Стефан Георгиев – MVP на шестия кръг при мъжете + рекорди и класации

973

Стефан ГеоргиевСтефан Георгиев от отбора на Олд Старс 22 е най-полезният състезател в шестия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ за сезон 2014/2015. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си. ТУК можете да видите пълната програма за редовния сезон както за мъжкото, така и за женското първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

ТУК можете да прочетете относно формулата, по която се изчисляват победителите в отделните кръгове.

След като постигна множество рекорди, а стана и най-полезен състезател за месец Октомври, сега Стефан Георгиев успя да си извоюва още една награда, ставайки най-полезен състезател в шестия кръг. Торо постигна коефициент от 68, а отборът на Олд Старс 22 надделя над Норт Уест с 20 точки разлика. Това донесе на Георгиев 48 точки за класацията. Втори след него остана Николай Аладжов от Дървоядите с коефициент от 25 и победа на Дървоядите над Слава 99 с 6 точки разлика, т.е. Аладжов е с 19 точки за класацията. Александър Гогов от Хелга е трети с коефициент от 28 и 15 точки за класацията (Хелга победи Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 13 точки разлика). Със също 15 точки за класацията е и Георги Гулабчев от Политехника – коефициент от 32 и победа на Политехника над Самел-90 със 17 точки разлика. Иван Коларов от Блейдс също се нарежда на третото място с коефициент от 28 и победа на неговия тим над София Булс с 13 точки разлика.

При победата на Брикс над София Хоукс беше постигнат уникален рекорд в мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ивайло КонстантиновДосега никой състезател не беше успявал да постигне трипъл-дабъл. Това направи Ивайло Константинов от Брикс с 27 точки, 12 асистенции и 11 откраднати топки.

Освен трипъл-дабъла, Константинов изравни и рекорда за най-много асистенции в един мач, като вече на призовото място личат имената на трима състезатели. Ето и пълен списък с рекордите:

Най-много точки в един мач от един отбор: Ботев 2012 – 122 (сезон 2013/2014, турнир за купата)

Най-резултатен мач: Блейдс – Хелга 102:101 (сезон 2012/2013, турнир за купата)

Най-висок коефициент в един мач: Стефан Георгиев (Олд Старс 22) – 87

Най-много точки в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 57

Най-много тройки в един мач: Васил Голов (Олд Таймърс) – 11

Най-много борби в един мач: Христо Гатев (Олд Таймърс) – 27

Най-много асистенции в един мач: Теодор Атанасов (Блейдс) – 12, Цветан Георгиев (Ботев 2012) – 12 и Ивайло Константинов (Брикс) – 12

Най-много откраднати топки в един мач: Валери Ассев (София Лайънс) – 14

Най-много чадъри в един мач: Георги Дангалаков (Хелга) – 6

СмочевскиВ шестия кръг в мъжкото първенство на НАЛБ се случи още нещо уникално – майка и син се изправиха един срещу друг като треньори. Теодора Смочевска и Джедай Мастърс срещу Константин Смочевски и Жан Плод. ТУК можете да видите пълния текст към снимката, която споделихме във Фейсбук.

Най-голям коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 68. Николай Рътаров от Самел-90 се нареди на второто място с коефициент от 48, а трети е Ивайло Константинов от Брикс с 46. По 35 постигнаха съотборниците в Кучетата от Младост Ивайло Иванов и Иван Ненчев.

Най-много точки в кръга вкара Стефан Георгиев от Олд Старс 22, реализирайки 42 пункта. След него отново остана Николай Рътаров от Самел-90 с 37. Александър Гогов от Хелга се отчете с 29, а Антон Начев от Вълците с 28. Ивайло Константинов от Брикс, Иван Ненчев от Кучетата от Младост, Георги Дамянов от Слава 99 и Георги Гулабчев от Политехника останаха с по 27.

Близо до абсолютния рекорд при борбите беше Стефан Георгиев от Олд Старс 22, овладявайки 26 топки под двата коша, който е номер 1 на кръга и в тази категория. Велизар Стефанов от Еър Фреш и Иван Кунчев от Джедай Мастърс са на второто място с по 19 борби. Станислав Иванов от Блейдс е с 18, а 17 има Ивайло Иванов от Кучетата от Младост.

С най-много асистенции в кръга се отчете Ивайло Константинов от Брикс – 12. След него е Георги Брестнички от Хелга с 8, а Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн има 7. Четвърти с 6 е Даниел Клечков от Самел-90.

Най-добър „крадец“ на кръга е Ивайло Константинов от Брикс с 11 откраднати топки. След него с по 7 са Владислав Шуранов от Дефект, Пламен Тодоров от Политехника и Мариян Калчев от Антураж. По 6 пък имат Александър Овчаров от Найки, Стефан Арсов от Джедай Мастърс, Теодор Александров от Брикс и Ивайло Иванов от Кучетата от Младост.

Топ блокировачите в кръга се казват Владимир Петров от Мешетата, Ангел Ташков от Хелга и Никола Ангелов от София Лайънс, като и тримата се отчетоха с по 4 чадъра. Велизар Стефанов от Еър Фреш е след тях с 3.

ТУК можете да видите всички резултати и статистики от кръга. Поясняваме отново, че двата отложени мача от шестия кръг ще се причислят към кръга и месеца, в които се проведат.

Николай Мораров и Едуард ВълчевНай-полезният състезател в петия кръг Николай Мораров от отбора на Спортни Настилки-Зуум Дизайн получи наградата си.

Връчи му я нашият приятел Едуард Вълчев, когото ви представихме ТУК.

В линковете по-долу можете да намерите всички подобни статии от началото на сезон 2014/2015 относно мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол:

1. Александър Гогов – MVP на първия кръг при мъжете
2. Христо Гатев – MVP на втория кръг
3. Йордан Георгиев – MVP на третия кръг при мъжете
4. Торо – MVP за Октомври при мъжете
5. Венцислав Стоев – MVP на четвъртия кръг при мъжете + рекорди и лидери
6. Николай Мораров – MVP на петия кръг при мъжете

Нека „хвърлим“ едно око и на лидерите в редовния сезон към настоящия момент в отделните категории.

При реализаторите води Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 35.2 точки средно на мач. След него е Христо Гатев от Олд Таймърс с 32.3, а трети е Николай Рътаров от Самел-90 с 26.6.

При борците начело към момента отново е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 20.4 овладени топки под двата коша средно на мач. Втори е Горан Кошанин от Олд Таймърс с 14.3, а топ 3 допълва Александър Иванов от Брикс с 13.7.

При подавачите номер 1 е Ивайло Константинов от Брикс с 8.2 асистенции средно на мач. Цветан Георгиев от Ботев 2012 има 7.3 а Георги Брестнички от Хелга – 5.6.

Валери АссевС най-много откраднати топки средно на мач е Валери Ассев от София Лайънс – 7.4. Ивайло Константинов от Брикс е с 5.6. Иван Ненчев от Кучетата от Младост има 4.4.

При блокировачите води Христо Цеков от Ботев 2012 с 2.8 чадъра средно на мач. Никола Ангелов от София Лайънс е с 2.2, а Мартин Димов от Дървоядите има 1.8.

В канала на НАЛБ в YouTube можете да намерите много и интересни клипове от срещите в лигатаТУК.

Във Фейсбук страницата ни пък ще намерите много информация, както и изключително много и вълнуващи снимки. Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG