Георги Романов – MVP на шестия кръг във II дивизия

869

Георги РомановГеорги Романов от отбора на Дървоядите е най-полезният състезател на шестия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016. Романов ще получи наградата си още утре, на 14.11.2015 година, Събота, когато неговият тим се изправя срещу Саут Парк от 16:30 часа в зала Овергаз Арена.

След като Димитър Колев от Дървоядите стана най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия, сега отборът на Дървоядите става първият отбор с повече от един призьор във втора дивизия. „Дървоядите“ се представят чудесно през новия сезон, като не е случаен и фактът, че от трите им победи до момента, при 2 от тях именно състезател от отбора става най-полезен състезател на кръга. След много силния сезон 2013/2014, когато тимът завърши на четвърто място в първенството и по-слабия сезон 2014/2015, по всичко изглежда, че този път химията между старите и новите състезатели в отбора е чудесна. Георги Романов пък играе четвъртия си сезон в НАЛБ и третия в Дървоядите, като той и Георги Спасов са основатели на тима. Сериозната организация, постоянството и себераздаването във всеки един мач носят на Романов и най-престижната индивидуална награда до момента в кариерата му в Националната аматьорска лига по баскетбол. Георги Романов беше истински лидер в срещата срещу Фантомс, а освен, че постигна коефициент от 38 (24 точки и 18 борби), той се превърна и в героя за Дървоядите. Секунди преди края на мача при 1 точка разлика в полза на Фантомс, Романов пое отговорността и опита да реализира, но беше фаулиран, а след това сполучи и при двата си опита от линията за наказателни удари, с което подпечата победата на Дървоядите. Разбира се, няма как да не споменем и че неизменна част от успехите на Дървоядите през настоящия сезон е Галя Романова, която винаги е подкрепяла безрезервно своите любимци още от създаването им. Факт, който вероятно е допълнителна мотивация за Георги Романов да се представя на толкова високо ниво.

Благодарности на партньорите от Българско баскетболно общество, Airball.bg и Basketball Academy за съвместната дейност при осигуряването на наградите за най-полезен състезател на кръга!

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Георги Романов от Дървоядите. Той постигна коефициент от 38, а тимът му надделя над Фантомс с 1 точка разлика. Това означава, че Романов има 37 точки за класацията. След него се нареждат съотборниците в Мечките Стефан Янев и Цветан Топалов. И двамата постигнаха коефициент от 38, а тимът им се наложи над Дюдс с 15 точки разлика, което им донесе по 23 точки за класацията. Матю Клап от София Хоукс е четвърти с 21 точки за класацията (коефициент от 27 и победа на София Хоукс над Кучетата от Младост Б с 6 точки разлика), а топ 5 допълва Мартин Славов от БГО Софтуер с 15 точки за класацията (коефициент от 33 и победа на БГО Софтуер над Джедай Мастърс с 18 точки разлика).

Владислав ДяковНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Владислав Дяков от Саут Парк – 41. След него с по 38 са Цветан Топалов от Мечките, Стефан Янев от Мечките и Георги Романов от Дървоядите. Пети са Мартин Славов от БГО Софтуер и Петър Славков от Фантомс с по 33.

Най-много точки в кръга вкара Мартин Вутов от Микс – 32. С 31 се отчете Матю Клап от София Хоукс, а по 28 реализираха Стефан Янев от Мечките и Владислав Дяков от Саут Парк. Топ 5 с 25 точки допълва Петър Славков от Фантомс.

Най-много борби в кръга овладяха Константин Близнаков от Скритите Лимонки и Владимир Петров от ТУ-София – по 21. С по 20 овладени топки под двата коша се отчетоха Александър Делев от ТУ-София и Мартин Славов от БГО Софтуер, а пети с 19 борби е Мартин Вутов от Микс.

С най-много асистенции в кръга приключиха Мартин Механджиев от София Хоукс и Мартин Славов от БГО Софтуер – по 8. Иван Иванов от Фитстоун е трети със 7, а с по 6 останаха Димитър Гатев от Микс, Пламен Димитров от БГО Софтуер, Николай Христов от ТУ-София, Мариян Калчев от ТУ-София и Стефан Янев от Мечките.

Най-добри “крадци” на кръга са Борис Станков от Дюдс, Стефан Янев от Мечките, Владислав Дяков от Саут Парк и Мартин Славов от БГО Софтуер с по 6 откраднати топки. След тях с по 5 са Цветан Михайлов от Кралете, Петър Славков от Фантомс, Мартин Иванов от Дюдс и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачът в кръга е Цветан Топалов от Мечките с 5 чадъра. Михаил Захариев от София Хоукс и Иван Бонев от Ентъртейнмънт са след него с по 4. С 3 блокирани стрелби на противникови състезатели завърши мача на своя тим Христо Бозуков от Саут Парк, а с по 2 останаха Георги Мишев от Монстарс, Александър Делев от ТУ-София, Асен Милушев от Паляците, Велико Минков от Скритите Лимонки, Мартин Димов от Гуми-Нет, Красимир Мирчев от Фитстоун и Цветан Михайлов от Кралете.

Димитър Ставрев и Стефан ЦветковНай-полезният състезател на петия кръг във втора дивизия Димитър Ставрев от Гуми-Нет получи наградата си. Награди го нашият добър приятел Стефан Цветков.

Мартин Славов и Стефан ЦветковНай-полезният състезател за месец Октомври 2015 година във втора дивизия на НАЛБ Мартин Славов от БГО Софтуер също получи наградата си. Той също бе награден от Стефан Цветков.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG