„Предай любовта към играта нататък!“, Драфт, Демонстративен мач

1006

We believeНай-напред искаме да благодарим на всички, които бяха част от звездния уикенд на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, проведен на 20.12.2015 година!

ТУК можете да намерите множество снимки от Коледния празник на НАЛБ.

Какво се случи накратко:

„Предай любовта към играта нататък!“„Предай любовта към играта нататък“!

Денят стартира изключително приятно. Много деца и родители дойдоха в зала Овергаз Арена, за да станат част от инициативата ни.

Ето ги и децата, които взеха участие: Калин Петков (син на Петко Петков от Политехника), Дамян Манолев (син на Павел Манолев от Политехника), Катрин Тотева (дъщеря на Ярослав Тотев от БГО Софтуер), Ивайло Златев (племенник на Галина Йотова от екипа на НАЛБ), Мартин Георгиев (син на Йордан Георгиев от Политехника), Борис Атанасов и Адриана Атанасова (деца на Орлин Атанасов от Политехника), Габриела Дякова (дъщеря на Владислав Дяков от Саут Парк), Грета Петкова (дъщеря на Петко Петков от Политехника).

Преди пък сме ви представяли Людмил Коларов (син на Иван Коларов от Гуми-Нет) и Катрин Тотева (дъщеря на Ярослав Тотев от БГО Софтуер).

Някои от децата бяха по-срамежливи, но трябва да отбележим, че в залата определено имаше доста подрастващи, като всички те получиха и специални подаръци от НАЛБ.

Някои деца пък нямаха каквито и да е притеснения и забиваха без никакви скрупули.

„Предай любовта към играта нататък!“Най-хубавото е, че децата се забавляваха. Надяваме се, че и ние от Националната аматьорска лига по баскетбол имаме своя малък принос за предаването на любовта към играта нататък. Със сигурност ще продължим да правим всичко възможно и в тази насока. Благодарности на всички деца, родители и участници! За нас беше истинско удоволствие!

ДрафтМач за състезателите от драфта

Както знаете, секцията Драфт в сайта на НАЛБ съществува от повече от половин година и се превърна в една от големите атракции, а в същото време и изключително ценно и полезно средство, чрез което всеки желаещ, който обича баскетбола, може да намери мястото си.

В момента всеки отбор има право да картотекира до трима нови състезатели, а както се вижда и в сайта на НАЛБжелаещите състезатели да си намерят отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол определено не са малко.

ДрафтДоста от състезателите бяха възпрепятствани да присъстват на демонстративния мач за състезателите в драфта, като участниците в срещата бяха 11. ТУК можете да прочетете и имената им.

Благодарим на всички присъствали и обещаваме, че ще помогнем с каквото можем на всички, за да има възможност всеки един желаещ да участва в НАЛБ!

Българско баскетболно обществоДемонстративен мач между екипа на НАЛБ и Българското баскетболно общество

Третата инициатива за деня противопостави НАЛБ ТИЙМ и ББО в демонстративен двубой. ТУК можете да прочетете повече относно Българското баскетболно общество.

Българското баскетболно обществоЗа Българското баскетболно общество се изявиха Орлин Атанасов (Политехника), Милен Виденов (Рапидо Куриери), Георги Георгиев (БГО Софтуер), Петьо Стрелешки (Олд Старс 22), Николай Кръстев (Брикс), Любомир Ангелов (София Лайънс), Виктор Николов (Шоутайм – Варна), Христо Цветков (Ботев 2012), Радослав Чемширов (Олд Таймърс), Михаил Захариев (София Хоукс).

НАЛБ ТИЙМЗа НАЛБ ТИЙМ в състава за срещата личаха имената на Боян Жеков, Боян Алексиев, Марин Механджиев (треньор), Любомир Борисов, Велико Минков, Леон Лалов, Мартин Механджиев, Димитър Христов, Манол Герушин.

Срещата беше ръководена от двама легендарни рефери, доказали любовта си към играта през целия си живот, наши съмишленици и много добри приятели – Иван Панов и Светослав Алексиев.

Мачът далеч не беше лишен от забавни моменти и шоу елементи.

Хубавото е, че освен приятелската атмосфера и забавните моменти, определено не липсваше и баскетбол. Срещата беше оспорвана от началото до самия й край. Тя завърши при резултат 87:86 в полза на НАЛБ ТИЙМ с кош на Мартин Механджиев 5.9 секунди преди края.

НАЛБ ТИЙМ и Българското баскетболно обществоБлагодарим на приятелите си от ББО за съвместната инициатива! Благодарим и на всички, които проявиха интерес към срещата! Надяваме се, че подобни инициативи ще станат традиция. А именно подобни инициативи отново напомнят и че Националната аматьорска лига по баскетбол и Българското баскетболно общество гледаме в една посока. ББО е кауза, която си струва и определено може да разчита на подкрепата на НАЛБ.

Очаквайте още много снимки и информация от звездния уикенд!