Ивайло Иванов – MVP на седмия кръг при мъжете

761

Ивайло ИвановИвайло Иванов от отбора на Кучетата от Младост е най-полезният състезател в седмия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си, който е още тази вечер. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Най-много точки за класацията за този кръг събра Христо Гатев от отбора на Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 59, а отборът му надделя над Политехника с 1 точка разлика (след продължение). Това донесе на Гатев 58 точки за класацията. Политиката на НАЛБ и сътрудниците от Airball.bg, които осигуряват наградата, е тя да достигне до максимално много хора, затова и тя не отива при състезателя на Олд Таймърс (той стана MVP на втория кръг за този сезон). Реверансът към Гатев ще е запазеното място в историята на НАЛБ и за този кръг. След него се нареди Ивайло Иванов от Кучетата от Младост, който постигна коефициент от 34, а отборът му победи Норт Уест със 7 точки разлика, т.е. Иванов участва в класацията с 27 точки. Със също 27 точки за класацията е и Петър Загоров от Хелга, който постигна коефициент от 41, а отборът му победи София Лайънс с 14 точки разлика. Тук надделява правилото, че при подобно равенство, с предимство е състезателят, чийто отбор бие с по-малка разлика. Четвърти е Николай Рътаров от Самел-90 – коефициент 52 и победа с 26 точки разлика над Слава 99, т.е. 26 точки за класацията. Горан Кошанин от Олд Таймърс е с 23 точки за класацията – коефициент от 24 и победа над Политехника с 1 точка разлика.

Като най-полезни на седмия кръг в историята на НАЛБ ще бъдат вписани Христо Гатев от Олд Таймърс, Ивайло Иванов от Кучетата от Младост и Петър Загоров от Хелга.

Христо ГатевСлед като в изминалия кръг Ивайло Константинов от Брикс стана първият състезател в НАЛБ с трипъл-дабъл, сега Христо Гатев от Олд Таймърс става вторият. Гатев изигра уникален мач, в който постигна коефициент от 59 след  41 точки, 16 борби и 10 асистенции. Малка подробност е и че срещу Гатев бяха извършени цели 13 нарушения (повече от половината на Политехника в конкретния двубой).

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Христо Гатев от Олд Таймърс и Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – по 59. Николай Рътаров от Самел-90 е трети с 52. Ивайло Василев от Найки е с 45, а топ 5 допълва Петър Загоров от Хелга с 41.

Най-много точки в кръга вкара Христо Гатев от Олд Таймърс, който реализира 41 пункта. Стефан Георгиев от Олд Старс 22 остана с 39. По 33 вкараха Николай Рътаров от Самел-90 и Тони Прокопиев от София Булс, а Георги Дамянов от Слава 99 се отчете с 28.

Най-много борби в кръга за пореден път има Стефан Георгиев от Олд Старс 22, като този път той овладя 20 топки под двата коша. Златан Ковчазов от Антураж и Ивайло Иванов от Кучетата от Младост са втори с по 18 борби. Георги Кръстев от Дефект и Георги Гулабчев от Политехника пък приключиха с по 17.

С най-много асистенции в кръга се отчете Христо Гатев от Олд Таймърс – 10. С по 8 точни завършващи подавания приключиха Иван Трендафилов от Слава 99, Ивайло Василев от Найки и Леон Лалов от Норт Уест. С по 7 пък останаха Иван Иванов от София Суперсоникс и Румен Каиков от Самел-90.

Най-добър „крадец“ на кръга е Радослав Райчев от Политехника, който открадна 9 топки от противникови състезатели. След него със 7 е Георги Докторов от Олд Таймърс. Трети са съотборниците в Антураж Мариян Калчев и Радостин Тошев с по 6 откраднати топки, като също 6 има и Александър Иванов от Брикс.

Топ блокировачът в кръга е Николай Мораров от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, който завърши срещата на своя отбор с 4 чадъра. С по 3 пък се отчетоха Георги Кръстев от Дефект, Методи Александров от Найки и Ивайло Иванов от Кучетата от Младост.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга. Поясняваме отново, че двата отложени мача от шестия кръг ще се причислят към кръга и месеца, в които се проведат.

Стефан Георгиев и Георги БързаковНай-полезният състезател в шестия кръг Стефан Георгиев от отбора на Олд Старс 22 получи наградата си.

Връчи му я легендарният Георги Бързаков, с когото скоро ще публикуваме и интервю за НАЛБ.

В линковете по-долу можете да намерите всички подобни статии от началото на сезон 2014/2015 относно мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол:

1. Александър Гогов – MVP на първия кръг при мъжете
2. Христо Гатев – MVP на втория кръг
3. Йордан Георгиев – MVP на третия кръг при мъжете
4. Торо – MVP за Октомври при мъжете
5. Венцислав Стоев – MVP на четвъртия кръг при мъжете + рекорди и лидери
6. Николай Мораров – MVP на петия кръг при мъжете
7. Стефан Георгиев – MVP на шестия кръг при мъжете + рекорди и класации

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигатаТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и изключително много и вълнуващи снимки. Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG