Владимир Миленков – MVP на XIX кръг в IV дивизия

1006

Владимир Миленков от отбора на Ботев 2012 В е най-полезният състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Миленков ще получи наградата си в Събота, на 16.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Кобилдър Викингс от 10:00 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 18 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Ботев 2012 В е с баланс от 5 победи и 13 загуби. Радващ факт за тима от Враца обаче е, че в последните си 3 мача Ботев 2012 В има 2 победи. Разбира се, трябва да отчетем и че Ботев 2012 участва в първа дивизия от първенството на НАЛБ, а Ботев 2012 Б – в трета. От сезон 2018/2019 е дадено началото и на третия отбор на клуба от ВрацаБотев 2012 В, който се състезава в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ. В деветнадесетия кръг отборът на Ботев 2012 В се наложи над Трипъл-дабъл с 1 точка разлика. Трябва да отбележим, че тимът на Трипъл-дабъл е сред водещите в дивизията, както и че Ботев 2012 В имаше предимство в резултата в почти 34 минути от срещата. Решителен кош секунди преди края, който подпечата победата на тима от Враца реализира Владимир Миленков. Именно той се представи блестящо за пореден път, завършвайки с 26 точки (13/17 за 2 точки), 17 борби (6 в нападение), 2 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 38. Капитанът на Ботев 2012 В в срещата престоя на терена пълни 40 минути, демонстрирайки лидерските си качества. 196-сантиметровият състезател стартира кариерата си в НАЛБ още през сезон 2011/2012, когато с тима на VBA Враца (предшественик на Ботев 2012) достига до бронзовите медали в турнира за купата на НАЛБ. От сезон 2014/2015 до сезон 2016/2017 включително е неизменна част от Норт Уест, с който достига до множество успехи – златен медал от турнира за купата на НАЛБ, 2 сребърни медала от Суперкупата на НАЛБ, сребърен медал от турнира „Веселин Господинов“, трето място в редовния сезон в първа дивизия от първенството на НАЛБ и бронзов медал от шампионата. През сезон 2017/2018 стартира с Норт Уест-Онлайн Машини, на полусезона преминава в Ботев 2012 Б, а в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2017/2018 се състезава за Ботев 2012. Преди старта на сезон 2018/2019 роденият във Враца Владимир Миленков има 56 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 4.7 точки, 6.1 борби, 1.6 асистенции, 0.9 откраднати топки и 0.4 чадъра. През настоящата кампания вече има 10 мача за Ботев 2012 В, в които се отчита с по 17.9 точки, 14.7 борби, 2.6 асистенции, 1.9 откраднати топки и 0.7 чадъра за 35.6 минути на терена и коефициент от 31.0. Миленков е осми по общ коефициент в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ до момента. Той е трети по борби средно на мач и осми сред състезателите, срещу които са извършени най-много нарушения. 30-годишният врачанин е и истински лидер на отбора на Ботев 2012 В, в който има изключително млади състезатели. Напълно заслужено Владимир Миленков достига до своето първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Владимир Миленков от Ботев 2012 В. Той постигна коефициент от 38, а тимът му се наложи с 1 точка разлика над Трипъл-дабъл. По този начин Миленков събра 37 точки за класацията. На второ място е Джеймисън Ъркхарт от Септември с 18 точки (коефициент от 25 и победа на тима му над Алфа със 7 точки разлика). На трето място е Николай Мораров от Рент Енд Гоу със 17 точки (коефициент 28 и победа на тима му с 11 точки разлика над Ръш Баскетбол). Владимир Петров от Рент Енд Гоу е с 15 точки (коефициент от 26). Топ 5 допълва Анджело Ангелов от Ботев 2012 В с 14 точки (коефициент от 15).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк и Владимир Миленков от Ботев 2012 В – по 38. Трети е Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград с 33. На четвърто място се нарежда Кристиян Луканов от Трипъл-дабъл с 30. С коефициент от по 29 са Петър Илиев от Алфа и Борил Кънчев от Ликуифайд.

Най-много точки в кръга вкара Николай Велков от Ликуифайд – 36. На второ място е Петър Илиев от Алфа с 32. Топ 3 допълва Радостин Димитров от Енигма Фойерверк с 29. Николай Мораров от Рент Енд Гоу и Владимир Миленков от Ботев 2012 В отбелязаха по 26 точки.

Най-много борби в кръга овладя Владимир Миленков от Ботев 2012 В – 17. Втори е Владимир Петров от Рент Енд Гоу с 16. Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк е с 15, а след него с по 13 останаха Николай Мораров от Рент Енд Гоу, Манол Миланов от Алфа, Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк, както и Мартин Георгиев и Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград.

С най-много асистенции в кръга приключи Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк – 10. Георги Лилов от Форест Бойс Ботевград заема второ място с 9. С по 7 са Николай Велков от Ликуифайд и Борислав Георгиев от Форест Бойс Ботевград. Мартин Механджиев от Септември, Благой Стоицов и Калоян Йорданов от Енигма Фойерверк, Кристиян Луканов от Трипъл-дабъл и Божидар Цачев от Форест Бойс Ботевград са с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Манол Миланов и Петър Илиев от Алфа, Борил Кънчев и Боян Банков от Ликуифайд, както и Кристиян Луканов и Димитър Димитров от Трипъл-дабъл с по 5 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл и Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с по 5 чадъра. На трето място е Цветомир Гуленов от Форест Бойс Ботевград с 4, а с по 3 са Владимир Спасов от Ликуифайд и Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград.

Най-полезният състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Кристиян Луканов от Трипъл-дабъл получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG