Първенството на НАЛБ в Габрово стартира на 17 Януари

783

НАЛБПървенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в Габрово ще стартира на 17.01.2016 година!

Припомнете си информацията относно създадения център в Централна БългарияТУК. В края на месец Септември 2015 година пък беше организиран турнир за купата на Община ГабровоТУК, който премина чудесно и беше въпрос на време всичко да се подреди както трябва – ТУК.

Въпреки че желанието ни беше центърът на НАЛБ в Габрово да започне да функционира с пълни сили още след турнира за купата на Община Габрово, поради много причини, включително и недостатъчен брой на подалите заявки отбори, това нямаше как да стане. Сега се радваме изключително много, че цялата тази идея ще се осъществи съвсем скоро.

НАЛБ и ББОВ Габрово, както и на много други мероприятия, от Националната аматьорска лига по баскетбол ще си партнираме с Българското баскетболно общество. Организация, която също има огромни заслуги, за да можем да стартираме през следващата седмица.

Участващите отбори са 5 – Чардафон-Орловец (Габрово), Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Академик Свищов, Велико Търново и Политехника (София). Тъй като има интерес от страна на още няколко отбора, до Понеделник, 11.01.2016 година, е възможно отборите да станат повече, но и да не станат, бройката от 5 за първия сезон на НАЛБ в Централна България е чудесна.

Бяха направени множество компромиси в името на това Националната аматьорска лига по баскетбол да се разраства, както и желаещите да могат да играят, като един от тях е, че бяха допуснати двойните картотеки в различните центрове на НАЛБ (един състезател да може да играе в повече от един център на НАЛБ), както и други, чрез които да се облекчи участието на всички.

На 17.01.2016 година, преди първите мачове ще се проведе и техническата конференция, като ще се уточнят всички детайли около предстоящото първенство. Това, което е сигурно е, че първенството ще се играе по системата „всеки срещу всеки“ по два пъти, след което ще има плейофи.

По въпроса с финалния турнир на национално ниво, който планираме след края на шампионатите в различните центрове (за момента София и Габрово), очаквайте повече информация скоро.

Съвсем скоро очаквайте и пълно представяне на участниците в центъра на НАЛБ в Централна България. Очаквайте и програма за първия кръг. Тази до края на редовния сезон пък ще бъде уточнена още на 17.01.2016 година по време на техническата конференция.

Благодарим на всички за доверието! Благодарим на всички за подкрепата! Изключително щастливи сме, че НАЛБ продължава да расте, като сме изключително щастливи и че заедно с ББО ще можем да проповядваме баскетбол целогодишно и извън пределите на София. Радваме се, че желаещите в Централна България ще могат да правят това, което обичат. Обещаваме, че ще направим всичко възможно качеството на всеки един детайл в организационен аспект да бъде на нивото, на което е в София. Ще трябва време, но вярваме, че с труд и упоритост и това ще стане.