Калеб Акенс – MVP на V кръг в III дивизия

1103

Калеб Акенс от отбора на Фантомс е най-полезният състезател на петия кръг в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2018/2019Акенс ще получи наградата си в Сряда, на 07.11.2018 година, когато неговият тим се изправя срещу София Уориърс от 22:15 часа в зала Овергаз АренаТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга, които остават непроменени за поредна година.

Отборът на Фантомс се представя меко казано страхотно от началото на сезон 2018/2019 в трета дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол. Тимът е с 6 победи от 6 мача, с точкова разлика от +233 и реализирани 583 точки – почти по 100 средно на мач. Отборът на Фантомс е един от петте, които все още не познават вкуса на поражението сред всички 49 тима в НАЛБ. Припомняме и че от сезон 2011/2012 досега няма отбор, който да е завършил без нито една загуба в първенството. Несъмнено, имайки предвид състава на тима през настоящата кампания и демонстрираната игра от началото на сезона, тимът на Фантомс бързо се утвърди като основен фаворит за титлата в трета дивизия от първенството на НАЛБ. Единственият мач за Фантомс до момента през сезон 2018/2019, спечелен с по-малко от 29 точки разлика, е този в петия кръг срещу отбора на Ботев 2012 Б. „Фантомите“ се наложиха над тима от Враца с 5 точки разлика и въпреки че имаха преднина в повече от 31 минути от срещата, победата им не дойде толкова лесно. Отличен мач за Фантомс изигра Калеб Акенс. Роденият в Абуджа 24-годишен състезател завърши двубоя с 10 точки, 20 борби, 5 асистенции и 3 откраднати топки за коефициент от 25. Нигериецът се намира на трето място сред най-добрите борци в трета дивизия от първенството на НАЛБ до момента. За 3 мача до момента през сезон 2018/2019 Калеб Акенс записва средни показатели от 12.3 точки, 16.3 борби, 4.7 асистенции, 4.3 откраднати топки и 1.3 чадъра за 30.2 минути на терена. Преди старта на настоящата кампания той има 46 мача в НАЛБ, в които записва средни показатели от 10.7 точки, 16.7 борби, 1.6 асистенции, 2.6 откраднати топки и 2.9 чадъра. Преди началото на сезон 2018/2019 той се намира на 37-о място във вечната класация на състезателите с най-много борби в историята на НАЛБ и на седмо сред най-добрите блокировачи в историята на НАЛБ. Това е пета награда за най-полезен състезател на кръга за Акенс, като разбира се, той разполага и с много други отличия, за които повече информация може да откриете в индивидуалния му профилТУК. Тук е моментът да отчетем и че освен страхотен състезател, Калеб Акенс е и невероятен спортсмен, а поредното му индивидуално отличие е повече от заслужено. Като несъмнено то е заслужено и от целия отбор на Фантомс заради изключителното представяне от началото на сезона.

Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Калеб Акенс от Фантомс. Той постигна коефициент от 25, а тимът му се наложи с 5 точки разлика над Ботев 2012 Б. По този начин Акенс събра 20 точки за класацията. Петър Данчев от Ремонт Експерт е с 18 точки (коефициент от 25 и победа на тима му над Бойз Фром Да Хууд със 7 точки разлика). Топ 3 допълва Мартин Киров от Ремонт Експерт с 13 точки (коефициент от 20). На четвърто място е Владимир Георгиев отново от отбора на Ремонт Експерт с 12 точки (коефициент от 19). Пети с 10 точки за класацията е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б (коефициент от 34 и победа на тима му с 24 точки разлика над Кралете).

Най-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Христо Милчев от Кучетата от Младост Б – 34. На второ място е Йоаннис Кесисис от Мечките с 32. Трети е Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б с 30. Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд и Пламен Бауренски от Мечките са с коефициент от по 28.

Най-много точки в кръга вкара Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд – 35. Втори е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б с 30. На трето място е Красимир Димов от Стрийт Бенгърс с 29. Иван Томов от Кучетата от Младост Б е с 23. С по 21 отбелязани точки са Пламен Бауренски от Мечките и Теодорос Зиакас от Фантомс.

Най-много борби в кръга овладя Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б – 22. С 20 е Калеб Акенс от Фантомс. След тях с по 19 са Георги Стоилов от АК-47-ърс и Иво Караджов от Джедай Мастърс. Йоаннис Кесисис от Мечките и Борис Иванов от Стрийт Бенгърс са с по 13 овладени топки под двата коша.

С най-много асистенции в кръга приключи Петър Данчев от Ремонт Експерт – 14. На второ място с 8 е Пламен Бауренски от Мечките. Мартин Палашев от Мечките и Константин Търновски от Бойз Фром Да Хууд са с по 7, а с по 6 асистенции завършиха Йоаннис Кесисис от Мечките, Николай Стайков от Стрийт Бенгърс и Христо Милчев от Кучетата от Младост Б.

Най-добър “крадец” на кръга е Йоаннис Кесисис от Мечките с 6 откраднати топки. Александър Янев от Стрийт Бенгърс е с 5. С по 4 се нареждат Стефан Стефанов от Скравена и Иван Томов от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачът в кръга е Горан Маркович от София Уориърс с 5 чадъра. Венцислав Георгиев от Ботев 2012 Б е втори с 3. С по 2 останаха Димитър Митев от АК-47-ърс, Георги Димитров от Скравена, Димитър Ташков от Стрийт Бенгърс, Тодор Енев и Деян Михов от Кралете, както и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б.

Най-полезният състезател на четвъртия кръг в трета дивизия за сезон 2018/2019 Александър Анастасов от Ремонт Експерт получи наградата си.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг в трета дивизия: Венцислав Георгиев (Ботев 2012 Б)
Най-полезен състезател на втория кръг в трета дивизия: Драгомир Вутов (София Уориърс)
Най-полезен състезател на третия кръг в трета дивизия: Антон Начев (Кралете)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг в трета дивизия: Александър Анастасов (Ремонт Експерт)
Най-полезен състезател на петия кръг в трета дивизия: Калеб Акенс (Фантомс)

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG