Петър Данчев – MVP на VI кръг в III дивизия

839

Петър Данчев от отбора на Ремонт Експерт е най-полезният състезател на шестия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Данчев ще получи наградата си в Неделя, на 18.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Скравена от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 6 кръга в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Ремонт Експерт е с баланс от 4 победи и 2 загуби. В последния кръг представителите на Ремонт Експерт се наложиха над София Уориърс с 13 точки разлика. Пореден отличен мач за Ремонт Експерт изигра Петър Данчев. Той завърши с 26 точки, 14 борби, 6 асистенции и 6 откраднати топки за коефициент от 34. Сезон 2018/2019 започва отлично за родения в Плевен състезател, който вече има 5 мача през настоящата кампания за Ремонт Експерт, в които записва средни показатели от 19.4 точки, 9.8 борби, 10.0 асистенции и 2.6 откраднати топки. Той е номер едно по асистенции в трета дивизия от първенството на НАЛБ до момента. Освен това, след само 5 мача през сезон 2018/2019 Данчев вече има 2 трипъл-дабъла, отличие за най-полезен състезател на кръга, а освен това достигна до първия „milestone“ в кариерата си в НАЛБ, ставайки 53-ият състезател със 100 мача в НАЛБ. Петър Данчев е на второ място във вечната класация на състезателите с най-много трипъл-дабъли в историята на НАЛБ, като имайки предвид, че за 5 мача до момента през сезона вече има 2 трипъл-дабъла, няма да е изненада, ако 186-сантиметровият състезател оглави класацията скоро. Освен всичко това, Петър Данчев стартира сезон 2018/2019 на 27-а позиция сред най-добрите реализатори в историята на НАЛБ, на 34-а сред състезателите с най-много борби в историята на НАЛБ, на седма сред състезателите с най-много асистенции в историята на НАЛБ и на 23-а сред състезателите с най-много откраднати топки в историята на НАЛБ. Многобройните му индивидуални отличия могат да бъдат открити в индивидуалния му профилТУК. Със сигурност основната цел пред Данчев и компания е подобряване на класирането на Ремонт Експерт от сезон 2017/2018, когато тимът завърши на трето място в крайното класиране в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Сега обаче Петър Данчев и Ремонт Експерт имат напълно заслужени нови поводи за радост.

Интересен факт е, че Петър Данчев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б. Той постигна коефициент от 42, а тимът му се наложи с 3 точки разлика над Мечките. По този начин Георгиев събра 39 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. Второ място заема Петър Данчев от Ремонт Експерт с 21 точки (коефициент от 34 и победа на тима му над София Уориърс с 13 точки разлика). На трето място е Любомир Кочев от Скравена със 17 точки (коефициент от 19 и победа на тима му с 2 точки разлика над Стрийт Бенгърс). Георги Димитров от Скравена е с 13 точки (коефициент от 15). Топ 5 допълва Димитър Найденов от Ботев 2012 Б с 12 точки за класацията (коефициент от 15).

За историята:

Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 42. Петър Данчев от Ремонт Експерт е с 34. Трети е Деян Вълчев от Фантомс с 32. Константин Близнаков от Кралете е четвърти с коефициент от 31. Теодорос Зиакас от Фантомс е с 26.

Най-много точки в кръга вкара Теодорос Зиакас от Фантомс – 28. На второ място е Петър Данчев от Ремонт Експерт с 26. Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б отбеляза 25. Четвърти е Красимир Димов от Стрийт Бенгърс с 24, а с 23 точки остана Николай Василев от Кралете.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 25. Втори е Константин Близнаков от Кралете с 21. Топ 3 с 19 допълва Димитър Найденов от Ботев 2012 Б. На четвърто място е Калин Костадинов от Фантомс с 18. Пети е Николай Петков от Кралете със 17 борби.

С най-много асистенции в кръга приключиха Константин Близнаков от Кралете и Иван Томов от Кучетата от Младост Б – по 7. След тях с по 6 се нареждат Иво Гутев от Кралете, Петър Данчев от Ремонт Експерт, както и Вутомир Павлов и Деян Вълчев от Фантомс.

Най-добър “крадец” на кръга е Деян Вълчев от Фантомс с 8 откраднати топки. С 6 е Петър Данчев от Ремонт Експерт. Николай Цонков и Йосиф Чернашки от Джедай Мастърс, както и Иван Томов от Кучетата от Младост Б завършиха с по 5.

Топ блокировачите в кръга са Георги Найденов от Мечките и Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с по 4 чадъра. След тях с по 2 са Спас Колев и Димитър Митев от АК-47-ърс, Александър Анастасов от Ремонт Експерт, Горан Маркович от София Уориърс и Павел Петров от Бойз Фром Да Хууд.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)
Най-полезен състезател на шестия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б), Петър Данчев (Ремонт Експерт)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG