Иван Иванов – MVP на XX кръг във II дивизия

1072

Иван Иванов от отбора на Виваком е най-полезният състезател на двадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Иванов ще получи наградата си във Вторник, на 26.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Джобтайгър Дюдс от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 21 мача във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Виваком е с баланс от 17 победи и 4 загуби. Тимът все още има шанс за първото място в редовния сезон. За целта от Виваком трябва да спечелят последния си мач и да разчитат, че от Балкан Ботевград ще загубят поне един от последните си 2 мача. За момента тимът от Ботевград е с баланс от 16 победи и 4 загуби, но има по-добри показатели в директните двубои срещу Виваком. Със сигурност при победа в последния кръг за Виваком, в най-лошия за тима случай той ще завърши на второ място преди елиминационната фаза. В двадесетия кръг във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 представителите на Виваком се наложиха над Паляците със 70:66. Трябва да отбележим, че срещата беше изключително оспорвана, както и че от Виваком изоставаха в резултата с 58:66 малко преди края на двубоя. Състезателите на Виваком обаче направиха серия от 12:0 в края, благодарение на която се поздравиха с победата. Иван Иванов от Виваком изигра пореден силен мач, завършвайки с 12 точки, 5 откраднати топки, 3 борби и 3 асистенции за коефициент от 9. Той престоя на терена по-малко от 34 минути, като е интересен факт, че докато Иванов е на терена от Виваком печелят с 15 точки разлика. 185-сантиметровият състезател вече има 20 мача през сезон 2018/2019, в които се отчита с по 16.4 точки, 5.1 борби, 3.2 асистенции, 1.6 откраднати топки и 0.4 чадъра за 34.3 минути на терена. Иван Иванов е трети по общо точки до момента във втора дивизия от първенството на НАЛБ. Преди старта на настоящата кампания гардът има 41 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 18.7 точки, 5.7 борби, 3.3 асистенции, 1.2 откраднати топки и 0.2 чадъра. 29-годишният състезател има 2 участия в Мача на звездите на НАЛБ, а това е негова втора награда за най-полезен състезател на кръга. Напълно заслужено с оглед на невероятното му постоянство, демонстрираните качества, а и на отличното представяне на Виваком през настоящия сезон Иван Иванов достига до престижния приз в НАЛБ.

Интересен факт е, че Иван Иванов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Владимир Георгиев от Виваком. Той постигна коефициент от 23, а тимът му се наложи над Паляците с 4 точки разлика. По този начин Георгиев събира 19 точки за класацията. Втори е Стефан Пенков от ТН Машини със 17 точки (коефициент от 28 и победа на тима му с 11 точки разлика над Монстарс). На трето място е Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали с 14 точки (коефициент от 31 и победа на тима му над Дървоядите със 17 точки разлика). Тодор Петров от Балкан Ботевград е с 10 точки (коефициент от 31 и победа на тима му с 21 точки разлика над Кабайерос). Пети е Момчил Маринов от Виваком с 9 точки (коефициент от 13). Иван Стойчев от Виваком е с 8 точки (коефициент от 12). Всички 6 състезатели дотук обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУКТУКТУКТУКТУК и ТУК С по 5 точки се нареждат Иван Иванов от Виваком (коефициент от 9) и Рангел Праматаров от ТН Машини (коефициент от 16). При подобно равенство, както е описано и ТУК, се гледа отборът на кой състезател печели своята среща с по-малка разлика. В случая това е отборът на Виваком. Разбира се, в профилите и на тях двамата, както и на първите 6, също е отбелязано, че са най-полезни състезатели на съответния кръг.

За историята:

Най-полезен състезател на двадесетия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком), Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали), Тодор Петров (Балкан Ботевград), Момчил Маринов (Виваком), Иван Стойчев (Виваком), Иван Иванов (Виваком), Рангел Праматаров (ТН Машини)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Славков от Джобтайгър Дюдс – 48. На второ място е Георги Гаджев отново от отбора на Джобтайгър Дюдс с 36. Топ 3 допълва Бойко Иванов от Дървоядите с 33. Тодор Петров от Балкан Ботевград и Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали са с коефициент от по 31.

Най-много точки в кръга вкара Петър Славков от Джобтайгър Дюдс – 42. Втори е Теодор Велчев от Кабайерос с 25. Димитър Търпанов от Фаворит-Кърджали е с 24. С по 23 точки са Костадин Методиев и Тодор Петров от Балкан Ботевград, както и Ахилеас Зикас от София Ентъртейнмънт.

Най-много борби в кръга овладя Георги Гаджев от Джобтайгър Дюдс – 26. На второ място е съотборникът му Петър Славков с 18. Трети е Бойко Иванов от Дървоядите със 17. На четвърто място с 15 е Стефан Пенков от ТН Машини, а пети остана Марио Юруков от София Ентъртейнмънт с 13.

С най-много асистенции в кръга приключи Тодор Петров от Балкан Ботевград – 10. След него с по 7 са Димо Дингозов от Дървоядите, Джордже Даскалович от Паляците и Кирил Касабов от Джобтайгър Дюдс. Иван Иванов от ТН Машини, Дамян Диков от Фаворит-Кърджали и Илия Стоичков от Джобтайър Дюдс са с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Мартин Данаилов от Джобтайгър Дюдс с 9 откраднати топки. Филип Нацев от Дървоядите, Петър Бойдев от Фаворит-Кърджали, Костадин Методиев от Балкан Ботевград, Христо Владимиров от Паляците и Иван Иванов от Виваком са с по 5.

Топ блокировачът в кръга е Денис Василев от Монстарс с 3 чадъра. Кристиян Шотев от Монстарс, както и съотборниците Петър Славков и Илия Стоичков от Джобтайгър Дюдс са с по 2.

Най-полезният състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Костадин Методиев от Балкан Ботевград получи наградата си.

Най-полезният състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия за сезон 2018/2019 Калин Златанов от Паляците получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Януари 2019 година във втора дивизия Бойко Иванов от Дървоядите получи наградата си.

Най-полезният състезател за месец Февруари 2019 година във втора дивизия Иван Стойчев от Виваком също получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: 
Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Васил Голов (Виваком)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Тодор Петров (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини), Джордже Даскалович (Паляците), Иван Иванов (Виваком)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Филип Нацев (Дървоядите)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Костадин Методиев (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците), Калин Златанов (Паляците), Петър Бойдев (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком), Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали), Тодор Петров (Балкан Ботевград), Момчил Маринов (Виваком), Иван Стойчев (Виваком), Иван Иванов (Виваком), Рангел Праматаров (ТН Машини)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG