Мартин Славов – MVP на втория кръг във II дивизия

812

Мартин СлавовМартин Славов от отбора на БГО Софтуер е най-полезният състезател на втория кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Славов ще получи наградата си още утре, 17.10.2015 година, Събота, когато неговият тим се изправя срещу София Хоукс от 14:45 часа в зала Овергаз Арена.

Подсиленият тим на София Булс и носещ вече името БГО Софтуер се справя много добре от началото на шампионата, а основна роля в отбора играе новопривлеченият Мартин Славов. Той показа невероятно силна игра и беше водещата фигура за своя тим при драматичната победа над Кучетата от Младост Б.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра именно Мартин Славов от БГО Софтуер. Той постигна коефициент от 38, а отборът му се наложи над Кучетата от Младост Б с 2 точки разлика. Това донесе 36 точки за класацията на Славов. Втори с 20 точки за класацията е Мартин Вутов от Микс – коефициент от 25 и победа с 5 точки разлика на тима му над София Хоукс. След тях се нареждат Константин Близнаков от Скритите Лимонки (коефициент от 26 и победа на тима му с 8 точки разлика над Джедай Мастърс) и Иван Бонев от Ентъртейнмънт (коефициент от 29 и победа на тима му с 11 точки разлика над Рапидо Куриери), а топ 5 допълват Иван Иванов от Фитстоун (коефициент от 26 и победа на тима му над Саут Парк с 8 точки разлика) и Ярослав Тотев от БГО Софтуер (коефициент от 18 и победа на тима му над Кучетата от Младост Б с 2 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мартин Славов от БГО Софтуер – 38. След него останаха Цветан Михайлов от Кралете, Иван Бонев от Ентъртейнмънт и Владимир Петров от ТУ-София с по 29, а топ 5 с 26 допълват Константин Близнаков от Скритите Лимонки и Иван Иванов от Фитстоун.

Най-много точки в кръга вкара Мартин Славов от БГО Софтуер – 29. По 28 реализираха Климент Велков от Кучетата от Младост Б, Стефан Янев от Мечките и Милен Виденов от Рапидо Куриери. Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс и Матю Клап от София Хоукс пък се отчетоха с по 25 точки.

Най-много борби в кръга овладя Иван Кунчев от Джедай Мастърс – 18. С по 17 борби под двата коша останаха Борис Станков от Дюдс и Иван Бонев от Ентъртейнмънт. Никос Стамулис от БГО Софтуер и Велизар Стефанов от Монстарс хванаха по 15 отскочили топки.

Мариян КалчевС най-много асистенции в кръга приключи Мариян Калчев от ТУ-София – 9. Сътборникът му Явор Желев остана втори със 7 асистенции. Ивайло Иванов от Фантомс и Теди Буков от Ентъртейнмънт се отчетоха с по 6 точни завършващи подавания, а с по 5 приключиха срещите на своите тимове Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс, Цветан Михайлов от Кралете, Даниел Клечков от Спартанс, Мартин Славов от БГО Софтуер, Иван Иванов от Фитстоун и Константин Близнаков от Скритите Лимонки.

Най-добър “крадец” на кръга е Цветан Михайлов от Кралете със 7 откраднати топки. След него с по 5 са Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс, Стефан Арсов от Джедай Мастърс, Свилен Симанов от Ентъртейнмънт, Маргарит Рунев от Спартанс, Георги Истатков от Паляците и Владимир Георгиев от Фитстоун.

Топ блокировачът в кръга е Кристиян Манчев от ТУ-София с 6 чадъра. С по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели останаха Теодор Велчев от Рапидо Куриери, Цветан Топалов от Мечките, Велизар Стефанов от Монстарс, Фурууа Брендакс от Дюдс и Вилиян Милчев от Фантомс.

Мирослав СтояновНай-полезният състезател на първия кръг във втора дивизия Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс вече получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG