Георги Гулабчев – MVP на осмия кръг в I дивизия

833

Георги ГулабчевГеорги Гулабчев от Политехника е най-полезният състезател в осмия кръг на първа дивизия в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Той ще получи наградите си в Неделя, 29.11.2015 година, когато тимът му се изправя срещу Ботев 2012 от 14:45 часа в зала Овергаз Арена.

Отборът на Политехника започна трудно сезона, записвайки 5 последователни загуби. По всичко личи обаче, че тази страница е затворена. След петте загуби, Политехника има 3 последователни победи и вече с баланс от 3 победи и 5 загуби се издигна до осмото място в първа дивизия. Завръщането на Янко Янчев начело на тима със сигурност е още един мотив да очакваме все по-добро представяне от Политехника. И въпреки че тимът е много по-балансиран спрямо миналия сезон, като в доста от мачовете до момента изпъкна и новото попълнение Димитър Георгиев, когато става дума за Политехника и индивидуални награди вероятно първата асоциация е Георги Гулабчев. До момента през сезона той има средни показатели от 16.6 точки и 12.9 борби средно на мач. Във въпросната среща срещу Спортни Настилки-Зуум Дизайн той приключи с 37 точки (15 от 23 за 2 точки и 7 от 9 от линията за наказателни удари) + 18 борби и 3 асистенции. И така Гулабчев напълно заслужено добавя още една престижна награда в колекцията си.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Благодарности и на KOOL.BG за приятното и полезно допълнение към наградите за най-полезните състезатели на кръговете в първа дивизия!

Най-много точки в класацията за най-полезен състезател за осмия кръг събра Стефан Георгиев от Олд Старс 22. Той постигна коефициент от 53, а тимът му се наложи над Олд Таймърс с 4 точки разлика (след продължение), което означава, че Георгиев има 49 точки за класацията. Както е известно обаче, материалните награди за най-полезен състезател на кръга могат да достигнат до един състезател само веднъж, тъй като желанието на партньорите, които ги осигуряваме, е те да достигнат до максимално много хора. Олд Старс 22 прави чудесен сезон, а Стефан Георгиев е основният виновник за това. Въпреки че няма да получи материална награда, в профила му вече е отразено, че е най-полезен състезател на осмия кръг (както е отразено и в профила на Георги Гулабчев). Гулабчев постигна коефициент от 43, а Политехника надделя над Спортни Настилки-Зуум Дизайн с 3 точки разлика, т.е. Георги Гулабчев е с 40 точки за класацията. Съотборникът на Гулабчев в Политехника Димитър Георгиев е трети с 22 точки за класацията (коефициент от 25). Калоян Николов от Норт Уест е четвърти с 20 точки за класацията (коефициент от 28 и победа на Норт Уест над АктивТрейдс с 8 точки разлика), а топ 5 допълва Пламен Денчев от Олд Старс 22 с 16 точки за класацията (коефициент от 20).

Стефан ГеоргиевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 52. Георги Гулабчев от Политехника е втори с 43, а Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн завърши мача на своя тим с коефициент от 32. Четвърти с 31 е Иван Николов от Брикс, а топ 5 допълва Калоян Николов от Норт Уест с 28.

Най-много точки в кръга вкара Георги Гулабчев от Политехника – 37. След него е Стефан Георгиев от Олд Старс 22 с 29, а топ 3 допълва Христо Гатев от Олд Таймърс с 28. Борис Монов от Спортни Настилки-Зуум Дизайн се отчете с 24 точки, а с по 21 останаха Димитър Георгиев от Политехника и Христо Цеков от Ботев 2012.

Най-много борби в кръга овладя Стефан Георгиев от Олд Старс 22 – 25. Калоян Николов от Норт Уест е втори с 22, а Георги Гулабчев от Политехника – трети с 18. Христо Гатев от Олд Таймърс се отчете с 16 овладени топки под двата коша, а съотборникът му Михаил Димитров остана с 15.

Светлин ЙочевС най-много асистенции в кръга приключи Светлин Йочев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн – 8. Димитър Георгиев от Политехника, Ивайло Константинов от Брикс и Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър са след него с по 6. С по 5 точни завършващи подавания се отчетоха Христо Ангелов от Дефект-Вип Рипеър, Цветан Георгиев от Ботев 2012, Христо Гатев от Олд Таймърс, Васил Голов от Олд Таймърс и Иван Ненчев от Кучетата от Младост.

Най-добри “крадци” на кръга са Васил Голов от Олд Таймърс и Ангел Ташков от Дефект-Вип Рипеър с по 5 откраднати топки. След тях с по 4 са Петър Данчев от Спортни Настилки-Зуум Дизайн, Кристиян Райчев от Брикс, Искрен Иванов от Олд Старс 22 и Владислав Шуранов от Дефект-Вип Рипеър.

Топ блокировачът в кръга е Симеон Георгиев от Брикс с 3 чадъра, а след него с по 2 са съотборниците в Дефект-Вип Рипеър Ангел Ташков и Боян Матраков.

Иван Николов и Иван СавовНай-полезният състезател на седмия кръг в първа дивизия Иван Николов от Брикс вече получи наградите си, които му бяха връчени от международния съдия и създател на баскетболен клуб БУБА Иван Савов.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на кръга във втора дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG