Нестор Несторов – MVP на третия кръг в I дивизия

977

Нестор НесторовНестор Несторов от отбора на Олд Старс 22 е най-полезният състезател на третия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Несторов ще получи наградата си в Събота, на 29.10.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Ботев 2012 от 18:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Олд Старс 22 записа първата си победа за сезон 2016/2017 в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. След като завърши сезон 2015/2016 в подножението на върха и със сребърните медали, тимът на Олд Старс 22 е обновен и показва ново лице през настоящия сезон. Лидерът на отбора през първите два сезона от съществуването му, а именно Стефан Георгиев, все още не е дебютирал през сезон 2016/2017. И въпреки че когато става дума за индивидуални отличия и Олд Старс 22 сме свикнали да срещаме името на Торо особено често, още от края на миналия сезон Нестор Несторов показва, че може да бъде истински лидер на тима. Именно негови изяви бяха и от ключово значение за достигането на Олд Старс 22 до финалната фаза, на която той и неговите съотборници отстъпиха на Брикс. През сезон 2016/2017 Нестор Несторов играе над 30 минути средно на мач и е втори най-добър реализатор в първа дивизия до момента с 21.0 точки средно на мач. Срещу Кучетата от Младост той изигра впечатляващ двубой, а тимът му грабна победата със 7 точки разлика. В срещата Нестор Несторов завърши с 34 точки (12/17 за 2 точки, 2/6 за 3 точки и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари), 4 борби, 4 откраднати топки и 3 асистенции. Срещу него бяха извършени и 5 нарушения. Трябва да прибавим и фактът, че 182-сантиметровият Несторов се отчете с подобни показатели именно в двубоя на тима му срещу Кучетата от Младост, който се слави с изключителна гардова линия, съставена от млади, бързи и атлетични състезатели. И след като досега многократно беше демонстрирал лидерските си качества, напълно заслужено в своя мач номер 25 в кариерата си в НАЛБ Нестор Несторов достига и до първата си индивидуална награда.

Нестор НесторовНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Нестор Несторов от Олд Старс 22. Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи със 7 точки разлика над Кучетата от Младост. По този начин Несторов събра 27 точки за класацията. След него с 25 точки за класацията остана Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър (коефициент от 29 и победа на тима му с 4 точки разлика над София Лайънс). Трети е Христо Гатев от Олд Таймърс с 19 точки за класацията (коефициент от 42 и победа на тима му с 23 точки разлика над Политехника). Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър е с 13 точки за класацията (коефициент от 17), а Саша Стаменов от Ботев 2012 допълва топ 5 с 12 точки за класацията (коефициент от 30 и победа на тима му над Норт Уест с 18 точки разлика).

Христо ГатевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Гатев от Олд Таймърс – 42. Нестор Несторов от Олд Старс 22 е втори с 34, а топ 3 допълва Валери Ассев от София Лайънс с 31. Саша Стаменов от Ботев 2012 е четвърти с коефициент от 30, а с по 29 останаха Орлин Атанасов от Политехника и Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър.

Най-много точки в кръга вкара Нестор Несторов от Олд Старс 22 – 34. 28 реализира Орлин Атанасов от Политехника, а съотборникът му Йордан Георгиев завърши с 26. С по 24 точки пък се отчетоха Васил Голов от Олд Таймърс, Христо Гатев от Олд Таймърс, Леон Лалов от Норт Уест, Валери Ассев от София Лайънс и Ивайло Перепечаев от АктивТрейдс.

Най-много борби в кръга овладяха Орлин Атанасов от Политехника и Христо Гатев от Олд Таймърс – по 15. Саша Стаменов от Ботев 2012 приключи с 14, а Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър – с 12. Тони Прокопиев от Олд Старс 22 и Христо Манолов от Норт Уест останаха с по 11 овладени топки под двата коша.

Иван ПетковС най-много асистенции в кръга приключи Иван Петков от София Лайънс – 9. Христо Гатев от Олд Таймърс е втори с 8, а Цветан Георгиев и Христо Цеков от Ботев 2012 – трети с по 7. Петко Петков от Политехника допълва топ 5 с 6 точни завършващи подавания.

Най-добър “крадец” на кръга е Искрен Иванов от Олд Старс 22 с 5 откраднати топки. След него с по 4 са Тодор Раданов от Микс, Валери Ассев от София Лайънс, Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър и Нестор Несторов от Олд Старс 22.

Топ блокировачът в кръга е Симеон Георгиев от Брикс с 4 чадъра. Христо Гатев от Олд Таймърс и Христо Цеков от Ботев 2012 са втори с по 3, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели завършиха Маргарит Рунев от Кучетата от Младост и Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)

Димитър Гатев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на втория кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Димитър Гатев от Микс получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG