Мирослав Стоянов – MVP на първия кръг във II дивизия

850

Мирослав СтояновМирослав Стоянов от отбора на Джедай Мастърс е най-полезният състезател на първия кръг във втора дивизия на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградата си преди срещата на тима си от втория кръг – още този уикенд, в Неделя, 11.10.2015 година, като мачът на Джедай Мастърс срещу Скритите Лимонки е с начален час 18:15.

Преди няколко часа обявихме и най-полезния състезател в първа дивизияЦветан Георгиев от Ботев 2012. Мирослав Стоянов отдавна показва отлична форма, също както и Цветан Георгиев. Стоянов дори завърши с 30.0 точки средно на мач в турнира за купата на НАЛБ през изминалия сезон и единствено едва трите му мача в турнира не му позволиха да грабне приза за най-добър реализатор. След изключително интересния мач на Джедай Мастърс срещу Мечките, той става първият носител на награда за MVP във втора дивизия.

И отново… Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Вече добре знаете формулата, по която се определя най-полезният състезател на кръга – от коефициента му се изважда разликата, с която отборът му бие, т.е. най-полезен състезател на кръга може да стане само състезател от отбор, който печели своята среща. За първия кръг след изключително оспорвана битка номер едно е Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс. Той постигна коефициент от 25, а тимът му надделя над Мечките с 6 точки разлика, което донесе на Стоянов 19 точки за класацията. Веднага след него с 18 точки за класацията се нареди Атанасиос Моногенис от София Хоукс – коефициент от 26 и победа на тима му над Ентъртейнмънт с 8 точки разлика. Със 17 точки за класацията е Иван Кунчев от Джедай Мастърс (коефициент от 23 и победа на тима му с 6 точки разлика). Четвърти е Матю Клап от София Хоукс с 16 точки за класацията (коефициент от 24 и победа на тима му с 8 точки). Топ 5 допълва Мартин Вутов от Микс с 14 точки за класацията след коефициент от 23 и победа на тима му над Кучетата от Младост Б с 9 точки разлика.

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Янев от Мечките – 38. Христо Стефанов от Саут Парк е втори с 28. Топ 3 допълват Атанасиос Моногенис от София Хоукс и Ярослав Тотев от БГО Софтуер с по 26, а пети е Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс с 25.

Стефан ЯневНай-много точки в кръга вкара Стефан Янев от Мечките – 37. Мирослав Стоянов от Джедай Мастърс реализира 29. С 26 пък приключи мача на своя тим Ярослав Тотев от БГО СофтуерМатю Клап от София Хоукс завърши с 25, а Иван Бонев от Ентъртейнмънт – с 24.

Най-много борби в кръга овладя Цветан Топалов от Мечките – 19. Христо Стефанов от Саут Парк хвана 18 отскочили топки под двата коша. Филип Неделчев от Рапидо Куриери и Маргарит Рунев от Спартанс са с по 16, а пети е Георги Романов от Дървоядите с 15 борби.

С най-много асистенции в кръга приключиха Атанасиос Моногенис от София Хоукс, Стефан Янев от Мечките и Явор Желев от ТУ-София – по 8. С по 5 асистенции завършиха срещите на своите отбори Бойко Петков от Паляците, Петър Иванов от Рапидо Куриери и Матей Митев от Микс.

Най-добри “крадци” на кръга са Матей Митев от Микс и Явор Желев от ТУ-София с по 8 откраднати топки. Със 7 е Стефан Арсов от Джедай Мастърс. Четвърти с 6 откраднати топки е Симеон Тодоров от Кучетата от Младост Б, а с по 5 се отчетоха Стефан Янев от Мечките, Цветомир Атанасов от Скритите Лимонки, Даниел Николов от Спартанс и Станислав Мичев от Монстарс.

Топ блокировачът в кръга е Цветан Топалов от Мечките с 5 чадъра. С по 3 блокирани стрелби на противникови състезатели са Владимир Петров от ТУ-София, Иван Братанов от ТУ-София, Пламен Караколев от Кралете, Камен Манев от Гуми-Нет и Иван Коларов от Гуми-Нет.

ПубликаИ макар и вероятно първа дивизия да представлява по-голям интерес за независимите почитатели на баскетбола, още след първия кръг смело можем да заявим, че нивото във втора дивизия също е изключително високо, а определено отборите във втора дивизия не могат да се оплачат и от липса на фенове.

Благодарим за огромния интерес!

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG