Матю Клап – MVP на дванадесетия кръг във II дивизия

587

Матю КлапМатю Клап от отбора на София Хоукс е най-полезният състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Клап ще получи наградата си в Събота, на 30.01.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Фантомс от 18:15 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на София Хоукс се представя на високо ниво през настоящия сезон, като тимът е с баланс от 8 победи и 4 загуби. „Ястребите“ делят пето-седмо място с отборите на ТУ-София и БГО Софтуер, но и срещу двата имат победи в директните двубои. Друг факт, който трябва да се отбележи е и че мачовете на София Хоукс срещу останалите отбори от топ 4 във временното класиране вече минаха. Трябва да отбележим и че нивото в тима е вдигнато изключително много в сравнение с миналия сезон. Матю Клап пък е едно от сериозните оръжия в нападение, като не е случаен фактът и че води при реализаторите във втора дивизия с 23.8 точки средно на мач. Освен това, той овладява по 9.9 борби средно на мач и прави по 2.0 асистенции, като трябва да споменем и че успеваемостта му при стрелбата за 2 точки е 50%. В дванадесетия кръг отборът на София Хоукс се наложи над Монстарс с 3 точки разлика и след продължение, като това беше третото продължение за сезона за „Ястребите“. До момента тимът се наложи над Ентъртейнмънт с продължение и загуби от Гуми-Нет отново с продължение. Загубите на тима през сезона са от Микс (с 5 точки разлика), от Гуми-Нет (с 5 точки разлика и след продължение), от Паляците (с 2 точки разлика) и от Джедай Мастърс (с 1 точка разлика). Именно тези факти също загатват за потенциала на София Хоукс, а към тях можем да добавим и показателите на стартовата петица в мача срещу Монстарс, което ще затвърди и впечатленията за дълбочината в състава: Матю Клап (26 точки, 10 борби и 8 нарушения срещу него), Георги Колев (16 точки, 13 борби и 5 откраднати топки), Мирослав Иванов (18 точки и 6 борби), Мартин Механджиев (8 точки, 10 борби, 9 асистенции и 3 откраднати топки), Атанасиос Моногенис (10 точки и 5 асистенции). След като беше участник в мача на звездите за втора дивизия през настоящия сезон, напълно заслужено Матю Клап достига до второто си голямо индивидуално признание в НАЛБ.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Матю Клап от София Хоукс. Той постигна коефициент от 24, а тимът му се наложи над Монстарс с 3 точки разлика (след продължение). Това означава, че Клап има 21 точки за класацията. Втори с 20 точки за класацията е Матей Митев от Микс (коефициент от 26 и победа на тима му с 6 точки разлика над Мечките), а топ 3 допълва Георги Колев от София Хоукс с 19 точки за класацията (коефициент от 22). След тях с по 17 точки за класацията се нареждат Мирослав Иванов от София Хоукс (коефициент от 20), Георги Георгиев от БГО Софтуер (коефициент от 26 и победа на тима му над Спартанс с 9 точки разлика), Никос Стамулис от БГО Софтуер (коефициент от 26) и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б (коефициент от 27 и победа на тима му с 10 точки разлика над Фантомс).

Филип НеделчевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Филип Неделчев от Рапидо Куриери – 32. Цветан Колев от Фантомс е втори с 30, а на трето място е Димитър Стоянов от Ентъртейнмънт с коефициент от 29. С по 27 пък приключиха мачовете на своите тимове Борис Станков от Дюдс, Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б и Маргарит Рунев от Спартанс.

Най-много точки в кръга вкара Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б – 29. След него с по 28 се нареждат Георги Георгиев от БГО Софтуер, Боян Гагов от Паляците и Димитър Стоянов от Ентъртейнмънт. Топ 5 с 26 точки допълва Матю Клап от София Хоукс.

Най-много борби в кръга овладя Цветан Колев от Фантомс – 25. Никос Стамулис от БГО Софтуер е втори с 24, а топ 3 допълва Цветан Топалов от Мечките с 21. Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б се отчете с 18 борби, а Любомир Кочев от Рапидо Куриери – с 16.

Мартин МеханджиевС най-много асистенции в кръга приключи Мартин Механджиев от София Хоукс – 9. След него с по 8 останаха Петър Петров от Ентъртейнмънт и Мартин Милиев от Паляците, а с по 7 точни завършващи подавания се отчетоха Димитър Христов от Скритите Лимонки, Диан Абрашев от Микс и Бойко Петков от Паляците.

Константин БлизнаковНай-добър “крадец” на кръга е Константин Близнаков от Скритите Лимонки с 8 откраднати топки. Михаил Дунчев от Кучетата от Младост Б е втори със 7, а топ 3 с 6 допълва Бойко Петков от Паляците. Георги Колев от София Хоукс, Димитър Христов от Скритите Лимонки, Явор Желев от ТУ-София и Мариян Калчев от ТУ-София приключиха мачовете на своите тимове с по 5 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Цветан Топалов от Мечките с 6 чадъра. Втори с 4 е Кристиян Манчев от ТУ-София, а на трето място с по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели са Калеб Акенс от Фантомс, Станислав Петров от Кралете, Иван Георгиев от Скритите Лимонки и Константин Касъров от Фитстоун.

Мартин Механджиев и Васил КостовНай-полезният състезател на единадесетия кръг във втора дивизия Васил Костов от Саут Парк получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG