Петър Попов – MVP на осемнадесетия кръг във II дивизия

767

Петър ПоповПетър Попов от отбора на Кучетата от Младост Б е най-полезният състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016Попов ще получи наградата си в Събота, на 26.03.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Ентъртейнмънт от 20:00 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Кучетата от Младост Б се намира на единадесето място в класирането във втора дивизия от първенството на НАЛБ в София с баланс от 9 победи и 9 загуби. През последния кръг тимът постигна трудна победа над Дървоядите с 3 точки разлика, а главна заслуга за победата имаше Петър Попов. Той остана на 3 откраднати топки от трипъл-дабъл, завършвайки с 12 точки, 15 борби, 7 откраднати топки, 3 асистенции и 3 чадъра за коефициент от 26. „Дон Пепе“ прави много силен сезон, като дори има дабъл-дабъл в средните си показатели – 10.0 точки, 11.2 борби, 2.2 асистенции, 2.9 откраднати топки и 0.8 чадъра за 17 мача. Трябва да отбележим и че Попов е подобрил всеки един от статистическите си показатели спрямо сезон 2014/2015. След 37 изиграни мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол Петър Попов напълно заслужено достига и до първата си индивидуална награда.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Петър Попов от Кучетата от Младост Б. Той постигна коефициент от 26, а тимът му се наложи с 3 точки разлика над Дървоядите. Това означава, че Попов има 23 точки за класацията. След него с 22 точки за класацията е Иво Караджов от Джедай Мастърс (коефициент от 27 и победа на тима му над Дюдс с 5 точки). Симеон Тодоров от Кучетата от Младост Б е трети с 21 точки за класацията (коефициент от 24). Асен Милушев от Паляците е четвърти с 19 точки за класацията (коефициент от 20 и победа на тима му с 1 точка разлика над Микс), а пети с по 17 точки за класацията са Боян Гагов от Паляците (коефициент от 18) и Мартин Димов от Гуми-Нет (коефициент от 28 и победа на тима му над Ентъртейнмънт с 11 точки разлика).

Христо СтефановНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Стефанов от Саут Парк – 44. Втори с 42 е Васил Костов от Саут Парк, а трети с 37 е Константин Касъров от Фитстоун. Коефициент от 32 постигна Радослав Йорданов от Саут Парк, а пети с 29 се нарежда Мартин Механджиев от София Хоукс.

Радослав ЙордановНай-много точки в кръга вкара Радослав Йорданов от Саут Парк – 32. След него остана съотборникът му в Саут Парк Христо Стефанов с 30, а топ 3 с 28 точки допълва Евстати Евстатиев от Микс. Васил Костов от Саут Парк реализира 27, а Мартин Механджиев от София Хоукс остана с 24.

Най-много борби в кръга овладя Васил Костов от Саут Парк – 20. След него с 19 е Константин Касъров от Фитстоун, а топ 3 с по 18 овладени топки под двата коша допълват Калеб Акенс от Фантомс и Борис Станков от Дюдс. Пети с по 15 борби са Жан Иванов от ТУ-София и Петър Попов от Кучетата от Младост Б.

С най-много асистенции в кръга приключиха Боян Гагов от Паляците и Радослав Романов от Дървоядите – по 9. След тях с по 8 се отчетоха Христо Стефанов от Саут Парк и Христо Велчев от Рапидо Куриери, а с по 6 останаха Николай Цонков от Джедай Мастърс, Мартин Димов от Гуми-Нет, Радослав Йорданов от Саут Парк, Вутомир Павлов от Фантомс, Валентин Величков от Фитстоун и Мартин Механджиев от София Хоукс.

Най-добър “крадец” на кръга е Петър Попов от Кучетата от Младост Б със 7 откраднати топки. След него с 6 е Димитър Димитров от Спартанс, а на трето място с по 5 откраднати топки са Васил Колев от Джедай Мастърс, Радослав Романов от Дървоядите, Матю Клап от София Хоукс и Веселин Добрев от Рапидо Куриери.

Топ блокировачите в кръга са Константин Касъров от Фитстоун и Калеб Акенс от Фантомс с по 4 чадъра. Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Владимир Петров от ТУ-София са с по 3, а с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели се отчетоха Георги Найденов от Мечките, Теодор Велчев от Рапидо Куриери, Димитър Къндев от Спартанс, Мартин Димов от Гуми-Нет, Васил Костов от Саут Парк, Светослав Ангелов от Фантомс, Валентин Величков от Фитстоун и Александър Кралчев от Мечките.

Георги Георгиев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия Иван Иванов от Фитстоун не получи наградата си, тъй като не присъства на мача на своя тим, но наградата си получи най-полезният състезател за месец Февруари Георги Георгиев от БГО Софтуер.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG