Мариян Николов – MVP на X кръг в IV дивизия

1209

Мариян Николов от отбора на Форест Бойс Ботевград е най-полезният състезател на десетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Николов ще получи наградата си в Събота, на 05.01.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Пистолет от 15:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

В десетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Форест Бойс Ботевград записа поредната си победа през настоящата кампания. Тимът бързо се утвърди като един от фаворитите за призовите места в дивизията, а в десетия кръг се наложи над Ботев 2012 В с 93:55. Трябва да отбележим и че сега се стига до обявяване на най-полезния състезател на десетия кръг, тъй като имаше отложени срещи от въпросния кръг в дивизията, които трябваше да бъдат изиграни преди да бъде направено обобщението за кръга. Въпреки победата с голяма разлика, дължаща се до голяма степен на успешните стрелби от зоната за 3 точки от страна на представителите на Форест Бойс Ботевград – 13 срещу 1 за Ботев 2012 В, невероятното представяне на Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград му донесе и първата индивидуална награда в кариерата му в НАЛБ. Той завърши срещата с 49 точки (10/17 за 2 точки, 8/11 за 3 точки и 5/5 от линията за наказателни удари), 10 борби, 5 асистенции и 4 откраднати топки за коефициент от 57. Той престоя на терена пълни 40 минути, като срещу него бяха извършени и 6 нарушения. Повече относно постижението му за точки може да прочетете ТУК, а относно това за коефициент – ТУК. 22-годишният състезател дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019, като вече има 11 мача зад гърба си, в които записва средни показатели от 18.7 точки, 7.9 борби, 4.6 асистенции, 3.9 откраднати топки и 0.2 чадъра за 32.9 минути на терена. Само 7 състезатели от началото на сезона са стартирали във всички мачове на тима си до момента в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, а Николов е един от тях. 186-сантиметровият състезател е на трета позиция по общ коефициент в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ до момента. Мариян Николов е на второ място в класацията на състезателите, срещу които са извършени най-много нарушения. Той е четвърти по общо точки, десети по точки средно на мач, пети по откраднати топки средно на мач, трети по най-много реализирани стрелби от зоната за три точки, трети по най-много реализирани наказателни удари, пети по общо асистенции и седми по асистенции средно на мач. След 11 кръга отборът на Форест Бойс Ботевград е с баланс от 8 победи и 3 загуби, заемайки трето място във временното класиране в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019, а Мариян Николов е с основна заслуга за отличното представяне на тима. Младият състезател вече записа и първото си участие в Мача на звездите на НАЛБ – през настоящия сезон. Напълно заслужено с оглед на цялостното му представяне от началото на сезон 2018/2019, а и конкретно в десетия кръг, Мариян Николов достига до първото си индивидуално отличие в НАЛБ.

Интересен факт е, че Мариян Николов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Петър Загоров от Булатса. Той постигна коефициент от 53, а тимът му се наложи с 14 точки разлика над Скай Уокърс. По този начин Загоров събра 39 точки за класацията. Втори е Бойко Якимов от Септември с 25 точки (коефициент от 27 и победа на тима му над Ликуифайд с 2 точки разлика). Топ 3 допълва съотборникът му Мартин Механджиев с 24 точки (коефициент от 26). Джеймисън Ъркхарт от Септември е с 21 точки (коефициент от 23). И четиримата обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУК, ТУК, ТУК и ТУК. Топ 5 допълва Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград с 19 точки (коефициент от от 57 и победа на тима му с 38 точки разлика над Ботев 2012 В).

За историята:

Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград – 57. Петър Загоров от Булатса е с 53. На трето място се нарежда Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 40. Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк е четвърти с коефициент от 35. На пето място е Тодор Михайлов от Ботев 2012 В с 30.

Най-много точки в кръга вкара Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград – 49. На второ място е Петър Загоров от Булатса с 37. Спас Минков от Ликуифайд, Юлиян Разказов от Скай Уокърс и Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк отбелязаха по 24 точки.

Най-много борби в кръга овладя Манол Миланов от Алфа – 21. С по 17 са Петър Загоров от Булатса, както и Тодор Михайлов и Димитър Дончев от Ботев 2012 В, а Максим Алексиев от Енигма Фойерверк и Миролюб Нелица от Трипъл-дабъл са с по 16 борби.

С най-много асистенции в кръга приключиха Благой Стоицов от Енигма Фойерверк и Владислав Вушев от Форест Бойс Ботевград – по 10. Трети с 8 е Георги Лилов от Форест Бойс Ботевград. На четвърто място е Максим Алексиев от Енигма Фойерверк със 7. Димитър Христов от Септевмри, Борил Кънчев от Ликуифайд, Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк и Тодор Михайлов от Ботев 2012 В са с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Мартин Механджиев от Септември с 10 откраднати топки. Втори е Манол Миланов от Алфа с 8. Борил Кънчев от Ликуифайд и Цветелин Велчев от Трипъл-дабъл са с по 6 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Миролюб Нелица от Трипъл-дабъл и Антон Николов от Пистолет с по 4 чадъра. Петър Загоров от Булатса и Стефан Василев от Пистолет завършиха с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG