Александър Гогов – MVP на първия кръг при мъжете

848

Александър ГоговАлександър Гогов от отбора на Хелга е най-полезният състезател на първия кръг за сезон 2014/2015 в НАЛБ. Той ще получи наградата си преди следващия мач на Хелга, който е в Неделя, 19.10.2014 година с начален час 16:15. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Благодарим за съдействието на Airball.bg за наградите за най-полезен състезател на кръга.

Подготвили сме изненади при връчването на наградите както за мъжете, така и за жените. ТУК можете да прочетете коя състезателка печели приза за първия кръг при жените.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

ТУК пък можете да видите формулата, която се използва за определяне на най-полезния състезател на всеки кръг.

Интересна справка е, че в предишните два сезона в НАЛБ, състезателят, който печели наградата за най-полезен състезател на първия кръг, след това става и най-полезен състезател в редовния сезон. През сезон 2012/2013 това е Петър Иванов от Хелга, а в последната кампания това е Мартин Механджиев от Блейдс. По същата формула, по която се изчисляват наградите сега, през сезон 2013/2014 Механджиев победи в 8 от 22 кръга, но реално получи наградата само за първия кръг. Това е така, защото политиката на НАЛБ и на нашите сътрудници от Airball.bg е тези награди да достигнат до максимално много хора. Удовлетворението за състезателите, които са заслужили наградата повече от веднъж, е историята и името им, което фигурира в нея.

За този кръг Александър Гогов събра най-много точки за класацията. Гогов постигна коефициент от 24, а Хелга победи Олд Старс 22 с 2 точки разлика. Това донесе на юношата на Левски 22 точки за класацията. Искрен Иванов от Блейдс и Антон Начев от Вълците делят второто място в класацията. Иванов постигна коефициент от 32, а Блейдс победи Мешетата с 13 точки разлика, което донесе на Искрен 19 точки за класацията. Начев пък постигна коефициент от 27, а „Вълците“ победиха Жан Плод с 8 точки разлика след продължение. След тях остана Георги Брестнички от Хелга – коефециент от 20 и 18 точки за класацията. С по 17 точки в класацията останаха Александър Иванов от Брикс (коефициент от 46 и победа над Норт Уест с 29 точки разлика), Деян Бекярски от София Спартанс (коефициент от 27 и победа над Рапидо с 10 точки разлика), Марин Димитров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн (коефициент от 37 и победа над София Хоукс с 20 точки разлика) и Янко Реджев от Хелга (коефициент от 19 и победа с 2 точки разлика над Олд Старс 22).

Стефан ГеоргиевОще в първия кръг падна и един от вечните рекорди в НАЛБ. Стефан Георгиев-Торо подобри рекорда за най-висок коефициент (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) на състезател в НАЛБ. До момента рекордът се държеше от Христо Гатев от Олд Таймърс – 64, но още в първия си мач в НАЛБ Стефан Георгиев постигна коефициент от 67. Втори по коефициент в кръга остана Александър Иванов от Брикс с 46, а топ 3 допълват Ивайло Константинов от Брикс и Иван Коцев от Слава 99 с коефициенти от по 38.

Топ реализатор на кръга стана Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 38 точки. Втори се нареди Христо Гатев от Олд Таймърс с 30 точки, а на трето място е Марин Димитров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 29.

Най-добрият борец на кръга се казва Иван Коцев от Слава 99, който овладя 23 топки под двата коша. След него са Стефан Георгиев от Олд Старс 22 и Михаил Димитров от Олд Таймърс с по 19 борби, а четвърти е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 18.

Най-много асистенции в кръга имат Искрен Иванов от Блейдс и Ивайло Константинов от Брикс – по 7 точни завършващи подавания. Трети е Венцислав Стоев от Хелга с 6.

Искрен ИвановНомер 1 и при „крадците“ са Искрен Иванов от Блейдс и Ивайло Константинов от Брикс, като и двамата имат по 7 откраднати топки. Веднага след тях с по 6 са Захари Петров от Антураж и Валери Ассев от София Лайънс.

Най-добър блокировач на кръга е Никола Ангелов от София Лайънс, който направи цели 5 чадъра. След него с по 3 са Йосиф Чернашки от София Лайънс, Светослав Димитров от Еър Фреш и Димитър Семерджиев от НСА.

ТУК можете да намерите клипове от НАЛБ, като тепърва те ще стават все повече.

Благодарности на всички отбори за коректността и спортсменската игра! Поздравяваме всички участници! Радваме се, че наистина сме обединени заради баскетбола и се надяваме, че в течение на целия сезон това ще продължи да бъде така. Всеки иска да побеждава и това е много хубаво. Защото победата е важна, но много по-важен е баскетболът. Защо? Защото никой не е по-голям от баскетбола.

Не пропускайте нищо в страницата на НАЛБ във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG