Стартът на сезон 2021/2022

197

Както знаете, по план сезон 2021/2022 в Националната аматьорска лига по баскетбол трябва да стартира в уикенда 11-12.09.2021 година.

Във връзка с актуалните разпоредби от страна на Министерството на здравеопазването и компетентните органи в Република България, от издаване на заповедта на 02.09.2021 година от НАЛБ осъществихме както вербална, така и писмена комуникация с представители на въпросните компетентни органи.

Стартът на сезона ще бъде възможен на 11.09.2021 година при спазване на всички противоепидимечни мерки, които бяха валидни през целия сезон 2020/2021 и които може да откриете ТУК. Това означава и че сезонът стартира без публика (за да избегнем недоразумения отново, в момента, в който вече може да има зрители на мероприятията на НАЛБ, ще оповестим това официално – надяваме се да се случи в рамките на сезон 2021/2022).

Всеки участник пък ще трябва да декларира, че отговаря на едно от следните 3 условия: ваксиниран или преболедувал COVID-19, или разполага с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта изследване.

В желанието си да изясним абсолютно всичко, за да бъдем напълно изрядни и да работим изцяло в съответствие с актуалните разпоредби, забавихме обявяването на информацията за предстоящия уикенд. Сега на вашето внимание представяме програмата за 11-12.09.2021 година.

Събота – Уинбет Арена

12:00 Бом Бок – Роботите – възпоменателен турнир „Веселин Господинов“
14:00 Роботите – Паляците – възпоменателен турнир „Веселин Господинов“
16:00 Паляците – Бок Бок – възпоменателен турнир „Веселин Господинов“

Неделя – Уинбет Арена

15:30 ФитСпо Баскет – Роботите – Суперкупа

Срещите ще се провеждат в Уинбет Арена, като повече информация може да откриете ТУК.

ТУК ще откриете повече информация за петото издание на възпоменателния турнир „Веселин Господинов“, а ТУК – за седмото издание на Суперкупата на НАЛБ. За Суперкупата отборите са ясни – ФитСпо Баскет и Роботите, а за турнира „Веселин Годподинов“ тимовете, които се записаха за участие, са Бом Бок, Паляците и Роботите. Скоро очаквайте и съставите на отборите както за турнира, така и за Суперкупата.

ТУК пък ще откриете актуалната информация относно разпределението на отборите по дивизии. По план първенството трябва да стартира на 25.09.2021 година, а техническата конференция трябва да се проведе на 18.09.2021 година, като допълнително с участниците ще уточним дали ще може да се проведе физически или тегленето на жребия ще бъде излъчено онлайн.

В края на сезон 2020/2021 бяхме обявили, че 3х3 турнирът за предходната кампания може да се проведе в началото на сезон 2021/2022. За съжаление това няма да се случи, имайки предвид актуалните разпоредби и по-трудния контрол при провеждане на подобно мероприятие.

Маркираме и няколко оптимизации, които предприемаме от сезон 2021/2022: материалите за най-полезен състезател (MVP) на кръга ще бъдат с различен формат – в тях вече няма да се описва топ 5 по всеки един показател, а само топ 5 в класацията за MVP на кръга, както и топ 5 по коефициент + ключовите индивидуални постижения в кръга (рекорди, трипъл-дабъли, най-много в един мач); респективно няма да има обособени картинки за всяко едно подобно постижение във Фейсбук страницата на НАЛБ; освен това ще отпаднат и ежеседмичните статии за проследяване на двубоите на живо – вече знаете, че от години сме утвърдили стандартите си – всяка една среща може да бъде наблюдавана на живо в YouTube канала на НАЛБ, а освен това всеки желаещ може да проследи и статистиката от нея на живо. Ще бъдат предприети и други действия, целящи да бъде оптимизирана комуникацията с участници, отбори, приятели, фенове и съмишленици. Счетохме, че тези подобрения са необходими, имайки предвид и получаваната обратна връзка през последните години и прекомерно многото информация, с която заливаме аудиторията си.

Надяваме се много скоро обстановката да се нормализира и да можем да се отдадем изцяло на любимата си игра. Дотогава ще се съобразяваме изцяло, както винаги досега, с необходимите мерки, спазвайки всички изисквания от страна на властимащите. Надяваме се поне сезон 2021/2022 да не бъде белязан от спиране по подобие на предходните две кампании.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ