Страхил Марчев – MVP на XV кръг в IV дивизия

971

Страхил Марчев от отбора на Булатса е най-полезният състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Марчев ще получи наградата си в Неделя, на 03.02.2019 година, когато неговият тим се изправя срещу Рент Енд Гоу от 15:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

След 16 мача в четвърта дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019 отборът на Булатса се намира на седмо място във временното класиране с баланс от 7 победи и 9 загуби. В петнадесетия кръг тимът на Булатса се наложи драматично над Трипъл-дабъл с 1 точка разлика. Победата на Булатса е показателна и за потенциала на тима, тъй като отборът на Трипъл-дабъл е един от лидерите в дивизията и основен претендент за призовите места в шампионата. Представителите на Булатса демонстрираха и страхотен характер, успявайки да обърнат развоя на срещата след изоставане в почти 24 минути от нея. Пореден страхотен мач за Булатса изигра Петър Загоров. Милен Мичев пък подпечата победата на тима с решителна тройка в края на срещата. Много силно се представи и Страхил Марчев. 42-годишният състезател завърши с дабъл-дабъл от 11 точки и 10 борби, към който добави 2 асистенции и 2 откраднати топки. Марчев престоя на терена по-малко от 32 минути. 193-сантиметровият състезател демонстрира изключително постоянство от началото на сезон 2018/2019. Той има 12 мача с екипа на Булатса през настоящата кампания, в които записва средни показатели от 13.3 точки, 4.3 борби, 1.8 асистенции и 0.8 откраднати топки за 31.0 минути на терена. Страхил Марчев бързо се утвърди и като изключителен спортсмен. Той играе ключова роля за отличното представяне на Булатса, демонстрирайки както страхотна борбеност, така и отлична стрелба от средно разстояние. Напълно заслужено Страхил Марчев достига до своето първо индивидуално отличие в кариерата си в НАЛБ.

Интересен факт е, че Страхил Марчев не събра най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Петър Загоров от Булатса. Той постигна коефициент от 49, а тимът му се наложи с 1 точка разлика над Трипъл-дабъл. По този начин Загоров събра 48 точки за класацията. С по 15 точки са Страхил Марчев от Булатса (коефициент от 16) и Мартин Механджиев от Септември (коефициент от 20 и победа на тима му над Ботев 2012 В с 5 точки разлика). Загоров и Механджиев обаче вече са достигали до отличието през настоящия сезон, а според правилата, описани ТУК, един състезател може да грабне материалната награда само веднъж на сезон. Постижението им, разбира се, също остава в историята, като е отразено и в индивидуалните им профили – ТУК и ТУК. Четвърти е Димитър Христов от Септември с 12 точки (коефициент от 17). С по 9 точки са Милен Мичев от Булатса (коефициент от 10) и Бойко Якимов от Септември (коефициент от 14).

За историята:

Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Петър Загоров от Булатса с 49. На второ място е Манол Миланов от Алфа с 31. С по 24 са Стефан Стоянов от Рент Енд Гоу и Владимир Миленков от Ботев 2012 В. Николай Мораров от Рент Енд Гоу и Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл са с коефициент от по 23.

Най-много точки в кръга вкараха Петър Загоров от Булатса и Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл – по 33. На трето място е Стефан Стоянов от Рент Енд Гоу с 25. Съотборникът му Николай Мораров е четвърти с 23 точки. Калоян Радев от Ликуифайд отбеляза 21 точки.

Най-много борби в кръга овладяха Владимир Миленков от Ботев 2012 В, както и Петър Загоров и Тодор Димитров от Булатса – по 16. Николай Мораров от Рент Енд Гоу е с 15. След тях с по 13 борби са Николай Велков от Ликуифайд и Борислав Стаменов от Трипъл-дабъл.

С най-много асистенции в кръга приключи Николай Велков от Ликуифайд – 10. Втори е Стоян Генчев от Булатса със 7. Стефан Ангелов от Рент Енд Гоу и Константин Ризов от Кобилдър Викингс са с по 6, а с по 5 точни завършващи подавания останаха Манол Миланов и Петър Илиев от Алфа, Мартин Механджиев от Септември, Константин Василев от Кобилдър Викингс, както и Васил Модев и Стефан Ненчев от Трипъл-дабъл.

Най-добри “крадци” на кръга са Манол Миланов и Петър Илиев от Алфа с по 6 откраднати топки. След тях е Димитър Христов от Септември с 5. На четвърто място е Васил Модев от Трипъл-дабъл с 4.

Топ блокировачът в кръга е Петър Загоров от Булатса с 4 чадъра. Втори е Константин Василев от Кобилдър Викингс с 3.

Най-полезният състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия за сезон 2018/2019 Калоян Радев от Ликуифайд получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса)
Най-полезен състезател на втория кръг в четвърта дивизия: Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк)
Най-полезен състезател на третия кръг в четвърта дивизия: Кирил Пехливанов (Булатса)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс)
Най-полезен състезател на петия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември)
Най-полезен състезател на шестия кръг в четвърта дивизия: Бойко Якимов (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на седмия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на осмия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на деветия кръг в четвърта дивизия: Петър Трендафилов (Ръш Баскетбол)
Най-полезен състезател на десетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Бойко Якимов (Септември), Мартин Механджиев (Септември), Джеймисън Ъркхарт (Септември), Мариян Николов (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Калоян Караиванов (Алфа)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в четвърта дивизия: Мариян Фамилиянов (Алфа)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в четвърта дивизия: Димитър Димитров (Трипъл-дабъл), Борислав Стаменов (Трипъл-дабъл)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в четвърта дивизия: Юлиян Разказов (Скай Уокърс), Мартин Георгиев (Форест Бойс Ботевград)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в четвърта дивизия: Петър Загоров (Булатса), Страхил Марчев (Булатса), Мартин Механджиев (Септември)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в четвърта дивизия: 
Петър Загоров (Булатса), Любомир Орешаров (Енигма Фойерверк), Калоян Радев (Ликуифайд)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG