Иво Георгиев: Впечатлен съм от безупречната организация в НАЛБ

595

Остават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

Поредният ни събеседник е Иво Георгиев, който стартира участието си в лигата през изминалия сезон. Като част от отбора на Мечките той е най-полезен състезател на VIII кръг на първенството в трета дивизия, където става и играчът с най-висок процент при изпълнение на наказателни удари – 73.9%. В надпреварата за купата на НАЛБ се състезава за София Хоукс и достига до четвъртфиналите.

Здравей! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови и в организационен план?

Здравейте! Изминалият сезон в игрови план за нашия отбор, според мен, беше добър. Макар че не се представихме добре в плейофите, имахме израстване като отбор, което се надявам да надграждаме и през новия сезон. Това ми беше първи сезон в НАЛБ и останах впечатлен от безупречната организация.

Какво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Нивото е високо. Надявам се конкуренцията да става все по-голяма и да има по-оспорвани мачове.

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

На първо място е удоволствието от играта. Постиженията са само бонус.

Как върви подготовката на Мечките и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

Подготовката върви добре, мотивирани сме за новия сезон и тренираме здраво. Може да очаквате само забавление на терена от нашия отбор.

Какви са целите пред вас?

Главната ни цел, както вече казах, е да се забавляваме от играта. Иначе ще се стремим да сме в топ 3 през този сезон.

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

Пожелавам на НАЛБ да продължава да се развива все по-бързо и да дава възможността на все-повече хора да играят и да изпитват удоволствие от любимата игра! На участниците пожелавам успех през новия сезон и много незабравими емоции с оранжевата топка!

Един материал на Теодора Славова.