Ангел Йорданов – MVP на XIII кръг в III дивизия

1104

Ангел Йорданов от отбора на София Уориърс е най-полезният състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Йорданов ще получи наградата си в Неделя, на 27.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Джедай Мастърс от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 13 мача отборът на София Уориърс се намира на девето място във временното класиране в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 с баланс от 5 победи и 8 загуби. Тимът е на 1 победа от осмото място, даващо право на участие в плейофите в дивизията. В тринадесетия кръг представителите на София Уориърс се наложиха над Бойз Фром Да Хууд с 5 точки разлика. Срещата беше изключително интригуваща. Тя започна с предимство за състезателите на Бойз Фром Да Хууд, които дори успяха да натрупат преднина от 10 точки в първата част. „Войните“ обаче спечелиха втората четвърт с цели 22 точки и така имаха аванс от 12 на полувремето. В началото на второто полувреме авансът на София Уориърс дори достигна 22 точки разлика, но в края на мача от Бойз Фром Да Хууд почти успяха да направят обрат. В крайна сметка обаче отборът на София Уориърс триумфира. Отлично за София Уориърс се представи Ангел Йорданов. Той завърши двубоя с 20 точки (7/10 за 2 точки и 2/2 за 3 точки), 10 борби, 3 асистенции и 3 откраднати топки за коефициент от 32. Трябва да отчетем и че той престоя на терена по-малко от 30 минути. 200-сантиметровият състезател започва кариерата си в НАЛБ през сезон 2015/2016, когато е част от Блу Девилс в турнира за купата на НАЛБ. През сезон 2016/2017 е част от Фитстоун, с който достига до сребърните медали във втора дивизия от първенството на НАЛБ. През сезон 2017/2018 Йорданов носи екипа на ТН Машини (наследник на Фитстоун), с който триумфира във втора дивизия от първенството на НАЛБ, а преди това печели и редовния сезон в дивизията с тима. Преди старта на сезон 2018/2019 Ангел Йорданов има 37 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 5.6 точки, 4.2 борби, 0.9 асистенции, 0.7 откраднати топки и 0.7 чадъра. През настоящия сезон 21-годишният състезател е част от София Уориърс, с който до момента има 7 мача, в които се отчита с по 10.3 точки, 8.9 борби, 2.4 асистенции, 1.0 открадната топка и 0.7 чадъра за 30.2 минути на терена. Много бързо Йорданов се утвърди като изключително важна част от отбора на София Уориърс. Трябва да отбележим, че освен с уменията си, той прави впечатление и като страхотен спортсмен. Напълно заслужено след 44 мача Ангел Йорданов достига до своето първо индивидуално отличие в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Ангел Йорданов от София Уориърс. Той постигна коефициент от 32, а тимът му се наложи с 5 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд. По този начин Йорданов събра 27 точки за класацията. Павел Мичев от София Уориърс е с 22 точки (коефициент от 27). Трети е Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с 18 точки (коефициент от 27 и победа на тима му над Ремонт Експерт с 9 точки разлика). На четвърто място е Светослав Стефанов от Мечките със 17 точки (коефициент от 21 и победа на тима му с 4 точки разлика над Джедай Мастърс). Топ 5 допълва Саша Стаменов от Ботев 2012 Б с 16 точки (коефициент от 31 и победа на тима му над Стрийт Бенгърс с 15 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Ангел Йорданов от София Уориърс – 32. Втори е Саша Стаменов от Ботев 2012 Б с 31. Антон Начев от Кралете е трети с 30, а след тях с коефициент от по 27 са Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б и Павел Мичев от София Уориърс.

Най-много точки в кръга вкара Христо Милчев от Кучетата от Младост Б – 28. След него с по 25 са Светослав Стефанов от Мечките, Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б, Теодорос Зиакас от Фантомс, Антон Начев от Кралете и Павел Мичев от София Уориърс.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 16. На второ място е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 13. Мартин Киров от Ремонт Експерт, Саша Стаменов от Ботев 2012 Б и Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд са с по 12 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Антон Начев от Кралете – 9. Втори с 8 е Спас Колев от АК-47-ърс. Топ 3 допълва Саша Стаменов от Ботев 2012 Б със 7. Димитър Найденов от Ботев 2012 Б е с 6. С по 5 се нареждат Георги Димитров от Скравена, Камен Табаков от Мечките, Вутомир Павлов от Фантомс, Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд и Руслан Хачикян от София Уориърс.

Най-добри “крадци” на кръга са Тодор Енев от Кралете, Георги Димитров от Скравена, Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б и Ангел Братанов от Ремонт Експерт с по 5 откраднати топки. Пети е Драгомир Вутов от София Уориърс с 4.

Топ блокировачът в кръга е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 8 чадъра. Втори е Светослав Димитров от АК-47-ърс с 4. На трето място е Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с 3.

Най-полезният състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Йорданов (София Уориърс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG