Атанас Даракчиев – MVP на деветнадесетия кръг в I дивизия

1193

Атанас ДаракчиевАтанас Даракчиев от отбора на Олд Таймърс е най-полезният състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Даракчиев ще получи наградата си още днес, в Събота, на 11.03.2017 година, когато неговият тим се изправя срещу Норт Уест от 16:30 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Олд Таймърс продължава с блестящото си представяне в първа дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. В деветнадесетия кръг тимът се наложи драматично над Кучетата от Младост с 2 точки разлика. Победата категорично затвърди мястото на Олд Таймърс на едно от първите две места в края на редовния сезон. „Старовремците“ са с баланс от 16 победи и 2 загуби, а до края на редовния сезон им предстоят 4 мача. И при 4 загуби отборът ще остане на второто място преди старта на плейофите. През настоящия сезон Олд Таймърс има загуби само от Брикс и Норт Уест, като неслучайно предстоящият двубой с Норт Уест беше избран за мач на седмицата в НАЛБ. Вече многократно сме обсъждали невероятната дълбочина в състава на Олд Таймърс и фактът, че в тима има поне десетина състезатели, които ако се състезаваха в различни отбори, несъмнено щяха да бъдат сред основните претенденти за индивидуалните отличия в края на сезона. Сега обаче тези изключително класни състезатели са обединени около идеята да станат шампиони и след двете втори места на Олд Таймърс целта е златото. През настоящия сезон към Олд Таймърс се присъединиха няколко нови състезатели, които вече имаха солидни индивидуални успехи в НАЛБ. Един от тези състезатели е Атанас Даракчиев. Атлетичният гард е защитавал цветовете на Найки и Спортни Настилки-Зуум Дизайн до момента в кариерата си, а преди началото на сезон 2016/2017 премина в Олд Таймърс с ясното съзнание, че вероятно ще получава по-малко игрово време отколкото до момента в кариерата си, но пък и с ясното съзнание, че отборът разполага с всичко необходимо, за да постигне крайната си цел. Срещу Кучетата от Младост за Олд Таймърс участие взеха само шестима състезатели, а Даракчиев завърши с 20 точки (7/9 за 2 точки, 1/3 за 3 точки и 3/4 от линията за наказателни удари), 4 асистенции и 3 борби за коефициент от 20. 33-годишният Атанас Даракчиев вече има 56 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол, а преди старта на настоящия сезон заемаше седемнадесето място във вечната класация на най-добрите подавачи. Въпреки невероятния атлетизъм и отличните си качества Даракчиев не беше достигал до отличието за MVP на кръга до момента. През миналия сезон беше част от втората петица на НАЛБ, като именно през сезон 2015/2016 има и участие в мача на звездите в първа дивизия. До момента за 11 мача за Олд Таймърс записва средни показатели от 11.1 точки, 3.6 борби, 3.4 асистенции и 1.0 открадната топка, като по всичко изглежда, че е поредното правилно подредено парче от пъзела на Олд Таймърс. Разбира се, напълно заслужено достига и до своята първа награда за най-полезен състезател на кръга в кариерата си в НАЛБ.

Атанас ДаракчиевИнтересен факт е, че Даракчиев не събра най-много точки за класацията. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Мартин Славов от Олд Таймърс. Той постигна коефициент от 27, а тимът му се наложи с 2 точки разлика над Кучетата от Младост. По този начин Славов събра 25 точки за класацията. Според правилата, описани ТУК, един състезател може да достигне до индивидуалната награда само веднъж в рамките на един сезон. За Мартин Славов остава признанието, че той остава в историята като най-полезен състезател и на този кръг. Това е поредно невероятно постижение за него, а самият факт, че е номер едно в трети от последните четири кръга, говори сам по себе си. Втори е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 25 точки (коефициент от 36 и победа на тима му с 11 точки разлика над Дефект-Вип Рипеър). Той също вече е достигал до отличието през настоящия сезон и също, както за Мартин Славов, остава признанието, че и неговото име остава в историята. На трето място е Атанас Даракчиев от Олд Таймърс с 18 точки за класацията (коефициент от 20). След него се нарежда Георги Гулабчев отново от отбора на Олд Таймърс със 17 точки (коефициент от 19). Топ 5 допълва Златин Терзиев от Олд Старс 22 с 11 точки за класацията (коефициент от 22).

За историята:

Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс), Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)

Трябва да отбележим и че отложената среща от деветнадесетия кръг между Ероус и Ботев 2012 ще бъде причислена към статията за кръга, по чието време се изиграе.

Стефан ГеоргиевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 36. След него е Тиаго Алмейда от ФитСпо Баскет с 34. Топ 3 допълва Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър с 30. На четвърто място е Мартин Славов от Олд Таймърс с 27. Владимир Петров от Дефект-Вип Рипеър остана с коефициент от 25.

Христо АнгеловНай-много точки в кръга вкара Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър – 28. На второ място е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 23. С по 22 точки са съотборниците Васил Костов и Иван Петков от София Лайънс. Атанас Даракчиев от Олд Таймърс отбеляза 20.

Димитър МещерскиНай-много борби в кръга овладя Димитър Мещерски от Кучетата от Младост – 21. Втори е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 15. На трето място се нарежда Георги Вачев от ФитСпо Баскет с 13. С по 12 борби завършиха Мартин Славов от Олд Таймърс и Владимир Петров от Дефект-Вип Рипеър.

Александър ХристовС най-много асистенции в кръга приключи Александър Христов от Кучетата от Младост – 9. Мартин Славов от Олд Таймърс и Ивайло Константинов от Брикс са с по 8. След тях е Тиаго Алмейда от ФитСпо Баскет с 6, а с по 5 асистенции приключиха Георги Вачев от ФитСпо Баскет, Иван Петков от София Лайънс и Гълъбин Казълджиев от Рейнджърс.

Най-добри “крадци” на кръга са Любомир Жечев от Микс и Мартин Славов от Олд Таймърс с по 5 откраднати топки. С по 4 са Мартин Георгиев от Кучетата от Младост и Момчил Чекърски от София Лайънс. Иван Иванов от МиксМаргарит Рунев от Кучетата от Младост, Георги Гулабчев и Васил Голов от Олд Таймърс, съотборниците Мартин Ассев и Иван Петков от София Лайънс, както и Иван Иванов от Рейнджърс са с по 3 откраднати топки.

Топ блокировачът в кръга е Димитър Мещерски от Кучетата от Младост с 4 чадъра. След него се нареждат Златан Ковчазов и Красимир Кирилов от Рейнджърс, както и Димитър Минев от Норт Уест. Константин Коев от ФитСпо Баскет, Станислав Найденов от Микс, Тони Прокопиев от Олд Старс 22 и Калоян Николов от Норт Уест са с по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост)
Най-полезен състезател на втория кръг в първа дивизия: Димитър Гатев (Микс)
Най-полезен състезател на третия кръг в първа дивизия: Нестор Несторов (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в първа дивизия: Ивайло Константинов (Брикс)
Най-полезен състезател на петия кръг в първа дивизия: Калоян Николов (Норт Уест)
Най-полезен състезател на шестия кръг в първа дивизия: Цветан Георгиев (Ботев 2012)
Най-полезен състезател на седмия кръг в първа дивизия: Владислав Шуранов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на осмия кръг в първа дивизия: Валери Ассев (София Лайънс)
Най-полезен състезател на деветия кръг в първа дивизия: Теодор Атанасов (АктивТрейдс)
Най-полезен състезател на десетия кръг в първа дивизия: Христо Гатев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на единадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на дванадесетия кръг в първа дивизия: Горан Кошанин (Олд Таймърс), Красимир Кирилов (Рейнджърс)
Най-полезен състезател на тринадесетия кръг в първа дивизия: Марио Александров (Кучетата от Младост), Тони Прокопиев (Олд Старс 22), Георги Гулабчев (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на четиринадесетия кръг в първа дивизия: Христо Ангелов (Дефект-Вип Рипеър)
Най-полезен състезател на петнадесетия кръг в първа дивизия: Хрисимир Димитров (Брикс)
Най-полезен състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс)
Най-полезен състезател на седемнадесетия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс), Горан Кошанин (Олд Таймърс), Саша Стаменов (Ботев 2012), Тони Прокопиев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия: Красимир Кирилов (Рейнджърс), Стефан Георгиев (Олд Старс 22)
Най-полезен състезател на деветнадесетия кръг в първа дивизия: Мартин Славов (Олд Таймърс), Стефан Георгиев (Олд Старс 22), Атанас Даракчиев (Олд Таймърс)

Мартин Славов и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на шестнадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Мартин Славов от Олд Таймърс получи наградата си.

Стефан Георгиев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на осемнадесетия кръг в първа дивизия за сезон 2016/2017 Стефан Георгиев от Олд Старс 22 също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG