Георги Георгиев – MVP на Февруари във II дивизия

543

Георги ГеоргиевГеорги Георгиев от БГО Софтуер е най-полезният състезател за месец Февруари 2016 година във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – още утре, в Събота, 19.03.2016 година, когато отборът на БГО Софтуер се изправя срещу Фитстоун.

След вече обявените 17 награди за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия, дойде време и за четвъртата месечна награда. През месец Октомври най-полезен състезател стана Мартин Славов от БГО Софтуер (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). През Ноември като номер едно завърши Стефан Янев от Мечките (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). През първия месец на 2016 година пък победител стана Станислав Иванов от Гуми-Нет (ТУК можете да прочетете повече по въпроса), а най-полезен състезател за Февруари става Георги Георгиев от БГО Софтуер.

За да вземе участие в класацията, всеки състезател трябва да е изиграл поне 3 мача в месеца, което така или иначе в случая с месец Февруари се контролира и от друго условие – че за да участва състезател в дадената класация, трябва да е играл в поне 75% от срещите на тима си. Имайки предвид факта, че всеки отбор има по един мач в тези 4 кръга, само състезателите, изиграли поне 3 мача участват в класацията.

Станислав Иванов и Марин МеханджиевНомер 1 в класацията за Февруари е Станислав Иванов от Гуми-Нет. Той постигна общ коефициент от 148 за 4 мача или средният му коефициент е 37.00. След него е Стефан Янев от Мечките (общ коефициент от 95 за 3 мача – 28.33 средно на мач). И двамата обаче вече са печелили наградата, затова имената им остават в историята, а постижението вече фигурира и в индивидуалните им профили, но материалната награда отива при следващия в подреждането (който, разбира се, също остава в историята и чието постижение фигурира в индивидуалния му профил). Трети е Георги Георгиев от БГО Софтуер със среден коефициент от 27.67 (83 за 3 мача). Четвърти е Асен Милушев от Паляците с коефициент от 26.75 средно на мач (107 за 4 мача), а топ 5 допълва Иван Иванов от Фитстоун с общ коефициент от 103 за 4 мача (средно по 25.75 на мач).

Иван Иванов и Георги ГеоргиевГеорги Георгиев продължава с невероятното си представяне. А БГО Софтуер става първият отбор в историята с повече от един състезател, който е печелил наградата за MVP на месеца. Тимът се намира на шесто място във временното класиране във втора дивизия. Георгиев играе четвъртия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Въпреки че индивидуални успехи не липсват във визитката му и преди настоящия сезон, то определено можем да кажем, че той прави най-добрия си сезон в кариерата си в НАЛБ. Топ реализаторът на турнира за купата през сезон 2012/2013, най-полезният състезател на четиринадесетия кръг през сезон 2013/2014, през настоящата кампания стана най-резултатен в мача на звездите във втора дивизия, MVP на петнадесетия кръг, а сега и MVP за месец Февруари 2016 година. И докато през сезон 2014/2015 Георги Георгиев се отчита с 8.7 точки, 6.2 борби, 2.2 асистенции и 1.7 откраднати топки, то през сезон 2015/2016 може да се похвали с 19.6 точки, 9.5 борби, 3.0 асистенции и 1.9 откраднати топки. През Февруари Георгиев завършва с 24.3 точки средно на мач, 11.3 борби, 5.3 асистенции и 2.3 откраднати топки, като БГО Софтуер се отчете с 2 победи и 1 загуба (след продължение), а от 125 възможни минути, Георги Георгиев престоя на терена над 119 – отново достатъчно красноречив факт. Няма как да не се върнем и на петнадесетия кръг, когато той стана MVP на кръга след като реализира 40 точки срещу Дървоядите – най-доброто му постижение в НАЛБ. Лидерът на отбора, наследник на София Булс и вече разполагащ със спонсор, показва изключителна борбеност във всеки един мач на своя тим и напълно заслужено достига до поредно индивидуално отличие в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Стефан ЯневТоп реализатор до момента във втора дивизия е Стефан Янев от Мечките с 25.1 точки средно на мач. Втори е Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс с 22.7, а трети е Матю Клап от София Хоукс с 21.2.

При борците лидер е Цветан Топалов от Мечките с 16.7 овладени топки под двата коша средно на мач, а след него са Иван Бонев от Ентъртейнмънт с 13.9 и Васил Костов от Саут Парк с 13.3.

При асистенциите водач е Иван Иванов от Фитстоун със 7.1 асистенции средно на мач. Втори е Мариян Калчев от ТУ-София с 4.8, а трети – Мартин Механджиев от София Хоукс с 4.6.

Цветан МихайловНай-добър „крадец“ до момента е Цветан Михайлов от Кралете с 3.6 откраднати топки средно на мач. Стефан Янев от Мечките е с 3.1, а топ 3 допълва Константин Близнаков от Скритите Лимонки с 2.9.

Цветан ТопаловПри блокировачите първи е Цветан Топалов от Мечките с 4.4 чадъра средно на мач. Втори е Иван Бонев от Ентъртейнмънт с 2.6, а трети с 2.2 блокирани стрелби на противникови състезатели е Асен Милушев от Паляците.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

Лидери във втора дивизия продължават да бъдат отборите на Микс и Гуми-Нет, които са без загуба до момента, въпреки че и двата тима записаха някои много трудни и инфарктни победи. Всички отбори в дивизията имат поне по една победа, а срещите са изключително интересни и оспорвани, като именно за това говори и временното класиране във втора дивизия, което можете да намерите ТУК.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG