Николай Василев – MVP на петия кръг в Централна България + обзор на първия полусезон

740

Николай ВасилевНиколай Василев от Перестройка (Велико Търново) е най-полезният състезател в петия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си в Неделя20.03.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Политехника (София) от 16:00 часа в зала Орловец в Габрово.

Отборът на Перестройка (Велико Търново) продължава с изключителното си представяне. През последния уикенд тимът от Велико Търново записа нови две победи – първо победи Политехника (София) с 2 точки разлика, а след това и Чардафон-Орловец (Габрово) с 8. Срещата с Политехника беше отложена от първия кръг, но тя е включена в надпреварата за петия кръг, защото се изигра по времето на петия кръг (тъй като идеята е наградите за MVP на кръга да бъдат регулярно раздавани, беше невъзможно все още да не е определен най-полезният състезател на първия кръг). Затова и в класациите е напълно възможно да видите един и същи състезател от Перестройка или Политехника да фигурира два пъти – просто тимовете изиграха два мача през последния уикенд. След като най-полезен състезател за четвъртия кръг стана Данаил Киров от Перестройка, още при втората победа на тима, отборът на Перестройка (Велико Търново) става първият тим в първенството на НАЛБ в Централна България с двама индивидуални призьори. Николай Василев изигра най-добрия си мач от началото на първенството при драматичната и много трудна победа над Политехника. Той се отчете с дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби, към който добави 5 асистенции и 3 откраднати топки за малко повече от 31 минути на терена. След отличния мач и макар че не взе участие в следващата среща на тима си – срещу Чардафон-Орловец, Василев напълно заслужено вече може да се похвали с първата си награда в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК могат да се намерят всякакви индивидуални и отборни статистики за първенството на НАЛБ в Централна България.

И тъй като завърши първият полусезон в първенството на НАЛБ в Централна България, нека направим кратък обзор на случващото се до момента. Отборът на Велико Търново продължава без грешка. На второто място е тимът на Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 1 загуба, а трети с 3 победи и 2 загуби са представителите на Перестройка (Велико Търново). Политехника (София) е с 2 победи и 3 загуби, Чардафон-Орловец (Габрово) – с 1 победа и 4 загуби, а в търсене на първия си успех продължава да бъде отборът на Академик Свищов. Повече от категорично обаче можем да заявим, че силите в първенството са изключително изравнени и определено развръзката тепърва предстои.

В индивидуалните класации след първия полусезон лидери са (състезателят трябва да има минимум 3 изиграни мача до момента):

ТочкиДанаил Киров от Перестройка (Велико Търново) с 30.3 точки средно на мач, следван от Георги С. Георгиев от Академик Свищов с 24.0 и Йордан Георгиев от Политехника (София) с 20.2.

БорбиВенцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 14.3 борби средно на мач, следван от Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) с 13.5 и Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) с 10.7.

АсистенцииПетър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) с 4.7 асистенции средно на мач, следван от Николай Василев от Перестройка (Велико Търново) с 4.0 и Стилиян Димитров от Велико Търново с 3.8.

Откраднати топкиГеорги С. Георгиев от Академик Свищов – 5.3 откраднати топки средно на мач, следван от Йордан Църов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 3.3 и Борислав Ганчев от Чардафон-Орловец (Габрово) с 2.7.

ЧадъриФурууа Брендакс от Перестройка (Велико Търново) и Петър Митков от Чардафон-Орловец (Габрово) с по 1.0 чадър средно на мач, следвани от Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово), Хамза Ашим от Академик Свищов, Митко Митков от Велико Търново и Орлин Атанасов от Политехника (София) с по 0.8.

А сега да се върнем към последния кръг…

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за петия кръг събра Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново). Той постигна коефициент от 34, а тимът му се наложи над Чардафон-Орловец (Габрово) с 8 точки разлика. Това означава, че Киров има 26 точки за класацията. Той обаче вече е печелил наградата за MVP на кръга (за миналия кръг), а идеята както на НАЛБ, така и на партньорите, с които осигуряваме тези награди, е материалната награда да достигне до максимално много хора. Киров продължава с невероятното си представяне и името му ще бъде вписано в историята до това на съотборника му Николай Василев като най-полезни състезатели за петия кръг. Постижението им, както и всички други, фигурира и в индивидуалните им профили в сайта на НАЛБ. Материалната награда обаче отива при следващия в подреждането, а в случая това е именно Николай Василев от Перестройка (Велико Търново). Василев постигна коефициент от 25, а тимът му се наложи над Политехника (София) с 2 точки разлика, което означава, че Василев има 23 точки за класацията. Топ 3 с 13 точки за класацията допълва Фурууа Брендакс от Перестройка (Велико Търново) (коефициент от 15 и победа на тима му над Политехника (София) с 2 точки разлика). Стефан Нешков от Перестройка (Велико Търново) (коефициент от 14 и победа на тима му над Чардафон-Орловец (Габрово) с 8 точки разлика) и Явор Маринов от Велико Търново (коефициент от 14 и победа на тима му над Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с 8 точки разлика) са с по 6 точки за класацията.

Данаил КировНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново) – 34. След него с 25 е съотборникът му в Перестройка (Велико Търново) Николай Василев. Огнян Касабов от Политехника (София) е трети с 24, а с коефициент от по 23 останаха Герман Гачевски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово).

Най-много точки в кръга вкара Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново) – 42. Огнян Касабов от Политехника (София) реализира 25, а трети с 24 е отново Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново). Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) се отчете с 23, с 21 остана Георги Чакъров от Политехника (София), а Христо Маринов от Чардафон-Орловец (Габрово) завърши мача на отбора си с 20 точки.

Дисислав ДончевНай-много борби в кръга овладя Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) – 19. След него със 17 остана Герман Гачевски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, а топ 3 с 15 допълва Огнян Касабов от Политехника (София).

С най-много асистенции в кръга приключиха Лазар Ханджиев от Политехника (София) и Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) – по 6. След тях с по 5 се наредиха Георги С. Георгиев от Академик Свищов, Красимир Коев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Николай Василев от Перестройка (Велико Търново) и Огнян Касабов от Политехника (София).

Най-добри “крадци” на кръга са Георги С. Георгиев от Академик Свищов и Стефан Бакалов от Чардафон-Орловец (Габрово) с по 6 откраднати топки. Трети с 5 е Владимир Кирилов от Академик Свищов.

Топ блокировачите в кръга са Герман Гачевски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) с по 2 чадъра. С по 1 блокирана стрелба на противников състезател пък приключиха мачовете на своите тимове Мартин Соколов от Чардафон-Орловец (Габрово), Фурууа Брендакс от Перестройка (Велико Търново), Станислав Петров от Чардафон-Орловец (Габрово), Красимир Коев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Евгени Василев от Велико Търново, Георги Павлов от Велико Търново, Митко Митков от Велико Търново, Георги С. Георгиев от Академик Свищов, Йордан Георгиев от Политехника (София), Орлин Атанасов от Политехника (София), Стефан Нешков от Перестройка (Велико Търново), Николай Василев от Перестройка (Велико Търново) и Фурууа Брендакс от Перестройка (Велико Търново).

Марин Механджиев и Данаил КировНай-полезният състезател на четвъртия кръг в Централна България Данаил Киров от Перестройка (Велико Търново) получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG