Станислав Тенов – MVP на XXII кръг във II дивизия

1038

Станислав Тенов от отбора на Монстарс е най-полезният състезател на двадесет и втория кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Тенов ще получи наградата си в Събота, на 13.04.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу София Ентъртейнмънт от 13:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Трябва да отбележим и че това е последната награда за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019. По-надолу ще откриете и всички призьори през настоящия сезон. Във втора дивизия стартира заключителната фаза от първенството, като допълнително очаквайте информация относно най-полезния състезател на месец Март 2019 година, както и подробна информация относно индивидуалните отличия от редовния сезон.

Отборът на Монстарс завърши редовния сезон във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 с баланс от 10 победи и 12 загуби. Тимът остана на деветата позиция, въпреки че е с равни точки със седмия и осмия в подреждането, които също имат по 10 победи и 12 загуби. Това е така, тъй като представителите на Монстарс са с най-слаби показатели в директните двубои в тройната въртележка. За тима предстои да изиграе още 4 двубоя в групата за разпределение на местата от девето до единадесето, но дори да запише 4 загуби, от Монстарс ще бъдат недостижими за който и да е от другите два отбора. ТУК може да прочетете повече по въпроса. В двадесет и втория кръг във втора дивизия от първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019 тимът на Монстарс се наложи над Паляците с 67:65. Пореден отличен мач за Монстарс изигра Станислав Тенов. Той стана най-резултатен в срещата, завършвайки с 22 точки, към които прибави 6 борби, 5 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър за коефициент от 24. Роденият в Пловдив състезател прави дебюта си в НАЛБ през сезон 2016/2017, когато е част от ТУ-Пловдив в турнира на НАЛБ в Южна България. На полусезона през настоящата кампания е привлечен от Монстарс, с който до момента Тенов има 9 мача, в които записва средни показатели от 16.3 точки, 6.4 борби, 3.2 асистенции и 1.3 откраднати топки за 31.8 минути на терена. 172-сантиметровият състезател демонстрира изключително себераздаване, като трябва да отчетем и че той реализира над 51% от стрелбите си за 2 точки. Напълно заслужено Станислав Тенов достига до своето първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Интересен факт е, че Станислав Тенов не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Стефан Пенков от ТН Машини. Той постигна коефициент от 29, а тимът му се наложи над Фаворит-Кърджали с 5 точки разлика. По този начин Пенков събира 24 точки за класацията. Той обаче вече е достигал до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението му, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалния му профил. След него се нарежда Станислав Тенов от Монстарс с 22 точки (коефициент от 24 и победа на тима му с 2 точки разлика над Паляците). С по 19 точки са Костадин Методиев от Балкан Ботевград (коефициент от 30 и победа на тима му над Дървоядите с 11 точки разлика) и Димитър Йошев от ТН Машини (коефициент от 24). На пето място е Филип Неделчев от Кабайерос с 18 точки (коефициент от 37 и победа на тима му с 19 точки разлика над Атлетик 95 Куклен).

За историята:

Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини), Станислав Тенов (Монстарс)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Филип Неделчев от Кабайерос – 37. Втори е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 30. Стефан Пенков от ТН Машини е с 29. Четвърти е Бойко Иванов от Дървоядите с 26. С коефициент от по 24 останаха Станислав Тенов от Монстарс и Димитър Йошев от ТН Машини.

Най-много точки в кръга вкара Костадин Методиев от Балкан Ботевград – 30. Филип Неделчев от Кабайерос е втори с 23. Иван Згурафов от Кабайерос и Станислав Тенов от Монстарс са с по 22. На пето място е Делян Дамянов от ТН Машини с 21 точки.

Най-много борби в кръга овладя Филип Неделчев от Кабайерос – 22. На второ място е Бойко Иванов от Дървоядите с 14. Трети е Стефан Пенков от ТН Машини с 13. С по 11 овладени топки под двата коша са Неделчо Георгиев от Фаворит-Кърджали, Деян Николов от Балкан Ботевград, Станислав Матеев от Виваком и Горан Маркович от Джобтайгър Дюдс.

С най-много асистенции в кръга приключи Иван Иванов от Балкан Ботевград – 10. Иван Иванов от ТН Машини е с 9. Димо Дингозов от Дървоядите и Васил Голов от Виваком са с по 6 асистенции.

Най-добър “крадец” на кръга е Костадин Методиев от Балкан Ботевград с 6 откраднати топки. С по 4 са Кристиан Щика от Дървоядите, Мартин Милиев от Паляците, Иван Иванов от Виваком и Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс.

Топ блокировачите в кръга са съотборниците Николай Иванов и Горан Маркович от Джобтайгър Дюдс с по 3 чадъра. Топ 3 допълва Денис Василев от Монстарс с 2.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Компир)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия: Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Делян Дамянов (ТН Машини)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Филип Неделчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: 
Николай Рътаров (Компир), Кирил Найденов (Компир)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Стефан Стайнов (Атлетик 95 Куклен)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Момчил Маринов (Виваком)
Най-полезен състезател на десетия кръг във втора дивизия: 
Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Йошев (ТН Машини)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг във втора дивизия: Васил Голов (Виваком)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Кабайерос)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг във втора дивизия: Тодор Петров (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини), Джордже Даскалович (Паляците), Иван Иванов (Виваком)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Филип Нацев (Дървоядите)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг във втора дивизия: Иван Стойчев (Виваком), Костадин Методиев (Балкан Ботевград)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг във втора дивизия: Боян Гагов (Паляците), Калин Златанов (Паляците), Петър Бойдев (Фаворит-Кърджали)
Най-полезен състезател на двадесетия кръг във втора дивизия: Владимир Георгиев (Виваком), Стефан Пенков (ТН Машини), Димитър Търпанов (Фаворит-Кърджали), Тодор Петров (Балкан Ботевград), Момчил Маринов (Виваком), Иван Стойчев (Виваком), Иван Иванов (Виваком), Рангел Праматаров (ТН Машини)
Най-полезен състезател на двадесет и първия кръг във втора дивизия: Петър Славков (Джобтайгър Дюдс)
Най-полезен състезател на двадесет и втория кръг във втора дивизия: Стефан Пенков (ТН Машини), Станислав Тенов (Монстарс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG