Ивета Андреева – MVP на петия кръг при жените + рекорди и класации

904

Ивета АндрееваИвета Андреева от отбора на Шаркс е най-полезната състезателка в петия кръг в женското първенство на НАЛБ. Тя ще получи наградата си преди следващия мач на тима си. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за женското, така и за мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Ивета Андреева от Шаркс стигна до наградата в петия кръг след като постигна коефициент от 29, а Шаркс надделя над Балкан Лейдис с 6 точки разлика. Това донесе на Андреева 23 точки за класацията. Съотборничката й Мирена Денчева се нареди на второ място с коефициент от 21 и 18 точки за класацията. Силвия Иванова от Шаркс е трета с коефициент от 16 и 13 точки за класацията, а четвърти са отново представителки на ШарксВиолета Петкова и Мила Виденова с по 9 точки за класацията след коефициенти от по 12.

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезна състезателка) постигна Елена Милушева от Фриски – 36. След нея е Ивета Андреева от Шаркс с 29, а трета е Румяна Давидкова от Фриски с 26. Станимира Николова от Фриски постигна коефициент от 23, а топ 5 допълва Мирена Денчева от Шаркс с 21.

Елена МилушеваНай-много точки в кръга вкара Елена Милушева от Фриски, която приключи мача на своя тим с 31 пункта. Мила Виденова от Шаркс реализира 16, а с по 15 останаха Ивета Андреева и Мирена Денчева от Шаркс. Пети с по 13 са съотборничките във Фриски Станимира Николова и Румяна Давидкова.

Най-много борби в кръга хвана Румяна Давидкова от Фриски – 13. 11 топки под двата коша овладя Виолета Петкова от Шаркс, а трета е Антония Загорова от Балкан Лейдис с 10. С по 9 борби завършиха Мирена Денчева от Шаркс и Станимира Николова от Фриски.

С най-много асистенции кръга приключи Силвия Иванова от Шаркс – 7. 6 точни завършващи подавания инкасира Румяна Давидкова от Фриски, а Ивета Андреева от Шаркс е трета с 4. Елена Милушева от Фриски е четвърта с 3.

С най-много откраднати топки в кръга се отчете Мирена Денчева от Шаркс, която открадна цели 7 топки от противникови състезателки. Моника Тодорова от Балкан Лейдис е втора с 6, Ивета Андреева от Шаркс има 5, а с по 4 са Дея Михайлова от Флай Болърс и Елена Милушева от Фриски.

При чадърите номер 1 в кръга са Ивета Андреева от Шаркс и Мила Виденова от Шаркс, които блокираха по 3 стрелби на противникови състезателки. Трета с 2 чадъра е Станимира Николова от Фриски.

Антония Загорова и Петкана МакавееваНай-полезната състезателка за четвъртия кръг Антония Загорова от Балкан Лейдис пък получи наградата си.

Награди я легендарната Петкана Макавеева, която е поредният член на кампанията ни „Забравените лица“. ТУК можете да прочетете пълния текст, с който ви представихме Макавеева.

ТУК пък можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

В линковете по-долу можете да намерите всички подобни статии за женското първенство на НАЛБ от началото на сезон 2014/2015:

1. Весела Ковачева – MVP на първия кръг при жените
2. Румяна Давидкова – MVP на втория кръг при жените
3. Весела Ковачева – MVP на месец Октомври при жените
4. Мирена Денчева – MVP на третия кръг при жените + рекорди
5. Антония Загорова – MVP на четвъртия кръг при жените

Припомняме и как изглежда списъкът с рекорди при дамите в НАЛБ:

Най-много точки в един мач от един отбор: Шаркс – 88

Най-резултатен мач: Фриски – Балкан Лейдис 84:74

Най-висок коефициент в един мач: Мирена Денчева (Шаркс) – 47

Най-много точки в един мач: Весела Ковачева (Фриски) и Мирена Денчева (Шаркс) – 32

Най-много тройки в един мач: Весела Ковачева (Фриски) – 6

Най-много борби в един мач: Антония Загорова (Балкан Лейдис) – 16

Най-много асистенции в един мач: Лилия Георгиева (Шаркс) и Моника Тодорова (Балкан Лейдис) – 9

Дея МихайловаНай-много откраднати топки в един мач: Дея Михайлова (Флай Болърс) – 8

Най-много чадъри в един мач: Румяна Давидкова (Фриски) и Еми Ушагелова (Балкан Лейдис) – 4

След 5 изиграни кръга вероятно няма да са безинтересни и класациите в отделните категории и в женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол. Ето как изглеждат те:

При реализаторите номер 1 засега е Мирена Денчева от Шаркс с 23.8 точки средно на мач. След нея е Весела Ковачева от Фриски с 21.0. Трета е Антония Загорова от Балкан Лейдис с 13.2.

С най-много борби средно на мач е Антония Загорова от Балкан Лейдис – 12.8. Мирена Денчева от Шаркс е втора с 10.8, а топ 3 допълва Лилия Борисова от Фриски с 9.0.

Румяна ДавидковаС най-много асистенции средно е Румяна Давидкова от Фриски, която завършва средно с по 4.8 асистенции на мач. Моника Тодорова от Балкан Лейдис е с 4.3, а трета е Силвия Иванова от Шаркс с 3.8.

Мирена Денчева от Шаркс е с най-много откраднати топки средно на мач – 5.2. Втора е Дея Михайлова от Флай Болърс с 3.5, а с по 3.0 са Моника Тодорова от Балкан Лейдис и Румяна Давидкова от Фриски.

Румяна Давидкова от Фриски е първа и в класацията за най-много чадъри средно на мач с по 2.0. Еми Ушагелова от Балкан Лейдис е с 1.8, а Лили-Ана Николова от Шаркс е с 1.2.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много интересни клипове от срещите в НАЛБТУК. Във Фейсбук страницата ни пък ще откриете както много информация, така и изключително много и вълнуващи снимки.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG