Калоян Николов – MVP на петия кръг в I дивизия

946

Калоян НиколовКалоян Николов от отбора на Норт Уест е най-полезният състезател на петия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Николов ще получи наградата си в Неделя, на 06.11.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Дефект-Вип Рипеър от 11:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Норт Уест има 3 победи и 2 загуби до момента на сметката си в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017. Носителите на купата на НАЛБ от сезон 2014/2015 делят третото място във временното класиране, а в последния кръг тимът се наложи над АктивТрейдс със 17 точки разлика. Пореден много силен мач изигра капитанът и лидер на Норт Уест Калоян Николов. Това беше негов трети мач през настоящия сезон, като неизменно във всеки двубой до момента той завършва с дабъл-дабъл. Срещу АктивТрейдс се отчете с 23 точки (8/15 за 2 точки и 7/11 от линията за наказателни удари), 17 борби, 5 откраднати топки, 4 асистенции и 1 чадър за малко повече от 35 минути на терена. Срещу Николов бяха извършени и цели 8 нарушения. С поредния си силен мач Калоян Николов показа, че се намира в блестяща форма и по всичко личи, че изключителното му представяне от последните години ще продължи. За това говори и фактът, че той стига до приза за най-полезен състезател на кръга в трети пореден сезон. Нещо, с което не могат да се похвалят мнозина. Най-полезен състезател в турнира за купата на НАЛБ през сезон 2014/2015, MVP на месец Февруари 2015 година, 3 пъти най-полезен състезател на кръга, част от идеалната петица през сезон 2014/2015. Това са само част от отличията, до които стартиралият сезон 2016/2017 под номер 8 във вечната класация за най-добрите борци, е достигал в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол. За трите срещи през настоящия сезон Николов завършва с 20.0 точки, 16.7 борби, 4.0 асистенции, 2.0 откраднати топки и 1.3 чадъра средно на мач. Прави впечатление и процентът му при стрелбата от игра – 59%. Преди началото на сезон 2016/2017 за 59 мача в кариерата си в НАЛБ Николов записва средни показатели от 18.5 точки, 11.1 борби, 2.9 асистенции, 2.1 откраднати топки и 1.1 чадъра средно на мач. Още един аргумент да смятаме, че въпреки многото и напълно заслужени отличия, най-доброто за Калоян Николов тепърва предстои.

Калоян НиколовНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Калоян Николов от Норт Уест. Той постигна коефициент от 42, а тимът му се наложи със 17 точки разлика над АктивТрейдс. По този начин Николов завърши с 25 точки за класацията. Марио Александров от Кучетата от Младост е на второ място с 23 точки за класацията (коефициент от 32 и победа на тима му с 9 точки разлика над Микс (след 2 продължения)). Александър Христов от Кучетата от Младост е с 16 точки за класацията (коефициент от 25). Драгомир Нейков от Рейнджърс (коефициент от 15 и победа на тима му с 4 точки разлика над Политехника) и Иван Ненчев от Кучетата от Младост (коефициент от 20) пък завършиха с по 11 точки за класацията.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Калоян Николов от Норт Уест – 42. Марио Александров от Кучетата от Младост е втори с 32, а топ 3 с 30 допълва Златин Терзиев от Олд Старс 22. Ивайло Константинов от Брикс остана с коефициент на полезно действие от 29, а с по 28 завършиха съотборниците в Олд Таймърс Васил Голов и Мартин Славов.

Най-много точки в кръга вкараха Стилиян Димитров от Политехника и Марио Александров от Кучетата от Младост – по 28. Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Васил Голов от Олд Таймърс завършиха с по 25, а Калоян Николов от Норт Уест остана с 23.

Най-много борби в кръга овладя Калоян Николов от Норт Уест – 17. Иван Ненчев от Кучетата от Младост и Александър Иванов от Брикс хванаха по 14, а Георги Гулабчев от Олд Таймърс и Красимир Кирилов от Рейнджърс приключиха с по 13.

Ивайло КонстантиновС най-много асистенции в кръга приключи Ивайло Константинов от Брикс – 9. Александър Христов от Кучетата от Младост и Цветан Георгиев от Ботев 2012 са втори с по 8. Лазар Ханджиев от Политехника завърши мача на своя тим със 7 асистенции, а с по 6 се отчетоха Димитър Мещерски от Кучетата от Младост, Мартин Славов от Олд Таймърс, Нестор Несторов от Олд Старс 22 и Леон Лалов от Норт Уест.

Най-добри “крадци” на кръга са Георги Георгиев от Олд Старс 22, Евстати Евстатиев от Микс и Мартин Славов от Олд Таймърс с по 6 откраднати топки. След тях с по 5 са Иван Ненчев от Кучетата от Младост, Димитър Минев от Норт Уест, Калоян Николов от Норт Уест и Ивайло Константинов от Брикс.

Тони ПрокопиевТоп блокировачът в кръга е Тони Прокопиев от Олд Старс 22 с 4 чадъра. С по 3 след него са Михаил Димитров от Олд Таймърс, Димитър Минев от Норт Уест и Петър Петъков от Политехника. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели завършиха Тома Фиков от Дефект-Вип Рипеър, Антонио Петров от Ботев 2012, Георги Чакъров от Политехника, Стилиян Димитров от Политехника и Павел Раднев от Рейнджърс.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)

Нестор Несторов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на третия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Нестор Несторов от Олд Старс 22 получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG