„Работилница за шампиони“ – материал за спортния комплекс, с който от НАЛБ си партнираме

32

На 23.01.2024 година в Actualno.com беше публикуван материал, посветен на Winbet Sport & Event Centre.

Именно с този комплекс от Националната аматьорска лига по баскетбол си партнираме от 2021 година насам (ТУК може да откриете повече информация по темата). В този период базата не спира да се развива, като от НАЛБ използваме възможността да благодарим за чудесното сътрудничество, като се радваме, че провеждаме своите мероприятия именно в Winbet Sport & Event Centre!

Сега на вашето внимание представяме целия материал, посветен на комплекса, както и видео, съдържащо интервюта, включително и с председателя на НАЛБ Мартин Механджиев. ТУК може да бъде открит материалът и в Actualno.com, а ТУК – и видеото към него.

„Работилницата“ за шампиони, която събра Левски, ЦСКА и над 3000 деца на едно място (ВИДЕО)

„Работилница“ за шампиони – така изглежда спортният комплекс „Winbet Sport & Event Centre”, намиращ се в сърцето на София. Мястото, където е бил царският манеж, днес събира хиляди деца и им дава възможност да спортуват при отлични условия. Под един покрив играят и Левски, и ЦСКА. Развиват се големи школи по футбол, волейбол, баскетбол, тенис, дори въздушна акробатика. И всички те обединени от една обща кауза – възможно повече деца да спортуват.

Спортният комплекс, където тренират над 3000 деца в София

„В спортния комплекс тренират над 3000 деца, като за нас акцентът са децата. Часовете, които ние пускаме за външни посетители, са след 20-20:30 вечерта. През деня гледаме изцяло да даваме път на детските школи. Въпреки че те не са толкова платежоспособни, колкото останалите, но за нас това е акцентът – да направим социален ефект с този спортен център“, споделя Илиан Василев, който е собственик на фирмата инвеститор.

По думите му малко са институциите като Военна академия „Г. С. Раковски“, които дават под наем неизползвани от тях терени с цел развиване на спортни дейности. „Благодарим им за отношението и разбирането, че работата ни има изключителен обществен и социален ефект“, казва още Василев.

Голяма футболна школа

Спортният комплекс приема една от най-големите школи за детско-юношески футбол в България. „Към днешна дата мога да кажа, че може би над 500 деца вече тренират в школата на клуба, в различните възрастови групи. Особено важна роля изигра и базата, която ползваме в момента, тъй като тук имаме перфектни условия. Базата е с много добра локация, с достатъчно голям паркинг, предоставя чудесни условия“, коментира Иван Стоилов, който е основател на футболен клуб „Олимпия“.

„Winbet Sport & Event Centre“ разполага с общо шест модерни футболни терени, които се отличават с висококачествена тревна настилка, осветление, отопляем балон и безплатен паркинг. На терените се играят мачове от Аматьорската мини футболна лига (АМФЛ). В турнирите на АМФЛ участват над 2000 души, разделени в над 100 отбора. Освен това спортният център приема първенствата на БФС за деца, родени през 2014 г., както и най-мащабния турнир за малки деца у нас – „Sport Depot Champions League“. Комплексът се явява дом и за първенствата на столичните училища.

Волейбол с ЦСКА и баскетбол с Левски

Интересното за спортния център е, че събира на едно място два исторически враждуващи клуба – ЦСКА и Левски. В спортната зала тренират и Волейболен клуб ЦСКА, и Баскетболен клуб Левски. Залата се използва и за мачове от турнирите и първенствата на Националната аматьорска лига по баскетбол, където грубо участват около 1000 състезатели от 47 клуба. Комплексът се ползва и от баскетболната школа „Спортни таланти“.

„Условията са невероятно добри, с което отговаряме на много западни държави, които сме ги видяли по чужбина. Това нещо подпомага израстването на младите състезатели да стигнат до високи спортни резултати, за което се бори и клубът“, казва волейболната легенда Мила Кьосева, която е треньор във волейболния клуб на ЦСКА.

„Това са едни от най-хубавите условия в България. Тази зала според мен е в топ 3 на най-добрите тренировъчни центрове в България. Това е страхотен комплекс, който е нов, топло е за децата, което е много рядко срещано като условия в България, колкото и смешно да звучи, защото сме 2024 година“, споделя Маргарита Папазова, треньор в баскетболния Левски.

Тенис школа на Сесил Каратанчева, художествена гимнастика и въздушна акробатика

В спортния комплекс се помещава и тенис школата на Сесил Каратанчева, както и школи по спортни танци, художествена гимнастика и въздушна акробатика. За собственика на фирмата инвеститор Илиан Василев водещ приоритет са децата, защото за него няма по-хубаво от това да види как възможно повече деца тренират и се развиват на едно място.

„Мисията на спортния център в началото беше като бизнес план, тъй като аз с това се занимавам. Идеята беше, че това нещо може да изкарва и финансови средства. Но впоследствие, виждайки всички деца, които тренират, всички родители, които са доволни от това, което ние сме направили тук… Мисията наистина е да подпомогнем тези деца и да видим дали някой ще успее да постигне някакви успехи след това“, коментира Василев.