Съвременни технологии определиха победителя

425

НАЛБОще в началото на 2014 година от Националната аматьорска лига по баскетбол взехме поредното решение, разграничаващо ни от българската баскетболна действителност. В края на всяка една част от всеки един мач в НАЛБ се прави специален видеозапис, чрез който лесно може да се установи дали даден кош е във или извън времето. Малко след това вече и всеки двубой в НАЛБ се записваше, а още малко след това – се излъчваше и на живо.

ТУК можете да прочетете и относно един от първите случаи, в които се оказа, че нищо от това, с което искаме да подобряваме всеки един детайл в НАЛБ, не е излишно. ТУК също можете да си припомните колко важна роля играе всичко това в името на справедливостта.

Въпреки че IRS (Instant Replay System – система за незабавни потворения) системата все още не е стигнала в България и надали скоро ще стигне, в НАЛБ при всяко колебание в тази насока, използваме записите в името на справедливостта.

На 12.11.2016 година, Събота, мачът от първа дивизия на първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София между Олд Старс 22 и АктивТрейдс беше повече от драматичен. Отборът на Олд Старс 22 беше съставен от едва петима състезатели за съответния двубой, един от които получи контузия малко по-малко от 7 минути преди края на срещата. АктивТрейдс пък преследваше първата си победа и почти успя да я извоюва. ТУК можете да откриете повече информация по въпроса.

При резултат 71:70 в полза на Олд Старс 22, отборът на АктивТрейдс имаше възможност да организира последното нападение в мача. Иван Илчев пропусна стрелбата си, но Венислав Наумов овладя борбата в нападение и реализира 2 точки за АктивТрейдс. Въпреки че повечето състезатели и зрители в залата смятаха, че стрелбата е във времето и кошът на Наумов е редовен, след детайлен преглед на двете видеа от въпросната ситуация, се оказа, че топката се отделя от ръката на Венислав Наумов стотни след края на времето за игра. Така благодарение на използваните технологии в НАЛБ, справедливостта и в този случай е налична, а всеки с просто око може да се убеди в достоверността и правотата на решението.

Олд Старс 22 - АктивТрейдс

Олд Старс 22 - АктивТрейдс