Венцислав Георгиев – MVP на I кръг в III дивизия

1064

Венцислав Георгиев от отбора на Ботев 2012 Б е най-полезният състезател на първия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Георгиев ще получи наградата си в Събота, на 06.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Стрийт Бенгърс от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Ботев 2012 Б започна участието си в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 с много трудна и ценна победа над София Уориърс. И двата тима акцентираха върху защитата си, което доведе до ниска резултатност, много пропуски и изключително много борби. Отборът на Ботев 2012 Б завърши със 78 борби, а този на София Уориърс – с 63. Всичко това даде чудесна възможност на Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б да разкрие възможностите си още в дебюта си в Националната аматьорска лига по баскетбол. Новопривлеченият в тима от Враца 24-годишен състезател завърши срещата с 18 точки, 32 борби (14 в нападение), 4 чадъра, 3 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 36. По този начин роденият в град Левски Венцислав Георгиев става един от малцината, които успяват да достигнат до награда благодарение на представянето си още в дебюта си в НАЛБ. С оглед на страхотната борбеност и изключителното себераздаване Георгиев достига до своя първи приз повече от заслужено.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи с 5 точки разлика над София Уориърс. По този начин Георгиев събра 31 точки за класацията. Втори с 20 точки е Константин Близнаков от Кралете (коефициент от 25 и победа на тима му над Ремонт Експерт с 5 точки разлика). Трети е Иван Кунчев от Джедай Мастърс с 19 точки (коефициент от 25 и победа на тима му с 6 точки разлика над Бойз Фром Да Хууд). На четвърто място е Николай Петков от Кралете с 12 точки (коефициент от 17). С 11 точки за класацията се нарежда Иво Караджов от Джедай Мастърс (коефициент от 17).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 36. Александър Анастасов от Ремонт Експерт и Деян Вълчев от Фантомс са с по 29. С коефициент от по 25 завършиха Иван Кунчев от Джедай Мастърс, Иван Томов и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б, както и Константин Близнаков от Кралете.

Най-много точки в кръга вкараха Константин Близнаков от Кралете и Стефан Стефанов от Скравена – по 27. На трето място е Деян Вълчев от Фантомс с 24, а след тях с по 23 останаха Павел Мичев от София Уориърс и Иван Томов от Кучетата от Младост Б.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 32. Втори е Горан Маркович от София Уориърс с 21. Топ 3 допълва Александър Анастасов от Ремонт Експерт с 16. Иван Кунчев от Джедай Мастърс е с 15. С по 14 борби са Деян Боздуганов от Бойз Фром Да Хууд, Константин Близнаков от Кралете и Станислав Цанов от Кучетата от Младост Б.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Ремонт Експерт – 9. На второ място е Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд с 8. След тях са 10 състезатели с по 5 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Иво Гутев от Кралете с 6 откраднати топки. С по 5 са Деян Вълчев от Фантомс, Иван Кунчев от Джедай Мастърс и Антон Начев от Кралете. Топ 5 допълва Красимир Димов от Стрийт Бенгърс с 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Горан Маркович от София Уориърс с 6 чадъра. Втори е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 4. С по 2 приключиха Камен Табаков от Мечките, Ангел Йорданов от София Уориърс, Николай Петков от Кралете и Ангел Братанов от Ремонт Експерт.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG