремонт Експерт и Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали приключиха с по 6. С по 5 точни завършващи подавания се отчетоха Иво Георгиев от Мечките, Илия Плачков от Стрийт Бенгърс, Ангел Братанов от Ремонт Експерт, Антоний Тошев от Ботев 2012 Б и съотборниците Руслан Хачикян и Христо Димитров от София Уориърс.

Най-добри “крадци” на кръга са съотборниците Павел Мичев и Христо Димитров от София Уориърс с по 6 откраднати топки. Топ 3 допълва Светослав Георгиев от Скай Уокърс с 5, а Николай Цонков от Джедай Мастърс, Стефан Стефанов от Скравена, Денис Александров от Ботев 2012 Б и Димитър Семерджиев от Фаворит-Кърджали завършиха срещите на своите отбори с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Иво Караджов от Джедай Мастърс с 4 чадъра. Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс и Калеб Акенс от Фантомс останаха с по 3. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Миролюб Нелица и Симеон Кондов от Стрийт Бенгърс, Денис Георгиев от Пистолет, Мирослав Михайлов от Ръш Баскетбол и Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG