Калоян Николов – MVP на Януари в I дивизия

596

Калоян НиколовКалоян Николов от Норт Уест е най-полезният състезател за месец Януари 2017 година в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, София. Той вече получи наградата си.

След обявените 15 награди за най-полезен състезател на кръга в първа дивизия до края на Януари 2017 година, дойде време и за третата месечна награда.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Номер 1 в класацията за Януари е Калоян Николов от Норт Уест. За 4 мача той постигна общ коефициент от 132 или средно по 33.00 на мач. След него остана Горан Кошанин от Олд Таймърс със среден коефициент от 27.25 – 109 за 4 мача. Топ 3 допълва Мартин Славов от Олд Таймърс със среден коефициент от 23.50 (94 за 4 мача). На четвърто място се нарежда Георги Гулабчев от Олд Таймърс с общ коефициент от 91 за 4 мача (22.75 средно на мач), а топ 5 със среден коефициент на полезно действие от 22.25 допълва Любомир Недков от ФитСпо Баскет (общо 89 за 4 мача).

Калоян Николов и Марин МеханджиевОтборът на Норт Уест вече затвърди отличното си представяне и два кръга преди края на редовния сезон е сигурно, че тимът завършва на третото място. След миналогодишното девето и необходимостта да мине през баражите, за да запази мястото си в първа дивизия, през сезон 2016/2017 Норт Уест е повече от категоричен и демонстрира нужното постоянство, за да е сред лидерите в шампионата. Тимът от Северозапада започна календарната година ударно и през месец Януари 2017 година записа 4 победи от 4 мача. Въпреки че Норт Уест се слави с чудесна отборна игра и себераздаване от страна на всеки състезател в тима, то няма как за пореден път да не отличим Калоян Николов. Лидерът на отбора записа среден коефициент от 33.00 през Януари. Неслучайно и към днешна дата той продължава да води в класацията за най-висок коефициент в първенството. По всяка вероятност битката за приза за най-полезен състезател в редовния сезон ще бъде крайно ожесточена и ще се води основно между Калоян Николов и Ивайло Константинов. Най-големият успех на Николов до момента в кариерата му в Националната аматьорска лига по баскетбол със сигурност е спечелването на купата на НАЛБ през сезон 2014/2015. За индивидуалните му отличия можем да пишем много. Това, което вълнува Калоян Николов и компания несъмнено са възможностите пред отбора след чудесния редовен сезон, с който тимът на Норт Уест може да се похвали. Иначе Николов стартира сезона като осми най-добър борец в историята на НАЛБ, четиринадесети най-добър блокировач и двадесети във вечната класация за най-много откраднати топки. Най-полезен състезател в турнира за купата, 2 пъти MVP на месеца, 4 пъти MVP на кръга, част от идеалната петица през сезон 2014/2015. Това са само част от многото постижения на Калоян Николов до момента в кариерата му в НАЛБ. За 14 мача до края на Януари пък той може да се похвали със средни показатели от 18.2 точки, 12.9 борби, 3.3 асистенции, 1.7 откраднати топки и 1.1 чадъра. Напълно заслужено роденият във Враца Калоян Николов вече има нова „придобивка“ в богатата си визитка, а имайки предвид предстоящия край на редовния сезон, със сигурност можем да очакваме и нови такива.

Георги ЧакъровТоп реализатор до момента в първа дивизия е Георги Чакъров от Ероус с 20.92 точки, следван от Христо Гатев от Олд Таймърс с 19.82 и Цветан Георгиев от Ботев 2012 с 18.93 точки.

Калоян НиколовПри борците лидер е Калоян Николов от Норт Уест с 12.93 борби средно на мач. След него е Горан Кошанин от Олд Таймърс – с 12.50, а топ 3 допълва Георги Гулабчев от Олд Таймърс с 12.00 овладени топки под двата коша.

Ивайло КонстантиновПри асистенциите водач е Ивайло Константинов от Брикс с 8.0 средно на среща. Цветан Георгиев от Ботев 2012 се отчита с по 6.73 точни завършващи подавания, а трети с 5.45 е Христо Гатев от Олд Таймърс.

Искрен ИвановНай-добър „крадец“ до момента е Искрен Иванов от Олд Старс 22 с 3.09 откраднати топки средно на мач. Мартин Славов от Олд Таймърс е втори с 2.85, а Тиаго Алмейда от ФитСпо Баскет – трети с 2.6.

Димитър МещерскиПри блокировачите първи е Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с 2.50 чадъра средно на мач. След него се нарежда Тони Прокопиев от Олд Старс 22 с 1.92, а Христо Гатев от Олд Таймърс пък блокира по 1.55 стрелби на противникови състезатели средно на мач.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2016 година в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2016 година в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на месец Януари 2017 година в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG