Микс триумфира във втора дивизия на НАЛБ в София и се класира в първа

886

НАЛБОтборът на Микс спечели титлата във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2015/2016!

Освен златото в дивизията тимът си осигури и директна промоция в първа дивизия, където ще се състезава през предстоящия сезон 2016/2017.

На 18 Юни 2016 година завършиха мачовете от втора дивизия от първенството на НАЛБ в София. След близо 10-месечната надпревара тимът на Микс се наложи над Ентъртейнмънт с 2:0 във финалната серия, с което напълно заслужено грабна златото. След общо 26 победи през сезона, само една загуба в редовния сезон, първо място преди плейофите и само една загуба в плейофите, Микс се превърна и в първия шампион във втора дивизия от първенството на НАЛБ в София.

ЕнтъртейнмънтРазбира се, адмирации за Ентъртейнмънт. Отборът, който след шестото място в редовния сезон стигна до финала в дивизията и трябва да признаем, че несъмнено контузиите се отразиха на тима, но несъмнено и бъдещето е пред него.

София ХоуксВ серията за трето място София Хоукс се наложи над Фитстоун с 2:0 победи, като по този начин си извоюва бронзовите медали.

След изключително успешния сезон 2014/2015 беше взето решение участниците в първенството на НАЛБ в София да бъдат разделени в дивизии според класирането им от предходния сезон. Така през сезон 2015/2016 за първи път в първенството на НАЛБ в София има две дивизии.

Всичко започна на 3 Октомври 2015 година, когато отборите на Монстарс и Дюдс дадоха началото на този нов проект, за който след повече от 9 месеца след началото му определено можем да заявим, че се утвърди като напълно сполучлив.

Във втора дивизия през настоящия сезон участваха цели 20 отбора. От 03.10.2015 година до 18.06.2016 година само във втора дивизия от първенството на НАЛБ в София се изиграха цели 242 мача.

Втора дивизия, София, Сезон 2015-2016, Крайно класиранеЕто го и крайното класиране във втора дивизия от първенството на НАЛБ в София за сезон 2015/2016:

1. Микс
2. Ентъртейнмънт
3. София Хоукс
4. Фитстоун
5. Гуми-Нет
6. Паляците
7. Рапидо Куриери
8. Дървоядите
9. БГО Софтуер
10. Саут Парк
11. Монстарс
12. Кучетата от Младост Б
13. Спартанс
14. Дюдс
15. Джедай Мастърс
16. Фантомс
17. Мечките
18. Скритите Лимонки
19. Кралете
20. ТУ-София

В тази статия няма да отличим никого персонално. Индивидуалните статистики на всички състезатели са въведени в индивидуалните им профили, като статистиката и от кариерата на всеки един състезател е актуализирана в профила му (изключение за момента правят само участниците в баражите за влизане в първа дивизия). Съвсем скоро очаквайте и информация относно индивидуалните призьори в плейофите + топ 5 във всяка категория.

НАЛБ - Втора дивизия, СофияТрябва да признаем отново, че разделението на дивизии през настоящия сезон допринесе изключително много както за оспорваността на срещите, така и за интереса към тях. Определено се доказа и че нивото във втора дивизия също е изключително високо.

Изказваме сърдечни благодарности на всички участници във втора дивизия! Надпревара, която продължи почти 10 месеца и за която бяха необходими 242 срещи, за да бъде излъчен шампионът!

МиксЕто ги и имената на шампионите, които остават в историята като първите триумфирали във втора дивизия от първенството на НАЛБ в СофияМикс, сезон 2015/2016: Михаил Гицов, Данаил Милев, Константин Маринов, Мартин Стефанов, Димитър Гатев, Диан Абрашев, Матей Митев, Стилиян Запорожанов, Евстати Евстатиев, Любомир Василев, Мартин Вутов, Васил Зарънов, Владимир Петров, Иван Иванов, Георги Георгиев, Любомир Недков. Треньор: Събин Маринов, помощник-треньор: Данаил Милев, помощник-треньор: Мартин Вутов, помощник-треньор: Николай Костов

Поздравления за всички в Микс и специално за ръководителя на тима Данаил Милев, чиито усилия бяха неимоверни и неслучайно толкова бързо беше изграден този шампионски отбор!

Микс ще играе в първа дивизия през сезон 2016/2017. Следващите 3 тима в подреждането във втора дивизия се добраха до баражи за влизане в първа дивизия. 2 от баражите вече завършиха, а след като завърши и последният очаквайте повече информация по въпроса.

Идеята за сезон 2016/2017 е във втора дивизия да има 12 отбора, както в първа през настоящия сезон. За целта участниците в София трябва да бъдат поне 32 отбора отново (ако приемем, че за трета дивизия минималният брой отбори би бил 8). В случай, че всички от отборите през настоящия сезон участват и през следващия, то със сигурност можем да кажем, че отборите до Кучетата от Младост Б включително в крайното класиране във втора дивизия ще бъдат част от втора дивизия и догодина. Повече информация по въпроса ще има преди началото на следващия сезон, в зависимост от броя на участниците, както и от броя на участниците, които наследяват отбори от този сезон.

Празненствата в Микс започнаха веднага след края на финалната серия...
Празненствата в Микс започнаха веднага след края на финалната серия…

Трябва да признаем и че много голяма част от отборите във втора дивизия вече са подали заявки за участие и през сезон 2016/2017, което определено ни прави щастливи и благодарни за положителната оценка за работата ни.

Благодарим още веднъж на всички участници за доверието към проекта за втора дивизия! Това беше правилната стъпка в развитието на ставащото все по-силно първенство на НАЛБ в София. Вярваме, че никой не е останал разочарован и вярваме, че този проект ще се утвърждава все повече във времето и ще търпи все по-сериозно развитие.

...и напълно заслужено продължават дълго!
…и напълно заслужено не спряха дотам!

А от Микс определено имаха много поводи за радост след края на шампионата във втора дивизия. Честито още веднъж!

Благодарим на всички замесени за положителните емоции, свързани с тези 242 мача във втора дивизия от първенството на НАЛБ в СофияЗа нас беше чест!