Николай Саров – MVP на XIX кръг в I дивизия

912

Николай Саров от отбора на В.И.С. е най-полезният състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Саров ще получи наградата си в Събота, на 30.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Олд Таймърс от 15:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на В.И.С. е с баланс от 10 победи и 11 загуби след 21 мача в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. Ако тимът спечели последния си двубой в редовния сезон ще завърши на седмо място. Ако го загуби – на осмо. Трябва да отчетем обаче и че от В.И.С. са с баланс от 7 победи и 3 загуби през 2019 година – във втория полусезон – до момента. Трябва да отбележим и че сега става дума за деветнадесетия кръг в първа дивизия, тъй като имаше отложен мач от кръга, който също трябваше да бъде включен в обобщителния материал за съответния кръг. В деветнадесетия кръг в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 отборът на В.И.С. се наложи над Гуми-Нет със 7 точки разлика. Отлично се представи Николай Саров, който завърши с 12 точки (4/5 за 2 точки, 1/1 за 3 точки и 1/2 от линията за наказателни удари), 10 борби (2 в нападение) и 3 асистенции за коефициент от 21. Роденият в Сливен състезател вече има 13 мача с екипа на В.И.С. през настоящия сезон, в които записва средни показатели от 10.2 точки, 11.0 борби, 2.7 асистенции и 1.5 откраднати топки за 34.6 минути на терена. Преди началото на сезон 2018/2019 Саров има 16 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 7.6 точки, 8.1 борби, 1.2 асистенции и 1.3 откраднати топки. Напълно заслужено с оглед на ключовата роля, която играе в отбора на В.И.С. и основната заслуга за невероятния подем на тима във втората половина на редовния сезон Николай Саров достига до своето първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Интересен факт е, че Николай Саров не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Радослав Йорданов от София Лайънс. Той постигна коефициент от 30, а тимът му се наложи над Ероус с 10 точки разлика. Така Йорданов събира 20 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. Втори е Николай Саров от В.И.С. с 14 точки (коефициент от 21 и победа на тима му със 7 точки разлика над Гуми-Нет). С по 11 точки за класацията са Димитър Гатев от В.И.С. (коефициент от 18), Мартин Славов от Олд Таймърс (коефициент от 24 и победа на тима му над Ахил с 13 точки разлика) и Венцислав Мануилов от Олд Таймърс (коефициент от 24).

За историята:

Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс), Николай Саров (В.И.С.)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Драгомир Павлов от Ахил – 33. На второ място е Георги Чакъров от Ероус с 32. Огнян Касабов отново от отбора на Ероус е с 31. Четвърти е Радослав Йорданов от София Лайънс с коефициент от 30. На пето място е Георги Георгиев от Ботев 2012 с 26.

Най-много точки в кръга вкара Драгомир Павлов от Ахил – 31. Георги Чакъров от Ероус и Радослав Йорданов от София Лайънс са с по 27. След тях с по 24 точки са Христо Ангелов от Ботев 2012 и Огнян Касабов от Ероус.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Мануилов от Олд Таймърс – 16. С по 13 са Христо Цеков от Ботев 2012 и Георги Чакъров от Ероус. Димитър Гатев от В.И.С., Георги Георгиев от Ботев 2012 и Горан Кошанин от Олд Таймърс са с по 12 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Радослав Йорданов от София Лайънс – 8. На второ място със 7 е Йордан Кирилов от Ахил. Деян Юруков от Ахил и Валери Ассев от София Лайънс са с по 6, а с по 5 точни завършващи подавания останаха Владимир Петров от Ботев 2012 и Мартин Ассев от София Лайънс.

Най-добър “крадец” на кръга е Людмил Ангелов от Гуми-Нет със 7 откраднати топки. Димитър Гатев от В.И.С. заема второ място с 5. Топ 3 допълва Иван Ненчев от В.И.С. с 4. Денис Христов от Гуми-Нет, Мартин Славов от Олд Таймърс, Георги Чакъров от Ероус и Радослав Йорданов от София Лайънс са с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачите в кръга са Христо Цеков от Ботев 2012 и Георги Чакъров от Ероус с по 2 чадъра.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Александър Иванов (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Васил Костов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Ахил), Тодор Тодоров (Ахил)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Иван Илчев (ФитСпо Баскет)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владимир Петров (София Лайънс)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Димитър Мещерски (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Христо Цеков (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Иван Ценов (Ероус)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Иван Петков (София Лайънс)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Йордан Кирилов (Ахил)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест-Глобал Тест), Георги Дангалаков (Норт Уест-Глобал Тест)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в първа дивизия: Дамян Стоянов (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс), Иван Илчев (ФитСпо Баскет), Владимир Петров (София Лайънс), Павел Весели (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия: Радослав Йорданов (София Лайънс), Николай Саров (В.И.С.)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в първа дивизия: Йордан Кирилов (Ахил), Христо Цеков (Ботев 2012), Мартин Славов (Олд Таймърс), Александър Иванов (ФитСпо Баскет), Калоян Николов (Норт Уест-Глобал Тест), Димитър Минев (Норт Уест-Глобал Тест)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в първа дивизия: Георги Чакъров (Ероус)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG