Николай Рътаров – MVP на I кръг във II дивизия

1522

Николай Рътаров от отбора на Компир е най-полезният състезател на първия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Рътаров ще получи наградата си в Неделя, на 07.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Виваком от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Компир постигна изключително драматична победа с 1 точка разлика над актуалния шампион във втора дивизия – ТН Машини. Въпреки че изоставаше в почти 25 минути от срещата, тимът от Самоков демонстрира страхотна игра през второто полувреме на двубоя, печелейки го с 12 точки разлика. Трябва да отчетем и че за трета поредна година най-полезният състезател на първия кръг във втора дивизия е представител на Компир. Трябва да отчетем и че още в откриващия мач за сезона стана ясно, че втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 ще бъде меко казано оспорвана. Всичко това се затвърди и до края на първия кръг, като смело можем да заявим, че двуцифрен брой отбори в дивизията имат съвсем реалистични шансове за титлата. Несъмнено един от тях е и Компир. В мача срещу ТН Машини представителите на Компир овладяха с цели 20 борби повече, което оказа огромно влияние за крайния изход от срещата. На познатото си много високо ниво беше Николай Рътаров от Компир, който завърши със 17 точки и 13 борби за коефициент от 20. Трябва да отбележим и страхотното включване на новопривлечения Кирил Найденов, който завърши с 18 точки и 19 борби (10 в нападение), като именно той реализира и победната точка. Найденов постигна коефициент от 19 заради повечето пропуски и повечето грешки от Рътаров. Със сигурност обаче със състезателите в подкошието Компир се превръща в един от фаворитите в дивизията. А за Николай Рътаров това е поредно признание – осмо отличие за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия. Той има и 2 такива за MVP на месеца. Рътаров е неизменна част от идеалната петица в дивизията през последните 2 години, като той има и 3 участия в Мача на звездите на НАЛБ. ТУК може да откриете повече информация за успехите му. Именно той е и третият състезател с „milestone“ за точки в НАЛБ. В момента се намира на пето място във вечната класация на най-добрите реализатори в НАЛБ. За 96 мача в кариерата си в НАЛБ преди старта на сезон 2018/2019 203-сантиметровият състезател се отчита със средни показатели от 22.6 точки и 9.7 борби. Напълно заслужено вече може да се похвали и с първи приз от настоящата кампания.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Николай Рътаров от Компир. Той постигна коефициент от 20, а тимът му се наложи над ТН Машини с 1 точка разлика. По този начин Рътаров събра 19 точки за класацията. Втори се нарежда съотборникът му Кирил Найденов (коефициент от 19). На трето място е Борис Станков от Джобтайгър Дюдс с 15 точки (коефициент от 17 и победа на тима му с 2 точки разлика над Паляците). С по 14 точки за класацията са Даниел Христов от Компир (коефициент от 15), Александър Герин отново от отбора на Компир (коефициент от 15) и Мартин Стефанов от Фаворит-Кърджали (коефициент от 18 и победа на тима му над Виваком с 4 точки разлика).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Васил Голов от Виваком – 32. С коефициент от по 28 са Бойко Иванов от Дървоядите и Георги Христов от Балкан Ботевград. На четвърто място с 24 е Петър Златанович от Балкан Ботевград. Топ 5 допълва Филип Неделчев от Кабайерос с 22.

Най-много точки в кръга вкара Георги Христов от Балкан Ботевград – 30. На второ място с 25 е Васил Голов от Виваком. Трети е Петър Златанович от отбора на Балкан Ботевград с 23. С по 19 точки останаха Петромил Терзиев от Атлетик 95 Куклен, Христо Владимиров от Паляците и Румен Христов от София Ентъртейнмънт.

Най-много борби в кръга овладя Кирил Найденов от Компир – 19. След него с 18 е Бойко Иванов от Дървоядите. Топ 3 допълва Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 15. Четвърти е Денис Василев от Монстарс с 14, а Николай Рътаров от Компир заема петото място с 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключиха Васил Голов от Виваком и Иван Иванов от ТН Машини – по 8. С по 7 се нареждат Божидар Сотиров от Атлетик 95 Куклен, Борис Станков от Джобтайгър Дюдс и Костадин Методиев от Балкан Ботевград.

Най-добри “крадци” на кръга са Костадин Методиев от Балкан Ботевград и Васил Голов от Виваком с по 6 откраднати топки. Кайс Назари от Дървоядите и Кирил Дялков от Атлетик 95 Куклен са с по 5. С по 4 откраднати топки завършиха Филип Неделчев от Кабайерос и Мирослав Коцев от Балкан Ботевград.

Топ блокировачът в кръга е Асен Милушев от Паляците с 4 чадъра. С по 2 са Стефан Пенков от ТН Машини и Иван Динков от Фаворит-Кърджали.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG