Димитър Търпанов – MVP на II кръг във II дивизия

1077

Димитър Търпанов от отбора на Фаворит-Кърджали е най-полезният състезател на втория кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Търпанов ще получи наградата си в Неделя, на 14.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Монстарс от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Фаворит-Кърджали стартира по изключителен начин участието си във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. След драматичната победа с 4 точки разлика в първия кръг, във втория кръг тимът от Кърджали се наложи с 3 точки разлика над Паляците. По този начин представителите на Фаворит-Кърджали вече са с баланс от 2 победи и 0 загуби във втора дивизия. Както вече стана ясно, нивото във втора дивизия от първенството на НАЛБ е изключително високо, а конкуренцията е меко казано ожесточена. За това свидетелства и фактът, че за момента шампионите от ТН Машини все още са в търсене на първата си победа, като същото важи и за бронзовите медалисти от миналия сезон – Паляците. Фаворит-Кърджали направи страхотен преход от трета към втора дивизия, а неслучайно вече може да се похвали и с първи индивидуален призьор за сезон 2018/2019. След като изоставаха в почти 30 минути от срещата, състезателите на Фаворит-Кърджали успяха да си извоюват победата. Борбата в подкошието изигра ключова роля за изхода от срещата – представителите на Паляците овладяха с 21 борби по-малко от своя съперник. Познатият лидер на Фаворит-Кърджали беше Димитър Търпанов, който завърши с 19 точки, 20 борби, 5 асистенции и 2 откраднати топки за коефициент от 27. Така 32-годишният състезател постигна нещо уникално, достигайки до приза за най-полезен състезател във втора дивизия. Той е печелил отличието в първа и трета дивизия. В първа дивизия обаче не го е правил с отбора на Фаворит-Кърджали, което вероятно ще е логичната следваща цел. За 44 мача в кариерата си в НАЛБ преди старта на сезон 2018/2019 198-сантиметровият състезател записва средни показатели от 20.7 точки и 9.7 борби.  ТУК може да откриете повече информация за успехите му до този момент. Търпанов изведе тима си до сребърните медали в трета дивизия през сезон 2017/2018, като спечели приза за MVP на редовния сезон, а сега напълно заслужено се отличава с нова индивидуална награда.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи над Паляците с 3 точки разлика. По този начин Търпанов събра 24 точки за класацията. Костадин Методиев от Балкан Ботевград е втори с 21 точки (коефициент от 28 и победа на тима му със 7 точки разлика над ТН Машини). Топ 3 с 14 точки допълва Петър Златанович от Балкан Ботевград (коефициент от 21). На четвърто място се нарежда Момчил Маринов от Виваком с 12 точки (коефициент от 23 и победа на тима му над Компир с 11 точки разлика). Пети е Димитър Георгиев от Фаворит-Кърджали със 7 точки за класацията (коефициент от 10).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Костадин Методиев от Балкан Ботевград – 28. С 27 е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали. Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен и Марио Юруков от София Ентъртейнмънт са с по 26, а с коефициент от по 23 са Теодор Велчев от Кабайерос и Момчил Маринов от Виваком.

Най-много точки в кръга вкара Николай Рътаров от Компир – 24. На второ място е Марио Юруков от София Ентъртейнмънт с 23. Денис Василев от Монстарс и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен са с по 21. Топ 5 допълва Георги Христов от Балкан Ботевград с 20 точки.

Най-много борби в кръга овладя Бойко Иванов от Дървоядите – 22. След него с 20 е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали. На трето място е Момчил Маринов от Виваком със 17. Четвърти е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 14. Филип Неделчев от Кабайерос и Стефан Стайнов от Атлетик 95 Куклен завършиха с по 13 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Васил Голов от Виваком – 9. Втори е Васил Колчев от Джобтайгър Дюдс със 7. Иван Иванов от ТН Машини, Румен Каиков от Компир и Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен останаха с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Борис Станков от Джобтайгър Дюдс с 6 откраднати топки. Иван Иванов от Кабайерос е с 5. След тях с по 3 се нареждат Иван Иванов и Димитър Йошев от ТН Машини, Калин Златанов и Бойко Петков от Паляците, Мартин Стефанов от Фаворит-Кърджали, Кайс Назари от Дървоядите, Филип Неделчев и Христо Велчев от Кабайерос, както и съотборниците Петър Славков, Васил Колчев и Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс.

Топ блокировачът в кръга е Бойко Иванов от Дървоядите с 3 чадъра. Стефан Пенков от ТН Машини, Костадин Методиев от Балкан Ботевград, Христо Владимиров и Асен Милушев от Паляците, Кристиян Шотев от Монстарс и Владимир Георгиев от Виваком приключиха с по 2 чадъра.

Най-полезният състезател на първия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Николай Рътаров от Компир получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG