Петър Загоров – MVP на I кръг в IV дивизия

773

Петър Загоров от отбора на Булатса е най-полезният състезател на първия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Загоров ще получи наградата си в Неделя, на 21.10.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу Кобилдър Викингс от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Булатса стартира участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол по време на турнира за купата на НАЛБ за сезон 2017/2018, когато записа 4 загуби от 4 мача. Още в първия си двубой в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 обаче представителите на Булатса стигнаха и до първата победа в историята си. Тимът се наложи над Ръш Баскетбол със 17 точки разлика, а Петър Загоров от Булатса беше познатият лидер на своя тим. Роденият в Стара Загора 202-сантиметров състезател завърши двубоя с 23 точки, 20 борби, 5 асистенции, 3 чадъра и 2 откраднати топки за коефициент от 36. Още с първата си поява за настоящата кампания Загоров даде индикации, че може да бъде един от най-добрите състезатели в подкошието в дивизията. Това е негово трето отличие за най-полезен състезател на кръга. Първите му 2 са от сезон 2014/2015, а настоящото му признание е историческо и тъй като Петър Загоров се превръща в първия състезател в историята на четвърта дивизия от първенството на НАЛБ, достигнал до наградата за MVP на кръга. Преди старта на сезон 2018/2019 32-годишният състезател има 23 мача в кариерата си в НАЛБ, в които записва средни показатели от 16.4 точки и 9.1 борби – ТУК може да откриете повече информация. Напълно заслужено Петър Загоров вече може да се похвали с отличие и от настоящата кампания на НАЛБ.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Петър Загоров от Булатса. Той постигна коефициент от 36, а тимът му се наложи със 17 точка разлика над Ръш Баскетбол. По този начин Загоров събра 19 точки за класацията. Веднага след него остана Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 15 точки за класацията (коефициент от 26 и победа на тима му над Рент Енд Гоу с 11 точки разлика). Трети с 11 точки е Мартин Механджиев от Септември (коефициент от 49 и победа на тима му с 38 точки разлика над Кобилдър Викингс). С по 6 точки за класацията са Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл (коефициент от 28 и победа на тима му с 22 точки разлика над Ликуифайд) и Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк (коефициент от 17).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мартин Механджиев от Септември – 49. Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград е с 46. На трето място с 39 е Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград. Четвърти е Петър Загоров от Булатса с 36. С коефициент от по 34 са Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград и Атанас Атанасов от Алфа.

Най-много точки в кръга вкара Мартин Механджиев от Септември – 44. Втори е Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград с 33. Топ 3 допълва Максим Алексиев от Енигма Фойерверк с 32. След него с 30 е Николай Мораров от Рент Енд Гоу. С по 26 отбелязани точки са Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл и Атанас Атанасов от Алфа.

Най-много борби в кръга овладя Атанас Атанасов от Алфа – 22. На второ място с 20 е Петър Загоров от Булатса. Трети е Бойко Якимов от Септември със 17. След тях с 16 е Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл. Константин Касъров от Рент Енд Гоу и Владимир Миленков от Ботев 2012 В завършиха с по 14 борби.

С най-много асистенции в кръга приключи Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград – 14. След него се нареждат Димитър Христов от Септември и Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград с по 9. Благой Стоицов от Енигма Фойерверк и Живко Радевски от Рент Енд Гоу останаха с по 6 точни завършващи подавания.

Най-добри “крадци” на кръга са Димитър Христов от Септември и Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл с по 6 откраднати топки. Борил Кънчев от Ликуифайд и Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград са с по 5, а с по 4 приключиха Николай Велков от Ликуифайд и съотборниците Христо Вайков и Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград.

Топ блокировачът в кръга е Цветомир Гуленов от Форест Бойс Ботевград със 7 чадъра. С по 3 се нареждат Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк, Константин Василев от Кобилдър Викингс и Петър Загоров от Булатса. След тях с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели са Константин Касъров от Рент Енд Гоу, Мартин Механджиев от Септември, Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл, Владимир Миленков от Ботев 2012 В, както и съотборниците Мартин Георгиев и Драгомир Енчев от Форест Бойс Ботевград.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG