Весела Ковачева – MVP за месец Октомври при жените

557

Весела КовачеваПрез месец Октомври в женското първенство на НАЛБ бяха изиграни 2 кръга. Най-полезна състезателка в първия кръг стана Весела Ковачева от отбора на Фриски. ТУК можете да прочетете повече относно първия кръг. Най-полезна състезателка във втория кръг пък стана съотборничката на Ковачева във Фриски Румяна Давидкова. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

Ето, че сега Фриски ще получи още една награда, отново в лицето на Весела Ковачева, която става MVP за месец Октомври в женското първенство на НАЛБ.

Най-хубавото е, че при тези избори няма абсолютно никакъв субективизъм и формулите, по които се изчислява кой да спечели дадена награда, бяха обявени още преди старта на шампионата. ТУК можете да се запознаете с тях.

Формулата, по която се определя най-полезният състезател на месеца, е изключително лесна. Просто се събират коефициентите на състезателя във всички негови участия през месеца, след което се делят на броя на мачовете. Важно условие е и че състезателят трябва да е взел участие в поне 2/3 от мачовете на тима си. С други думи, за месец Октомври при жените, победителка може да стане единствено състезателка, която е играла и в двата двубоя на отбора си.

Весела Ковачева от Фриски събра коефициент от 28.0 за класацията, т.е. общ коефициент от 56. Изключително близо до наградата беше Мирена Денчева от Шаркс, която сумарно от двата двубоя на тима си има коефициент от 55 или 27.5 за класацията. Трета с 22.5 е Антония Загорова от Балкан Лейдис. Четвърта е Румяна Давидкова от Фриски с 22.0, а топ 5 допълва Лилия Борисова от Фриски с 19.0.

Ковачева ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, като пълната програма за редовния сезон в НАЛБ можете да видите ТУК.

ТУК пък можете да откриете всички резултати и статистики от изминалите кръгове.

За още много интересна информация, както и снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбукhttps://www.facebook.com/NALB.BG