Димитър Чаушев – MVP на XVIII кръг в III дивизия

1394

Димитър Чаушев от отбора на Бойз Фром Да Хууд е най-полезният състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Чаушев ще получи наградата си в Сряда, на 06.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Кралете от 20:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Бойз Фром Да Хууд се представя отлично през втория полусезон в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Тимът завърши първия полусезон с 0 победи и 11 загуби. От старта на втория полусезон обаче от Бойз Фром Да Хууд са с положителен баланс – 4 победи и 3 загуби. Показателен за прогреса, а също така и за характера на представителите на Бойз Фром Да Хууд, е двубоят от осемнадесетия кръг срещу Мечките, спечелен с 2 точки разлика. От Мечките имаха стрелба за 3 точки в последната секунда, с която можеха да променят изхода на срещата. Двубоят беше изключително интересен и драматичен, а самият факт, че никой от двата отбора не успя да спечели нито една част с повече от 2 точки разлика, също е достатъчно красноречив. От Бойз Фром Да Хууд имаха предимство в резултата в почти 22 минути от срещата. Тимът успя да спечели, въпреки че допусна с 10 грешки повече от своя съперник, отбеляза по-малко точки на бърза атака, отбеляза по-малко точки от „втори шанс“, отбеляза с 15 точки по-малко „от пейката“ и с 16 по-малко след грешки на съперника. Трябва да отчетем и че от Мечките дори имат по-висок отборен коефициент. Победата обаче е изключително важна за състезателите на Бойз Фром Да Хууд, които оставиха „живи“ шансовете си за участие в плейофите в трета дивизия от първенството на НАЛБ. В момента тимът е на 3 победи от осмото място, даващо право на участие в плейофите, а до края на редовния сезон в дивизията остават 4 кръга. Отлично срещу Мечките се представи Димитър Чаушев. Той завърши двубоя с 18 точки (7/11 за 2 точки, 1/4 за 3 точки и 1/3 от линията за изпълнение на наказателни удари), 11 борби (4 в нападение) и 1 асистенция за коефициент от 19. Срещу него бяха извършени и 2 нарушения, а той престоя на терена 25 минути. Роденият в Свиленград състезател е неизменна част от Бойз Фром Да Хууд още от създаването на тима през сезон 2016/2017. Чаушев не е носил екипа на друг отбор в НАЛБ. За 37 мача преди старта на сезон 2018/2019 той записва средни показатели от 8.7 точки, 5.9 борби, 1.8 асистенции, 0.9 откраднати топки и 0.5 чадъра. През настоящата кампания 26-годишният състезател вече има 15 мача в трета дивизия от първенството на НАЛБ, в които се отчита с по 12.7 точки, 7.8 борби, 1.9 асистенции, 1.1 откраднати топки и 0.6 чадъра за 29.3 минути на терена. Напълно заслужено с оглед на постоянството и себераздаването в името на отбора Димитър Чаушев достига до своето първо индивидуално отличие в НАЛБ.

Интересен факт е, че Димитър Чаушев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б. Той постигна коефициент от 31, а тимът му се наложи с 12 точки разлика над Кралете. По този начин Георгиев събра 19 точки за класацията. Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд заема второ място с 18 точки (коефициент от 20 и победа на тима му над Мечките с 2 точки разлика). Те обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУК и ТУК. С по 17 точки са Димитър Чаушев от Бойз Фром Да Хууд (коефициент от 19) и Саша Стаменов от Ботев 2012 Б (коефициент от 29). При подобно равенство, както е описано и ТУК, се гледа отборът на кой състезател печели своята среща с по-малка разлика. В случая това е отборът на Бойз Фром Да Хууд. Разбира се, в профилите и на четиримата е отбелязано, че са най-полезни състезатели на съответния кръг. Топ 5 допълва Деян Боздуганов от Бойз Фром Да Хууд с 16 точки (коефициент от 18).

За историята:

Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Димитър Чаушев (Бойз Фром Да Хууд), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Данчев от Ремонт Експерт – 56. На второ място е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б с 42. Петър Попов от Кучетата от Младост Б е с 32. На четвърто място е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 31. Пети е Саша Стаменов от Ботев 2012 Б с коефициент от 29.

Най-много точки в кръга вкара Христо Милчев от Кучетата от Младост Б – 44. Втори е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 32. Евгени Вълчев от Бойз Фром Да Хууд е с 28. С по 27 точки са Деян Михов от Кралете и Димитър Борисов от Ремонт Експерт.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 21. С по 19 са Светослав Стефанов от Мечките, Петър Данчев от Ремонт Експерт и Петър Попов от Кучетата от Младост Б. След тях с по 15 овладени топки под двата коша завършиха Любомир Кочев от Скравена, Деян Боздуганов от Бойз Фром Да Хууд и Александър Анастасов от Ремонт Експерт.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Ремонт Експерт – 21. Антон Начев от Кралете е с 9. С по 8 са Александър Янев от Стрийт Бенгърс и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б. Вутомир Павлов от Фантомс, Ангел Братанов от Ремонт Експерт, както и съотборниците Петър Попов и Данаил Симеонов от Кучетата от Младост Б са с по 6 асистенции.

Най-добри “крадци” на кръга са Георги Димитров от Скравена, Димитър Димитров и Павел Мичев от София Уориърс, Антон Начев от Кралете, Петър Попов и Христо Милчев от Кучетата от Младост Б, както и Светослав Димитров от АК-47-ърс с по 5 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Петър Попов от Кучетата от Младост Б с 4 чадъра. На второ място е Преслав Стефанов от Стрийт Бенгърс с 3.

Най-полезният състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б получи наградата си.

Най-полезният състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Деян Вълчев от Фантомс също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Йорданов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Николай Стайков (Мечките)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Красимир Димов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия: Радостин Тошев (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия: 
Деян Вълчев (Фантомс)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Димитър Чаушев (Бойз Фром Да Хууд), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG