Радостин Тошев – MVP на XVI кръг в III дивизия

1324

Радостин Тошев от отбора на Кучетата от Младост Б е най-полезният състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Тошев ще получи наградата си в Събота, на 23.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу АК-47-ърс от 18:45 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 17 мача в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Кучетата от Младост Б е на втора позиция с баланс от 13 победи и 4 загуби. Тимът бързо се утвърди като един от основните фаворити за призовите места в дивизията. В шестнадесетия кръг представителите на Кучетата от Младост Б се наложиха над Кралете със 78:72. Отличен мач за „Кучетата“ изигра Радостин Тошев. Той завърши с 30 точки (10/16 за 2 точки, 1/4 за 3 точки и 7/13 от линията за изпълнение на наказателни удари), 9 борби (4 в нападение), 3 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 26. Срещу него бяха извършени и цели 10 нарушения. Популярният като „Мечката“ състезател прави истински фурор в последно време. Тук е моментът да припомним, че Радостин Тошев стана третият състезател в историята на НАЛБ с куадрипъл-дабъл. ТУК и ТУК може да прочетете повече по въпроса. Интересен факт е, че историческият двубой, в който Тошев завърши с куадрипъл-дабъл е от седемнадесетия кръг. Сега става дума за шестнадесетия кръг обаче, тъй като кръгът на практика завърши след седемнадесетия заради отложен мач. Иначе Радостин Тошев завърши с лични рекорди и за асистенции, и за откраднати топки именно в седемнадесетия кръг – ТУК и ТУК може да откриете повече информация. Преди старта на настоящата кампания 29-годишният състезател има 81 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 9.8 точки, 6.0 борби, 2.0 асистенции, 2.1 откраднати топки и 0.5 чадъра. През сезон 2015/2016 той е част от Кучетата от Младост, с който достига до бронзовите медали в турнира за купата на НАЛБ. До момента през сезон 2018/2019 вече записа куадрипъл-дабъл, а сега достига и до първото си индивидуално отличие в НАЛБ. През настоящия сезон Тошев има 14 мача с екипа на Кучетата от Младост Б, в които се отчита с по 14.1 точки, 6.9 борби, 3.7 асистенции, 3.2 откраднати топки и 0.9 чадъра за 32.5 минути на терена. Радостин Тошев заема второ място по откраднати топки средно на мач до момента в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. „Мечката“ е с основна заслуга за отличното представяне на Кучетата от Младост Б и напълно заслужено достига до своята първа индивидуална награда в НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б. Той постигна коефициент от 26, а тимът му се наложи с 6 точки разлика над Кралете. По този начин Тошев събра 20 точки за класацията. Георги Георгиев от Скравена е втори с 16 точки (коефициент от 19 и победа на тима му над София Уориърс с 3 точки разлика). На трето място е Петър Попов от Кучетата от Младост Б с 14 точки (коефициент от 20). С по 9 точки за класацията се нареждат Георги Димитров от Скравена (коефициент от 12), Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс (коефициент от 18 и победа на тима му с 9 точки разлика над Стрийт Бенгърс) и Петър Данчев от Ремонт Експерт (коефициент от 41 и победа на тима му с 32 точки над Бойз Фром Да Хууд).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Данчев от Ремонт Експерт – 41. Бойчо Станев от Фантомс заема второ място с 31. Топ 3 допълва Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с 26. С коефициент от по 25 са Деян Вълчев от Фантомс и Светослав Стефанов от Мечките.

Най-много точки в кръга вкара Петър Данчев от Ремонт Експерт – 32. На второ място е Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б с 30. Бойчо Станев от Фантомс е с 25, а с по 24 отбелязани точки останаха съотборниците Константин Близнаков и Деян Михов от Кралете.

Най-много борби в кръга овладя Кирил Найденов от София Уориърс – 25. Втори е Александър Анастасов от Ремонт Експерт със 17. Росен Тодоров от Стрийт Бенгърс и Петър Данчев от Ремонт Експерт са с по 16. С по 15 борби са Светослав Стефанов от Мечките и Деян Михов от Кралете.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Ремонт Експерт – 13. Теодорос Зиакас от Фантомс е с 11. На трето място е Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс с 8. Антон Начев от Кралете е четвърти със 7. Борислав Каменов от Фантомс и Павел Мичев от София Уориърс са с по 5 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Йордан Иванов от Скравена и Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд с по 5 откраднати топки. Андрей Андреев от Скравена и Николай Петков от Кралете са с по 4.

Топ блокировачът в кръга е Димитър Чаушев от Бойз Фром Да Хууд с 4 чадъра. След него с по 3 са Камен Табаков от Мечките и Александър Анастасов от Ремонт Експерт. Борислав Каменов и Калин Костадинов от Фантомс, Деян Михов и Николай Петков от Кралете, както и Петър Попов от Кучетата от Младост Б завършиха с по 2 чадъра.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на седмия кръг в трета дивизия: Любомир Кочев (Скравена)
Най-полезен състезател на осмия кръг в трета дивизия: Боян Атанасов (Кралете)
Най-полезен състезател на деветия кръг в трета дивизия: Иван Томов (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на десетия кръг в трета дивизия: Бойчо Станев (Фантомс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в трета дивизия: Петър Данчев (Ремонт Експерт), Александър Анастасов (Ремонт Експерт), Ангел Братанов (Ремонт Експерт), Саша Стаменов (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в трета дивизия: Ангел Йорданов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Николай Стайков (Мечките)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в трета дивизия: Евгени Вълчев (Бойз Фром Да Хууд), Красимир Димов (Стрийт Бенгърс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в трета дивизия: Радостин Тошев (Кучетата от Младост Б)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в трета дивизия: 
Деян Вълчев (Фантомс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG