Мирена Денчева – MVP на третия кръг при жените + рекорди

1116

Мирена ДенчеваМирена Денчева от отбора на Шаркс е най-полезната състезателка в третия кръг в женското първенство на НАЛБ. Тя ще получи наградата си преди следващия мач на тима си. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за женското, така и за мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете повече относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

Денчева става безапелационно MVP на кръга, като трябва да припомним, че тя остана на точка зад Весела Ковачева и в класацията за най-полезна състезателка през Октомври. Мирена Денчева беше с основна заслуга за победата на тима си над Фриски, записвайки коефициент от 47, а отборът й победи с 11 точки разлика. Това донесе на Денчева 36 точки за класацията. Много след нея остана Ивета Андреева от Шаркс с коефициент от 14 – 3 точки за класацията, както и Лили-Ана Николова от Шаркс с коефициент от 10 или -1 точка за класацията.

Така след хегемонията на Фриски при индивидуалните награди (Весела Ковачева стана най-полезна състезателка за първия кръг, Румяна Давидкова – за втория, а Ковачева стана най-полезна и за месец Октомври 2014 година), сега дойде ред и на Мирена Денчева от Шаркс, която прави изключително силен сезон.

В третия кръг падна и рекордът за най-голям коефициент в женското първенство на НАЛБ, като вечните рекорди при жените можете да ги откриете по-надолу в статията.

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезна състезателка) постигна именно Мирена Денчева от Шаркс – 47. След нея остана Румяна Давидкова от Фриски с 27, а топ 3 допълва Марина Гелова от Балкан Лейдис с 26. Четвърта с 20 е Антония Загорова от Балкан Лейдис.

Най-много точки в кръга за втора поредна седмица отбеляза Мирена Денчева от Шаркс, приключвайки срещата на своя отбор с 32 пункта. Марина Гелова от Балкан Лейдис реализира 21, а трета с 20 е Румяна Давидкова от Фриски.

Класацията за най-много борби в кръга също е спечелена от Мирена Денчева от Шаркс, която овладя 13 топки под двата коша. След нея с 11 остана Антония Загорова от Балкан Лейдис. Трети с по 7 са Добромира Ганчева от Флай Болърс, Ивета Андреева от Шаркс и Жанета Стоилова от Фриски.

Моника ТодороваС най-много асистенции кръга приключи Моника Тодорова от Балкан Лейдис – 9. Виолета Петкова от Шаркс се отчете с 8 точни завършващи подавания, а Дарина Субева от Балкан Лейдис остана трета с 6.

Мирена Денчева от Шаркс е номер 1 в още една категория – тази за най-много откраднати топки в кръга. Тя има 7 откраднати топки, а след нея с 5 е Дарина Субева от Балкан Лейдис. С по 4 са Румяна Давидкова от Фриски, Марина Гелова и Моника Тодорова от Балкан Лейдис.

При чадърите за втори пореден кръг първа е Румяна Давидкова от Фриски, като този път тя дели първото си място с Лили-Ана Николова от Шаркс. И двете блокираха по 3 стрелби на противникови състезателки. След тях се нарежда Еми Ушагелова от Балкан Лейдис с 2 чадъра.

Румяна ДавидковаНай-полезната състезателка за втория кръг Румяна Давидкова от отбора на Фриски пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга.

В линковете отдолу можете да разгледате подробна информация за предишните подобни индивидуални награди:

1. ВЕСЕЛА КОВАЧЕВА – MVP НА ПЪРВИЯ КРЪГ ПРИ ЖЕНИТЕ
2. РУМЯНА ДАВИДКОВА – MVP НА ВТОРИЯ КРЪГ ПРИ ЖЕНИТЕ
3. ВЕСЕЛА КОВАЧЕВА – MVP ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ ПРИ ЖЕНИТЕ

По подобие на мъжкото първенство, след 3 кръга вече си позволяваме да ви запознаем и с вечните рекорди в женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол:

ШарксНай-много точки в един мач от един отбор: Шаркс – 88

Най-резултатен мач: Фриски – Балкан Лейдис 84:74

Най-висок коефициент в един мач: Мирена Денчева (Шаркс) – 47

Най-много точки в един мач: Весела Ковачева (Фриски) и Мирена Денчева (Шаркс) – 32

Най-много тройки в един мач: Весела Ковачева (Фриски) – 6

Най-много борби в един мач: Антония Загорова (Балкан Лейдис) – 16

Най-много асистенции в един мач: Лилия Георгиева (Шаркс) и Моника Тодорова (Балкан Лейдис) – 9

Най-много откраднати топки в един мач: Дея Михайлова (Флай Болърс) – 8

Най-много чадъри в един мач: Румяна Давидкова (Фриски) и Еми Ушагелова (Балкан Лейдис) – 4

Весела КовачеваРазбира се, най-полезната състезателка за месец Октомври 2014 година Весела Ковачева от Фриски също получи наградата си.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много интересни клипове от срещите в НАЛБТУК. Във Фейсбук страницата ни пък ще откриете както много информация, така и изключително много и вълнуващи снимки.

Следете ни и във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG