Преслав Неделчев – MVP на XXI кръг в IV дивизия

676

Преслав Неделчев от отбора на Енигма Фойерверк е най-полезният състезател на двадесет и първия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Неделчев ще получи наградата си в Неделя, на 10.03.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Ръш Баскетбол от 15:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 20 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Енигма Фойерверк продължава да бъде на върха с баланс от 19 победи и 1 загуба. Младият тим бързо се утвърди като основен фаворит за титлата в дивизията, а с това и за промоция в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Енигма Фойерверк е с най-доброто нападение в четвърта дивизия, а в предходния кръг от тима дори реализираха 133 точки в един мач. За 20 двубоя до момента през сезона отборът е реализирал 1734 точки, а вторият в тази класация е с 1534 точки. От Енигма Фойерверк реализират по 86.7 точки средно на мач, което също е показателно за класата на отбора. В двадесет и първия кръг от Енигма Фойерверк се наложиха над Ликуифайд с 11 точки разлика. Срещата беше много интригуваща, но представителите на Енигма Фойерверк имаха предимство в резултата в почти 36 минути от мача и закономерно стигнаха до победата. Пореден отличен мач за Енигма Фойерверк изигра Преслав Неделчев. Роденият в Силистра състезател завърши с 28 точки (12/19 за 2 точки, 1/3 за 3 точки и 1/3 от линията за наказателни удари), 9 борби (3 в нападение) и 6 асистенции за коефициент от 32. Той престоя на терена по-малко от 31 минути. 21-годишният състезател дебютира в НАЛБ през сезон 2018/2019, като вече има 13 мача с екипа на Енигма Фойерверк. В тях той записва средни показатели от 16.3 точки, 9.9 борби, 5.9 асистенции, 1.5 откраднати топки и 0.3 чадъра за 27.9 минути на терена. Неделчев постига среден коефициент от 24.1, а трябва да отчетем и че той реализира 60.3% от стрелбите си за 2 точки. През настоящия сезон Преслав Неделчев вече може да се похвали и с 2 трипъл-дабъла, като повече за тях може да прочетете ТУК. Неделчев заема второ място в класацията за асистенции средно на мач до момента в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ. Той е девети по общо асистенции. Той е и един от лидерите по успеваемост при стрелбата за 2 точки. 185-сантиметровият състезател бързо се утвърди и като страхотен спортсмен. Неделчев определено е с основна заслуга за невероятното представяне на Енигма Фойерверк до момента в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ. Напълно заслужено Преслав Неделчев достига до своята първа индивидуална награда в кариерата си в НАЛБ.

Интересен факт е, че Преслав Неделчев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк. Той постигна коефициент от 37, а тимът му се наложи с 11 точки разлика над Ликуифайд. По този начин Орешаров събра 26 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. Втори е съотборникът му Преслав Неделчев с 21 точки (коефициент от 32). На трето място е Манол Миланов от Алфа със 17 точки (коефициент от 24 и победа на тима му над Булатса със 7 точки разлика). Джеймисън Ъркхарт от Септември е с 13 точки (коефициент от 36 и победа на тима му с 23 точки разлика над Скай Уокърс). Топ 5 допълва Константин Василев от Кобилдър Викингс с 12 точки (коефициент от 33 и победа на тима му над Рент Енд Гоу с 21 точки разлика).

За историята:

Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигнаха Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк и Петър Загоров от Булатса – по 37. На трето място е Джеймисън Ъркхарт от Септември с 36. Константин Василев от Кобилдър Викингс е с 33. С коефициент от по 32 са Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк и Мартин Механджиев от Септември.

Най-много точки в кръга вкара Петър Трендафилов от Ръш Баскетбол – 35. На второ място е Петър Загоров от Булатса с 30. Трети е Преслав Неделчев от Енигма Фойерверк с 28. Николай Велков от Ликуифайд е с 26. С по 23 отбелязани точки са Джеймисън Ъркхарт от Септември, Найден Ламбев от Ръш Баскетбол и Манол Миланов от Алфа.

Най-много борби в кръга овладя Джеймисън Ъркхарт от Септември – 23. Втори е Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк с 21. Константин Василев от Кобилдър Викингс е с 20. Ясен Стойков от Скай Уокърс е четвърти с 18, а с по 16 овладени топки под двата коша са Николай Мораров от Рент Енд Гоу и Мартин Механджиев от Септевмри.

С най-много асистенции в кръга приключи Николай Велков от Ликуифайд – 9. С по 7 са Стефан Василев от Пистолет, Мариян Николов от Форест Бойс Ботевград и Манол Миланов от Алфа.

Най-добър “крадец” на кръга е Мартин Механджиев от Септември със 7 откраднати топки. След него с по 5 останаха Мартин Георгиев от Форест Бойс Ботевград, както и съотборниците Мариян Фамилиянов и Манол Миланов от Алфа.

Топ блокировачите в кръга са Юлиан Борисов от Ръш Баскетбол, Любомир Орешаров от Енигма Фойерверк и Петър Загоров от Булатса с по 4 чадъра. Георги Банчев от Пистолет и Миролюб Нелица от Трипъл-дабъл са с по 3. С по 2 завършиха Анатоли Тошев от Ръш Баскетбол, Цветомир Гуленов от Форест Бойс Ботевград и Мариян Фамилиянов от Алфа.

Най-полезният състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Борил Кънчев от Ликуифайд получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Максим Алексиев (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Кристиян Луканов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в четвърта дивизия: Владимир Миленков (Ботев 2012 В)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг в четвърта дивизия: Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл), Борил Кънчев (Ликуифайд)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Преслав Неделчев (Енигма Фойерверк)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG