Денис Василев – MVP на шестия кръг във II дивизия

737

Денис Василев от отбора на Монстарс е най-полезният състезател на шестия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018Василев ще получи наградата си в Събота, на 11.11.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Дървоядите от 14:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Монстарс се представя на много високо ниво от началото на сезон 2017/2018 в Националната аматьорска лига по баскетбол, като след 6 кръга вече е с баланс от 3 победи и 3 загуби във втора дивизия. През сезон 2016/2017 тимът записа 6 победи и 16 загуби в редовния сезон, завършвайки на предпоследно място, изигра блестящи плейофи, отстранявайки шестите (Титаните), след което отстъпи на бъдещите шампиони от София Хоукс на четвъртфинал. С това обаче не завърши „приказката“ на Монстарс, като тимът стигна и до бараж за влизане в първа дивизия заради откази да се борят за място в първа дивизия от страна на отбори, класирали се преди Монстарс. Тимът се представи повече от достойно в баража срещу ФитСпо Баскет, но в крайна сметка запази мястото си във втора дивизия. Развой, който вероятно се оказва добър за развитието на отбора, който демонстрира огромен прогрес през настоящия сезон. След 6 мача тимът има само една загуба с повече от 10 точки разлика, а загубата от един от фаворитите – Фитстоун – дойде след продължение. В шестия кръг Монстарс се наложи драматично над Джобтайгър Дюдс с 83:79. Важна роля изигра и по-дългата скамейка на Монстарс, като тимът спечели с цели 12 точки разлика последната част. Изключителен мач изигра Денис Василев от Монстарс, който завърши с 36 точки (15/23 за 2 точки и 1/4 за 3 точки), 8 борби (4 в нападение), 4 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 31. Трябва да отбележим и че Василев успя в едва 30% от опитите си от линията за наказателни удари – 3/10. При по-висок процент роденият в Пазарджик 24-годишен състезател можеше да запише още по-впечатляваща статистика. Денис Василев започва участието си в НАЛБ в турнира за купата през сезон 2015/2016, а първите му успехи идват през сезон 2016/2017, когато записва средни показатели от 17.7 точки и 11.4 борби в първенството, както и 22.3 точки и 9.0 борби в турнира за купата на НАЛБ. През миналия сезон Василев участва в Мача на звездите във втора дивизия, като става и най-резултатен в двубоя. Той завършва и като трети най-добър борец в редовния сезон в дивизията. За 6 мача през сезон 2017/2018 197-сантиметровият състезател завършва с по 19.0 точки и 11.7 борби, като напълно заслужено след 36 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол Денис Василев може да се похвали с първото си индивидуално отличие.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Денис Василев от Монстарс. Той постигна коефициент от 31, а тимът му се наложи над Джобтайгър Дюдс с 4 точка разлика. По този начин Василев събра 27 точки за класацията. На второ място се нарежда Рангел Праматаров от Фитстоун с 19 точки (коефициент от 23 и победа на тима му над Атлетик 95 Куклен с 4 точки разлика). Трети е Димитър Йошев от Фитстоун със 17 точки (коефициент от 21). Марио Юруков от София Ентъртейнмънт е с 15 точки (коефициент от 23 и победа на тима му с 8 точки разлика над Дървоядите). Топ 5 с 14 точки за класацията допълва съотборникът му Нелсон Бориславов (коефициент от 22).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Георги Гаджев от Дървоядите – 41. Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен е с 33. Топ 3 допълва Петър Попов от Кучетата от Младост Б с 32. Четвърти е Денис Василев от Монстарс с 31. С по 30 са Иван Згурафов от Рапидо Куриери и Николай Рътаров от Компир.

Най-много точки в кръга вкара Денис Василев от Монстарс – 36. Втори е Николай Рътаров от Компир с 32. Димитър Йошев от Фитстоун, Иван Иванов от Виваком и Георги Гаджев от Дървоядите са с по 27 точки.

Най-много борби в кръга овладя Георги Гаджев от Дървоядите – 20. На второ място е Иван Згурафов от Рапидо Куриери с 18. С по 17 са Деян Михов от Кралете и Борис Станков от Джобтайгър Дюдс. След тях са Николай Василев от Кралете, Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен с по 16 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Момчил Маринов от Виваком – 9. Втори с 8 е Кирил Николов от Компир. Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен и Борислав Гостев от Монстарс са с по 7. Съотборниците Огнян Василев и Детелин Сертов от Паляците, както и Рангел Праматаров от Фитстоун останаха с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт, Тодор Енев от Кралете и Светослав Петров от Монстарс с по 5 откраднати топки. Калин Златанов от Паляците, Станислав Петров от Кралете, Кристиан Милев от Атлетик 95 Куклен, Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Константин Близнаков от Джобтайгър Дюдс завършиха с по 4 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Детелин Сертов от Паляците с 3 чадъра. Джордже Даскалович от Паляците, Николай Василев от Кралете, Рангел Праматаров от Фитстоун, Веселин Филчев от Атлетик 95 Куклен, съотборниците Румен Каиков и Николай Рътаров от Компир, Петър Попов и Иван Томов от Кучетата от Младост Б, Ивайло Радев и Руслан Брезов от Дървоядите, Марио Юруков и Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт приключиха са по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

Най-полезният състезател на четвъртия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Рангел Праматаров от Фитстоун получи наградата си.

Най-полезният състезател на петия кръг във втора дивизия за сезон 2017/2018 Нелсон Бориславов от София Ентъртейнмънт също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Даниел Христов (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Рангел Праматаров (Фитстоун)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Иван Бонев (София Ентъртейнмънт), Нелсон Бориславов (София Ентъртейнмънт)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Денис Василев (Монстарс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG