Радослав Йорданов – MVP на Март в I дивизия

1166

Радослав Йорданов от София Лайънс е най-полезният състезател за месец Март 2019 година в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Събота20.04.2019 година, когато отборът на София Лайънс се изправя срещу В.И.С..

За класацията за най-полезен състезател на месец Март 2019 година се броят кръговете от 19-и до 22-и включително в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. За да участва даден състезател в надпреварата за най-полезен състезател на Март 2019 година, той трябва да е играл в 3 мача от тези кръгове.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че това е последната награда за най-полезен състезател на месеца в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. По-надолу ще откриете и всички призьори през настоящия сезон. В първа дивизия стартира заключителната фаза от първенството, като допълнително очаквайте информация относно индивидуалните отличия от редовния сезон.

Трябва да отбележим и че коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на месеца не съвпадат с коефициентите, използвани за определяне на най-полезен състезател на кръга. Това е така, тъй като платформата, която от НАЛБ използваме, търпи развитие, а един от проблемите, е различната формула, по която се изчисляват коефициентите в различните бази от данни на въпросната платформа.

Интересен факт е, че Радослав Йорданов не е на първо място в класацията за най-полезен състезател на месеца. Номер 1 в класацията за Март е Мартин Славов от Олд Таймърс с общ коефициент от 110 за 3 мача или средно по 36.7. Според правилата, описани ТУК обаче един състезател може да стигне до материалната награда само веднъж в рамките на сезона. Мартин Славов вече е печелил приза за MVP на месеца. Сега за него остава признанието, че той също ще бъде вписан в историята като най-полезен състезател на месеца, както може да бъде видяно и в индивидуалния му профил, но материалната награда отива при следващия в подреждането. Радослав Йорданов от София Лайънс е на второ място със среден коефициент от 30.3 (121 за 4 мача). Трети е Георги Чакъров от Ероус с общ коефициент от 88 за 3 мача (средно по 29.33 на мач). Христо Цеков от Ботев 2012 е със среден коефициент от 29.25 (117 за 4 мача). Йордан Кирилов от Ахил и Димитър Минев от Норт Уест-Глобал Тест са с общ коефициент от по 79 за 3 мача или средно по 26.3.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Март 2019 година в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс), Радослав Йорданов (София Лайънс)

Отборът на София Лайънс завърши на първо място в редовния сезон в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 и напълно закономерно има своя нов индивидуален призьор. Радослав Йорданов подсили „Лъвовете“ на полусезона, а оттогава се представя меко казано страхотно. През втория полусезон, откакто гардът е в редиците на София Лайънс, тимът допусна едва 1 загуба. В момента за „Лъвовете“ предстои решителен трети двубой в четвъртфиналната фаза, тъй като досега София Лайънс и В.И.С. си размениха по една победа. Представянето на Йорданов в двубоите, които се причисляват към класацията за най-полезен състезател за месец Март 2019 година напълно заслужено му носи поредно индивидуално отличие. При победата на София Лайънс над Ероус с 10 точки разлика 20-годишният състезател завърши с 27 точки (3/5 за 2 точки и 7/17 за 3 точки), 9 борби, 8 асистенции и 3 откраднати топки. При единствената загуба на „Лъвовете“ през втория полусезон – от ФитСпо Баскет с 4 точки разлика – Йорданов отново демонстрира реализаторските си способности, завършвайки с 31 точки, 4 борби, 4 асистенции и 1 открадната топка. При триумфа на София Лайънс над Ботев 2012 със 103:92 Радослав Йорданов приключи с 31 точки (включително 8/14 за 3 точки), 6 борби и 8 асистенции. При победата над Гуми-Нет 180-сантиметровият състезател се отчете с 49 точки (5/6 за 2 точки и 13/27 за 3 точки), 3 борби, 6 асистенции и 4 откраднати топки. Йорданов вече има 13 мача с екипа на София Лайънс, в които записва средни показатели от 31.0 точки, 5.2 борби, 5.4 асистенции и 2.0 откраднати топки за 38.1 минути на терена. Преди старта на настоящата кампания гардът има 44 мача в НАЛБ, в които се отчита с по 20.1 точки, 4.0 борби, 4.3 асистенции и 1.7 откраднати топки. През сезон 2018/2019 той достигна до цели 3 отличия за най-полезен състезател на кръга. През сезон 2016/2017 заедно с тима си триумфира в редовния сезон в трета дивизия от първенството на НАЛБ, а впоследствие печели сребърен медал от шампионата. Сега Радослав Йорданов е с основен принос за триумфа на София Лайънс в редовния сезон в първа дивизия от първенството на НАЛБ. Той може да се похвали и с бронзов медал от турнира на НАЛБ в Южна България през сезон 2016/2017. През сезон 2015/2016 негово изпълнение е избрано за номер едно от феновете. През сезон 2016/2017 записва първия си и единствен до момента трипъл-дабъл в НАЛБ. Тогава попада и в идеалната петица на НАЛБ в трета дивизия, записва и единственото си до момента участие в Мача на звездите на НАЛБ, като триумфира и в конкурса за стрелба от зоната за три точки. Радослав Йорданов демонстрира изключително постоянство откакто е част от София Лайънс. Макар и толкова млад, той бързо се утвърди като един от лидерите на победителя в редовния сезон в първа дивизия от първенството на НАЛБ. Напълно заслужено с оглед на всичко това Радослав Йорданов достига до своето първо отличие за най-полезен състезател на месеца в НАЛБ.

ТУК можете да видите и крайното класиране в първа дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

За историята:

Най-полезен състезател на месец Октомври 2018 година в първа дивизия: Огнян Тодоров (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на месец Ноември 2018 година в първа дивизия: Христо Ангелов (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на месец Януари 2019 година в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на месец Февруари 2019 година в първа дивизия: Владимир Петров (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на месец Март 2019 година в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс), Радослав Йорданов (София Лайънс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG