Марио Александров – MVP на Октомври в I дивизия

791

Марио АлександровМарио Александров от Кучетата от Младост е най-полезният състезател за месец Октомври 2016 година в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – още днес, в Петък, 04.11.2016 година, когато отборът на Кучетата от Младост се изправя срещу Брикс.

След вече обявените 5 награди за най-полезен състезател на кръга в първа дивизия, дойде време и за първата месечна награда. През месец Октомври се изиграха първите 5 кръга от първенството на НАЛБ за сезон 2016/2017.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Марио Александров и Марин МеханджиевНомер 1 в класацията за Октомври е Марио Александров от Кучетата от Младост. За 5 мача той постигна общ коефициент от 115 или средно по 23.0 на мач. Малко след него остана Ивайло Константинов от Брикс със среден коефициент от 22.4 – 112 за 5 мача. Топ 3 допълва Христо Гатев от Олд Таймърс със среден коефициент от 21.8 (109 за 5 мача). На четвърто място се нареждат Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър и Нестор Несторов от Олд Старс 22, като и двамата постигнаха среден коефициент от 20.5 за четирите срещи, в които взеха участие през Октомври (общ коефициент от по 82).

Ако нямаше ограничение в срещите, победител в класацията би станал Калоян Николов от Норт Уест. Той постигна общ коефициент от 109 в едва 3 срещи или средно по 36.3 на мач. Условието, което не покри Николов, е да е взел участие в поне 75% от срещите на тима си през месеца.

Марио АлександровМарио Александров стана най-полезен състезател още на първия кръг, а сега напълно заслужено достига и до още една индивидуална награда. Той играе най-силния си сезон до момента, а представянето му в първите 5 мача от настоящата кампания беше изключително важно за трите победи, които постигна тимът му. Отборът на Кучетата от Младост е с баланс от 3 победи и 2 загуби през Октомври, а при победите над Рейнджърс и Микс (след 2 продължения) Александров завърши с общо 57 точки, 16 борби, 8 асистенции и 5 откраднати топки. Във всеки мач от началото на сезона той реализира и поне по 2 тройки, като трябва да отбележим и процента му при стрелбата от зоната за 3 точки – 44.4%. В първенството през сезон 2015/2016 Марио Александров завърши с 12.6 точки, 4.0 борби, 4.7 асистенции и 2.3 откраднати топки средно на мач. До момента за 5 срещи през настоящата кампания той има 19.0 точки, 6.2 борби, 4.0 асистенции и 2.6 откраднати топки. Имайки предвид засилената конкуренция в гардовата линия в отбора на Кучетата от Младост, а и убийствената конкуренция при „ниските“ играчи като цяло в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол, постиженията на Александров в последно време определено не са за пренебрегване. И така след като за 60 мача до началото на сезон 2016/2017 Марио Александров нямаше нито едно индивидуално отличие, сега само за 5 мача напълно заслужено той стига до второ такова.

Нестор НесторовТоп реализатор до момента в първа дивизия е Нестор Несторов от Олд Старс 22 с 21.3 точки, следван от Калоян Николов от Норт Уест и Йордан Георгиев от Политехника с по 20.0 точки.

Калоян НиколовПри борците лидер е Калоян Николов от Норт Уест с 16.7 борби средно на мач. След него е съотборникът му в Норт Уест Калоян Радев – с 14.0, а топ 3 допълва Александър Иванов от Брикс с 12.2 овладени топки под двата коша.

Ивайло КонстантиновПри асистенциите водач е Ивайло Константинов от Брикс с 8.2 средно на среща. Цветан Георгиев от Ботев 2012 се отчита с по 6.8 точни завършващи подавания, а трети с 6.0 е Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър.

Иван НенчевНай-добър „крадец“ за Октомври стана Иван Ненчев от Кучетата от Младост с 4.4 откраднати топки средно на мач. Любомир Жечев от Микс е втори с 4.0, а Георги Георгиев от Олд Старс 22 – трети с 3.5.

При блокировачите първи са съотборниците в Олд Старс 22 Светослав Димитров и Тони Прокопиев с по 2.0 чадъра средно на мач. Павел Раднев от Рейнджърс пък блокира по 1.7 стрелби на противникови състезатели средно на мач.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

През Октомври в първа дивизия без загуба завършиха отборите на Брикс и Олд Таймърс, а без победа – АктивТрейдс и Политехника. Ден след края на Октомври Политехника вече записа първата си победа, като ТУК можете да видите и временното класиране в първа дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на месец Октомври във втора дивизия, както и в трета.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG