Сезон 2024/2025: Четвърта дивизия

420

Стартът на първенството в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2024/2025 наближава с пълна сила.

Както знаете, участие в първенството на НАЛБ за сезон 2024/2025 ще вземат цели 51 отбора!

ТУК може да откриете пълна информация относно четирите дивизии, в които ще бъдат разделени отборите в първенството на НАЛБ за сезон 2024/2025.

ТУК ще откриете пълна информация относно старта на първенството, жребия и програмата за първите кръгове от редовния сезон.

ТУК може да откриете информация за Мача за Суперкупата на НАЛБ, с който беше открит официално сезон 2024/2025.

ТУК ще откриете пълна информация за съставите на участниците в първа дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2024/2025.

ТУК ще откриете пълна информация за съставите на участниците във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2024/2025.

ТУК ще откриете пълна информация за съставите на участниците в трета дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2024/2025.

Сега на вашето внимание представяме и съставите на всички 15 отбора, които ще участват в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2024/2025:

5Ман НостроЛукс

Ботев 2012 Б

Вайс Сити Мамбас

Гоуст Болърс

Гълъбите

Диймън Слейърс

Есферикос

Колд Хартс

Мад Вайкингс

Мад Форест

Надежда Хендикапс

София Хилс-Спорт Вижън

Стражите

Тийм 27

Хобитите

В профила на всеки от отборите може да откриете пълна информация както за състава му за стартиращото съвсем скоро първенство на НАЛБ, така и за треньорското ръководство, и капитана на тима. Във всеки отборен профил ще откриете и подробна информация за постиженията на тима, както и за историята му, включително за всички негови предшественици – в това число и отборни снимки. За всеки от предишните сезони на даден отбор в НАЛБ ще откриете пълна информация за съставпостижения и евентуални промени в името.

В отборните профили ще откриете състава на тима за предстоящото първенство, като за всеки състезател може да откриете повече информация, включително постижения (индивидуални и отборни) и статистика от предишни сезони, ако състезателят е участвал в такива. Разбира се, ако състезателят е участвал в НАЛБ и преди, ще може да видите и обобщена статистика от цялата му кариера в НАЛБ. Всеки състезател има и номер за картотека. В отборните профили ще откривате и информация както за предстоящите мачове на тима, така и за последните му резултати.

В отборния профил на всеки тим има информация и относно временното класиране в дивизията, което представяме на вашето внимание сега:

НАЛБ, Сезон 2024/2025, IV дивизия, Мъже, Редовен сезон – Класиране

Сезон 2024/2025 е четиринадесетият пореден за НАЛБ. От сезон 2015/2016 има разделение на дивизии, а дотогава всички отбори се състезават в една дивизия в първенството. От сезон 2018/2019 пък е дадено началото на четвърта дивизия. Сезон 2024/2025 е седмото поредно издание на четвърта дивизия от първенството на НАЛБ. ТУК ще откриете пълна информация за всеки от сезоните.

Пълната програма за всички двубои от първенството на НАЛБ за сезон 2024/2025 ще може да откривате ТУК.

След като даден мач е завършил ще може да откривате пълна информация за него ТУК.

До временното класиране също ще може да достигате лесно – ТУК. То е достъпно и на началната страница в сайта на НАЛБ.

Редовният сезон в четвърта дивизия от първенството на НАЛБ ще се състои от 25 кръга. Най-напред отборите ще играят по веднъж по системата „всеки срещу всеки“ – 15 кръга, като във всеки кръг по 1 от тимовете почива. По този начин в първата част от редовния сезон всеки отбор ще изиграе по 14 мача. След това отборите ще бъдат разделени на 3 петици от по 5 отбора в зависимост от класирането след първите 14 мача на всеки отбор (първите 15 кръга – завъртането по системата „всеки срещу всеки“ с всички отбори). В трите петици ще се запазят изцяло резултатите до момента, а отборите ще играят по 2 пъти по системата „всеки срещу всеки“ – тоест в този етап всеки отбор ще има по още 8 мача (нови 10 кръга, като във всеки кръг почива по 1 отбор от всяка петица). Всичко това означава, че всеки отбор в четвърта дивизия ще има по 22 мача в редовния сезон – аналогично на отборите в първа, втора и трета дивизия. След края на редовния сезон всички 15 отбора ще участват в плейофите, като в първия кръг завършилият на първо място в редовния сезон (първи в първата петица) ще почива, класирайки се директно за четвъртфиналната фаза. Правим уточнение и че полусезонът в четвърта дивизия ще бъде след първите 11 кръга, съвпадайки с полусезона в останалите 3 дивизии, независимо че в четвърта дивизия след първите 11 кръга отборите няма да са играли срещу всички останали.

С това завършва и пълното представяне на всички отбори, които ще участват в първенството на НАЛБ за сезон 2024/2025.

Първа дивизия

Втора дивизия

Трета дивизия

Четвърта дивизия

Това са окончателните състави на отборите, с които ще вземат участие по време на първия полусезон в шампионата. Тимовете ще могат да картотекират нови състезатели на полусезона. Постарахме се да обявим съставите на участниците максимално рано, за да има пълна прозрачност, тъй като знаете, че от НАЛБ държим на принципността и коректността. Вярваме, че професионалното отношение е изключително важно и сме убедени, че то е с ключов принос, за да може развитието на организацията да продължава вече 14 поредни сезона.

В каналите на НАЛБ очаквайте и специално представяне на някои от най-интересните трансфери.

Уебсайт: nalb.bg
Facebook: facebook.com/NALB.BG
YouTube: youtube.com/nalbbgbasketball
Instagram: instagram.com/nalb.bg

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ