Любомир Праматаров: Положителните емоции в НАЛБ са много и несравними

1065

Дойде време да отдадем заслуженото внимание и на шампиона във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2017/2018, а именно отборът на ТН Машини. ТУК може да откриете повече информация относно триумфа на Фитстоун, който по време на сезон 2017/2018 промени името си на ТН Машини. Разговаряме с треньора на тима Любомир Праматаров за постигнатите резултати, ключа към успеха и очакванията за предстоящия сезон.

ТУК може да откриете повече информация относно първенството на НАЛБ през сезон 2018/2019. Всички 39 отбора, които участват в първенството на НАЛБ през настоящия сезон декларираха участието си в НАЛБ и през следващия сезон.

Ето какво сподели Любомир Праматаров:

Доволни ли сте от представянето на тима си през сезон 2017/2018? Върху какво трябва да работите занапред?

През сезон 2017/2018 станахме шампиони на втора дивизия и при този резултат няма как да не сме доволни. Изиграхме 28 мача, от които спечелихме 26 (заедно с плейофната фаза) и това не е случайно. Както многократно се отбеляза, имаме дълга скамейка и равностойни състезатели, което в отборните спортове е най-важно за постигането на краен успех. Разбира се, винаги има какво да се желае. Със сигурност ще има промени в отбора, някои играчи ще отпаднат, ще дойдат нови и в този естествен процес най-важното ще е да запазим високия отборен дух и мястото си на лидери в дивизията.

Кой пореден сезон ще бъде предстоящият 2018/2019 за отбора ви?

Четвърти пореден сезон в първенството на НАЛБ.

Как се промени НАЛБ във вашите очи за времето, през което сте част от лигата?

Както всяка друга организация, така и НАЛБ със сигурност се променя – увеличиха се отборите, които участват в първенството в различните дивизии, промени се регламентът за провеждане на плейофи след края на редовния сезон, въведоха се някои нови правила в крак с промените на Международната баскетболна федерация. Това, което се запази и е най-важно за нас като отбор, е добрата организация на всички турнири, гъвкавостта в случай на необходими промени при провеждане на мачовете.

Какво ви дава НАЛБ и какво ви мотивира да участвате отново?

За всички нас със сигурност НАЛБ дава възможност за приятно прекарване на свободното време, за индивидуална изява на личните умения, за завързване на нови контакти и приятелства и не на последно място за много положителни емоции.

Как оценявате нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Независимо от категоричния начин, по който спечелихме първенството във втора дивизия тази година не мисля, че беше толкова лесно на практика. Имаше немалко изключително равностойни мачове, които взехме трудно и с малка разлика в точките. До голяма степен силите на отборите са изравнени и в такива случаи печелят тези, които притежават по-голям опит, имат по-дълга скамейка или дори са имали по-голям късмет в определени срещи.

Какво бихте казали на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Да не се чудят, а да опитат. Инвестицията в такова начинание не е голяма, а положителните емоции са много и несравними.

И за финал какво си пожелавате и какви са очакванията ви за сезон 2018/2019?

Да затвърдим лидерската си позиция в дивизията, в която играем и да спечелим като минимум първенството. Програма „максимум” би била и добро представяне в турнира за купата на НАЛБ през следващия сезон (да влезем в челната тройка).