Стилиян Димитров – MVP на първия кръг в Централна България

673

Стилиян ДимитровСтилиян Димитров от Велико Търново е най-полезният състезател в първия кръг в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016 в Централна България. Той ще получи наградата си в Неделя07.02.2016 година, когато тимът му се изправя срещу Академик Свищов от 13:00 часа в зала Орловец в Габрово.

Отборът на Велико Търново започна с победа участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът се наложи над Чардафон-Орловец (Габрово) в зала Орловец в Габрово с 27 точки разлика. Стилиян Димитров пък демонстрира класата си и остана на 3 борби от трипъл-дабъл, завършвайки с 18 точки, 10 асистенции и 7 борби за малко повече от 31 минути на терена. И така вече Димитров може да се похвали с престижна индивидуална награда в НАЛБ след само един мач. Той става и първият състезател с отличие в първенство на НАЛБ извън София.

ТУК могат да се намерят всякакви индивидуални и отборни статистики за първенството на НАЛБ в Централна България.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Обръщаме внимание и че срещата от първия кръг между отборите на Перестройка (Велико Търново) и Политехника (София) не е включена в статията, като тя ще бъде включена в кръга, около който (като време) ще се изиграе съответният двубой.

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за първия кръг събра Стилиян Димитров от Велико Търново. Той постигна коефициент от 26, а тимът му се наложи с 27 точки разлика над Чардафон-Орловец (Габрово). В Централна България също ще се придържаме към вече изпитаната формула за най-полезен състезател на кръга – от коефициента на състезателя се изважда разликата, с която отборът му побеждава. Това означава, че Димитров е с -1 точка за класацията. След него е Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян с -7 точки за класацията (коефициент от 33 и победа на тима му с 40 точки разлика над Академик Свищов). Топ 3 допълва Явор Маринов от Велико Търново с -11 точки за класацията (коефициент от 16).

Венцислав КукенскиНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян – 33. Стилиян Димитров от Велико Търново е втори с 26, а трети с 23 е Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово).

Най-много точки в кръга вкара Георги С. Георгиев от Академик Свищов – 27. С 26 е Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, а Георги Павлов от Велико Търново и Петър Лалев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян се отчетоха с по 19 точки.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Кукенски от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян – 13. С 11 остана съотборникът му Петър Лалев, а топ 3 с по 10 овладени под двата коша са Мартин Столаров от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Красимир Коев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян, Дисислав Дончев от Чардафон-Орловец (Габрово) и Георги Павлов от Велико Търново.

С най-много асистенции в кръга приключи Стилиян Димитров от Велико Търново – 10. След него с по 6 останаха Явор Маринов от Велико Търново и Йордан Църов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян.

Явор МариновНай-добър “крадец” на кръга е Явор Маринов от Велико Търново със 7 откраднати топки. След него с 6 е Георги С. Георгиев от Академик Свищов, а с 4 остана Йордан Църов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян.

Топ блокировачът в кръга е Стилиян Димитров от Велико Търново с 2 чадъра. След него с по 1 се нареждат Явор Маринов от Велико Търново, Найден Найденов от Велико Търново, Калоян Димитров от Чардафон-Орловец (Габрово), Цветослав Христов от Академик Свищов, Хамза Ашим от Академик Свищов, Красимир Коев от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян и Илиян Павлов от Ти Ес Ди Сървисиз-Троян.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG