Венцислав Стоев – MVP на четвъртия кръг при мъжете + рекорди и лидери

818

Венцислав СтоевВенцислав Стоев от отбора на Хелга е най-полезният състезател в четвъртия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете повече относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

За първи път в историята на НАЛБ се налага да се използват абсолютно всички условия, за да се определи най-полезният състезател на кръга. Наградата за най-полезен състезател заслужи Христо Гатев от Олд Таймърс, но политиката както на НАЛБ, така и на сътрудниците ни от Airball.bg, е тази награда да достигне до максимално много хора. Гатев постигна коефициент от 47, а отборът му победи Самел-90 с 22 точки разлика. Всичко това донесе 25 точки на Гатев за класацията. След това се наредиха няколко състезатели – Венцислав Стоев и Петър Загоров от Хелга постигнаха коефициент от по 26, а отборът им победи с 3 точки разлика Норт Уест. Иван Коларов от Блейдс пък постигна коефициент от 36, а отборът му победи Костенец с 13 точки разлика. Максим Генов от Дефект постигна коефициент от 29, а отборът му надделя над Слава 99 с 6 точки разлика. С други думи: Стоев, Загоров, Коларов и Генов постигнаха 23 точки за класацията. И тук значение имаха останалите правила. При подобно равенство се гледа чий отбор побеждава с по-малка разлика. Очевидно при съотборниците от Хелга тук отново има равенство. Определящият фактор се оказаха повечето реализирани точки от Венцислав Стоев, който отбеляза 23, а съотборникът му Петър Загоров вкара 17. Всичко това праща наградата в ръцете на Стоев.

Все пак, реверансът към останалите, които докоснаха наградата, но така и не я спечелиха, както и към Гатев, който я заслужи за втори път, ще бъде запазеното място в историята. Списъкът с най-полезни състезатели в четвъртия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015 в историята на НАЛБ ще изглежда по следния начин: Христо Гатев (Олд Таймърс), Венцислав Стоев (Хелга), Петър Загоров (Хелга), Максим Генов (Дефект), Иван Коларов (Блейдс).

Трябва да поздравим абсолютно всички участници в НАЛБ, като не е за подценяване и фактът, че силите са изключително изравнени. От 30 отбора, които участват в мъжкото първенство на НАЛБ, след едва 4 кръга само 4 отбора продължават без загуба – по 2 във всяка група.

В четвъртия кръг падна и рекордът за най-висок коефициент, постигнат от състезател в НАЛБ. Поправка на личния си рекорд направи Стефан Георгиев-Торо от отбора на Олд Старс 22, като новото му постижение е 87, а предишното му беше 67.

Ето как изглежда обновеният списък с вечните рекорди в мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол:

Ботев 2012Най-много точки в един мач от един отбор: Ботев 2012 – 122 (сезон 2013/2014, турнир за купата)

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 27

Най-много асистенции в един мач: Теодор Атанасов (Блейдс) – 12

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга) – 6

Стефан ГеоргиевНай-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна именно Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 87. След него се нареди Христо Гатев от Олд Таймърс с 49. Трети е Христо Цеков от Ботев 2012 с 43, а четвърти – Делян Дамянов от Слава 99 с 42. Ивайло Константинов допълва топ 5 с коефициент от 39.

Най-много точки в кръга вкара Стефан Георгиев от Олд Старс 22, който реализира 54 пункта. Христо Гатев от Олд Таймърс се отчете с 37, а топ 3 допълва Делян Дамянов от Слава 99 с 33. Ивайло Константинов от Брикс остана с 31, а пети с 30 е Климент Велков от Кучетата от Младост.

Стефан Георгиев от Олд Старс 22 е номер 1 в още една категория – тази за най-много борби в кръга. Торо овладя 22 топки под двата коша. След него с по 16 борби останаха Цветан Миланов от София Суперсоникс и Иван Коларов от Блейдс. Четвърти с 15 пък е Георги Вачев от Блейдс.

Леон ЛаловС най-много асистенции кръга приключи Леон Лалов от Норт Уест, който се отчете с 10 точни завършващи подавания и остана само на 2 асистенции от вечния рекорд в тази категория. След Лалов се наредиха Теодор Александров от Брикс, Радослав Романов от Мешетата, Йоаннис Моногенис от Костенец и Христо Гатев от Олд Таймърс с по 7 асистенции.

Най-добър „крадец“ в кръга е Александър Гогов от Хелга с 8 откраднати топки. Със 7 след него е Делян Дамянов от Слава 99, а трети с по 6 са Атанасиос Моногенис от Костенец, Борис Фиков от София Спартанс, Ивайло Константинов от Брикс, Стефан Арсов от Джедай Мастърс и Филип Неделчев от Рапидо.

Най-добър блокировач е Христо Цеков от Ботев 2012, който блокира 5 стрелби на противникови състезатели. 4 чадъра направи Петър Загоров от Хелга, а с по 3 останаха Албертин Йорданов от Ботев 2012, Светослав Димитров от Еър Фреш, Иван Коларов от Блейдс и Атанасиос Моногенис от Костенец.

Йордан ГеоргиевНай-полезният състезател за третия кръг Йордан Георгиев от Политехника пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

В линковете отдолу можете да разгледате подробна информация за предишните подобни индивидуални награди:

1. АЛЕКСАНДЪР ГОГОВ – MVP НА ПЪРВИЯ КРЪГ ПРИ МЪЖЕТЕ
2. ХРИСТО ГАТЕВ – MVP НА ВТОРИЯ КРЪГ
3. ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ – MVP НА ТРЕТИЯ КРЪГ ПРИ МЪЖЕТЕ
4. ТОРО – MVP ЗА ОКТОМВРИ ПРИ МЪЖЕТЕ

Стефан ГеоргиевРазбира се, най-полезният състезател за месец Октомври 2014 година Стефан Георгиев от Олд Старс 22 също получи наградата си.

Сега нека „хвърлим“ едно око и на временните лидери в различните категории.

При реализаторите води Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 35.3 точки. Втори с 32.3 е Христо Гатев от Олд Таймърс, а топ 3 допълва Николай Рътаров от Самел-90 с 26.0 точки средно на мач.

При борците номер 1 засега отново е Стефан Георгиев от Олд Старс 22, като той овладява по 20.7 топки под двата коша. Втори с 14.3 е Горан Кошанин от Олд Таймърс, а трети е Марин Димитров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 13.7.

Ивайло КонстантиновВодач при подавачите е Ивайло Константинов от Брикс със 7.3 асистенции средно на мач. Леон Лалов от Норт Уест е втори с 5.8, а трети с 5.7 е Цветан Георгиев от Ботев 2012.

Най-добър „крадец“ за момента е Валери Ассев от София Лайънс с 8.3 отдкраднати топки средно на мач. Искрен Иванов от Блейдс е втори с 5.0, а веднага след него е Иван Ненчев от Кучетата от Младост с 4.5.

Топ „чадърджия“ засега е Светослав Димитров от Еър Фреш с 3.0 блока средно на мач, следван от Христо Цеков от Ботев 2012 с 2.7.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много интересни клипове от срещите в НАЛБ – ТУК. Интересен факт е, че само един ден след публикуването си, някои от видеата имат над 300 гледания. Във Фейсбук страницата ни пък ще откриете както много информация, така и изключително много и вълнуващи снимки. Поредният албум от кръг в НАЛБ с над 500 харесвания е наличен.

Следете ни и във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG